Reanimatie en AED cursus

Tijdens de cursus reanimatie en AED leert u reanimeren en een AED bedienen. Er zit verschil van toepassing bij de reanimatie van volwassenen of van baby’s en kinderen. Beide handelingen komen aan de orde in de reanimatie en AED cursus. Zo weet u wat u moet doen bij een hartstilstand en kunt u levens redden.

De reanimatie en AED cursus bij volwassenen, baby’s en kinderen is door verschillende artsen met werkervaring op de Spoedeisende hulp, in het Wilhelmina Kinderziekenhuis en het Prinses Maxima Centrum samengesteld.

Wij richten ons met de cursus reanimatie en AED met name op: hoe herken ik een eventuele hartstilstand en wat moet ik doen. Doordat alle docenten artsen zijn, kunnen zij u de relevantie van het handelen goed uitleggen.

Wat we niet leren tijdens de reanimatie en AED cursus

U leert tijdens deze cursus veel over het redden van een leven door reanimatie en met behulp van een AED. We gaan geen pleisters plakken, blaren doorprikken of een mitella aanleggen.

Training

Cursus reanimatie en AED

De reanimatie en AED cursus is geschikt voor iedereen die  met kinderen of volwassenen werkt. U kunt hierbij denken aan leerkrachten op school, orthodontisten, vrijwilligers bij sportverenigingen, etc. Of voor iedereen anders die wil leren reanimeren.

Met de cursus reanimatie en AED leert u in 2 uur:

  • een hartstilstand te herkennen
  • wat als eerste te doen
  • te reanimeren en een AED te gebruiken

Iedere training is maatwerk. U heeft vast een idee welk specifiek voorbeeld u graag wilt behandelen tijdens de reanimatie en AED cursus. Omdat al onze docenten artsen en coassistenten zijn kunnen zij iedere vraag uit de praktijk beantwoorden. Wij nemen voor de start van de training contact met u op en spreken de specifieke wensen met u door.

Kosten

De reanimatie en AED cursus wordt incompany verzorgd en is afgestemd op de behoeftes van de deelnemers. Voor de exacte kosten kunt u een offerte opvragen.

Onderwerpen

  • Reanimatie bij volwassenen, baby’s en kinderen
  • Gebruik van een AED bij volwassenen, baby’s en kinderen

Aanmelden

Zorgcollege werkt voor deze reanimatie en AED cursus samen met Schok & Pomp, die deze medische training verzorgt. Aanmelden voor de training kan via onderstaande aanmeldknop.