Samen werken aan meer mensen in de zorg

Zorgcollege werkt langdurig samen met veel verschillende organisaties vanuit partnership. Want voor werken in de zorg geldt: samen staan we sterk! Zo werken wij ook samen met verschillende detacheerders en zzp-bemiddelaars. Onze missie daarbij is, om zorgprofessionals bevoegd en bekwaam te houden, zodat zij goed inzetbaar zijn én blijven.

Snel inzetbaar in de zorg door werken en leren tegelijk
Detacheerders en zzp-bemiddelaars hebben een grote toegevoegde waarde bij het koppelen van een zorginstelling aan een zorgprofessional. Ze kennen de doelgroepen, hebben deze in hun bestand en beschikken over een groot netwerk. Soms willen mensen graag in de zorg werken, maar missen ze de nodige papieren en/of ervaring. Door leren én werken tegelijk kunnen kandidaten snel ingezet worden bij een werkgever. Voor de zorgprofessional biedt dit de mogelijkheid om praktijkervaring op te doen en tegelijkertijd verder te leren en te groeien in zijn of haar carrière.

Samenwerking
Zorgcollege heeft momenteel een partnership met diverse detacheerders en zzp-bemiddelaars. Wij zorgen ervoor dat de zorgprofessional voldoet aan de gestelde wensen en eisen van de zorginstellingen. Zo verzorgen wij complete mbo-opleidingen, maar ook dagelijks diverse maatwerk bijscholingen en trainingen. Zorgcollege kent voor de opleidingen 4 verschillende instroommomenten. Dit biedt studenten de mogelijkheid om in te stromen op een moment dat hen het beste uitkomt. Ze kunnen bijvoorbeeld eerder starten, daardoor hun diploma of certificaat eerder halen en sneller inzetbaar zijn in de zorg.

Digitale Leeromgeving
Voor een aantal zorgorganisaties, detacheerders en zzp bemiddelaars heeft Zorgcollege een maatwerk digitale leeromgeving gebouwd. In deze digitale leeromgeving vinden zorgprofessionals leermaterialen om interactief mee om te gaan. Je vindt er bijvoorbeeld PowerPoints van de lessen, formatieve toetsen om te kijken of je de leerstof begrijpt en je kunt er zelfstudieopdrachten maken.

Het is ook een plek waar intern materiaal voor trainingen geplaatst kan worden én digitaal samengewerkt kan worden tussen studenten onderling, docenten onderling of tussen docenten en studenten.

Win-winsituatie
De samenwerking is op deze manier een win-winsituatie voor zowel werkgevers als werknemers. Het biedt de mogelijkheid om snel en efficiënt de juiste match te maken tussen een zorgprofessional en een zorginstelling. Zo zorgen we sámen voor meer gekwalificeerde professionals op de markt.

Nieuws

Aangenaam… Fred, docent bij Zorgcollege

Fred, docent bij Zorgcollege, heeft altijd al een passie gehad voor werken in de zorg. In dit interview vertelt hij hierover en over zijn overstap naar het docentschap. Hij geeft bij Zorgcollege alle vakken (behalve Nederlands, het gewone rekenen en verpleeg-praktische vaardigheden), is examendocent, BPV-begeleider, voorzitter van de toetscommissie én mentor.

Lees meer