Over Zorgcollege

Zorgcollege is dé mbo-opleider voor de zorgsector, met meer dan 15 jaar ervaring. Ervaren docenten uit de zorgpraktijk maken dat de opleidingen en bijscholingen goed aansluiten op de praktijk. Zorgcollege is een wettelijk erkende mbo-onderwijsinstelling met een eigen Crebo-registratie (29RH) bij DUO. Leerbedrijven waar onze studenten hun beroepspraktijkvorming opdoen komen in aanmerking voor de subsidie praktijkleren.

Zorgcollege staat voor eigentijds praktijkonderwijs in de zorg. Het zwaartepunt van de opleiding ligt in de beroepspraktijk. De theorievorming op school ondersteunt dit. Hierbij maken we gebruiken van een evenwichtige mix van digitale leermiddelen en degelijk contactonderwijs. We richten ons nadrukkelijk op de professionele doelgroep binnen de zorgsector. Een mantelzorger met minimaal twee jaar werkervaring, een passende beroepshouding en vooropleiding kan zich via ons snel toegang verschaffen tot de gekwalificeerde beroepsgroep op niveau 2. Zorgprofessionals op niveau 2 krijgen bij ons de kans om hun professionele ervaring om te zetten naar een niveau 3 kwalificatie. Enzovoorts. Zo helpen wij zorgprofessionals zich te blijven ontwikkelen in hun vakgebied. Een leven lang leren, noemen we dat. Ook ons bijscholingenaanbod draagt bij aan deze ‘leven lang leren’-filosofie.

Het onderwijsaanbod van Zorgcollege is er voor:
+ Individuele zorgprofessionals
+ Zorgorganisaties

Ons zorgonderwijsaanbod voor individuele zorgprofessionals:
+ Verkorte mbo-opleidingen op niveau 2, 3 en 4
+ Bijscholingen op niveau 2, 3 en 4.

Voor zorgorganisaties:
+ Maatwerkopleidingen en bijscholingen
+ In-company opleidingen en bijscholingen

Zorgambacht centraal
Bij Zorgcollege staat het zorgambacht centraal. Wij leiden mensen op tot zorgprofessionals die leren om te werken vanuit de zorgvraag. Studenten en cursisten verwerven praktische vaardigheden om zelfverzekerd adequate zorg te kunnen bieden. Zorg die aansluit bij de eisen van deze tijd.

Zorgcollege. Voorsprong door ambacht