Over ons

Zorgcollege is een particuliere BBL-opleider voor volwassenen binnen de zorgsector. Vanuit onze vier eigen locaties leveren we efficiënte en vernieuwende opleidingsmogelijkheden, die uitgaan van wat de zorgprofessional al wél weet en kan. De zorg staat al zo onder druk en door versneld op te leiden beperken we deze druk waar het mogelijk is. Deze wijze van opleiden zorgt voor lagere verletkosten en een snellere inzetbaarheid van de mensen. Door het inzetten van innovatieve middelen zoals Virtual Reality en onze modern ingerichte Skillslab, trainen wij het zorgtalent op vaardigheden én gedrag.

Het kan en moet anders

De personeelstekorten binnen de zorg zijn schrikbarend. Tel daar de stijgende vergrijzing en de toenemende complexiteit van de zorgvraag bij op, en we komen tot de conclusie dat het anders moet. Het is al lastig om mensen te vinden die zich willen omscholen tot zorgprofessional. Wanneer het omscholen dan ook nog veel tijd kost of lang op zich laat wachten, dan gaat er iets niet goed. Als zorgprofessional krijg je daarom bij ons een persoonlijk opleidingsplan die aansluit op jouw individuele werk- en levenservaring.

Verkort en CREBO-erkend omscholen naar de zorg

Bij het Zorgcollege is het mogelijk om verkort en erkend omgeschoold te worden tot zorgprofessional. Door te kijken naar wat jij al wel weet en kan, is het mogelijk om het opleidingsprogramma versneld te doorlopen, zonder in te leveren op kwaliteit. Al onze opleidingen zijn CREBO-erkend én je kan jaarlijks op vier momenten instromen. Fijn he?

Naast de CREBO-registratie zijn we ook in het bezit van de volgende certificeringen en erkenningen:

  • Lid van de branchevereniging Nederlandse Raad voor Training en Opleiding (NRTO).
  • Accreditatie kwaliteitsregister Verpleegkundigen & Verzorgenden (van V&VN) voor een aantal bijscholingen.

Vernieuwend zorgonderwijs

Bij het Zorgcollege zit vernieuwing in ons DNA. Dit vertaalt zich niet alleen naar flexibel opleiden, maar ook naar de manier waarop we het onderwijs aanbieden. Zo stellen wij de vaardigheden van onze studenten regelmatig op de proef in onze Skill Labs. Daarnaast zetten wij Virtual Reality in om het zorgtalent voor te bereiden op echte situaties in de zorg. Denk aan het aanbrengen van een katheter, omgaan met ongewenst gedrag en dealen met agressiviteit. Het oefenen op een pop is leuk, maar dit traint met name de vaardigheden en wat minder het gedrag.

Met één been in de praktijk

Onze docenten en BPV-begeleiders hebben jarenlange praktijkervaring en zijn nog steeds actief op de werkvloer. Daarnaast werken wij intensief samen met al onze partners. Wij geloven in krachtige samenwerkingen vanuit partnership. Zo laten wij onze opleidingen naadloos aansluiten op de zorg in de praktijk, nu en in de toekomst.

Werken met het Zorgcollege betekent voor jouw zorginstelling

  • een sparringpartner als het gaat om scholen en opleiden;
  • kleine klassen en daardoor persoonlijke aandacht voor de student;
  • flexibele opleidingsmogelijkheden en daardoor lagere verletkosten;
  • samen bouwen aan werken in de zorg met passie en plezier.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw zorgorganisatie? Neem dan contact met ons op.

Direct naar:

Locaties:

Persoonlijk advies:

Meer informatie of een specifieke vraag? Neem contact met ons op voor een afspraak.