Home | Opleidingen | Niveau 3 | Verzorgende IG
Verkorte mbo-opleiding voor volwassenen
Met de opleiding Verzorgende-IG kunnen deelnemende medewerkers werken in verschillende branches van de verpleging en verzorging; de verpleeg- en verzorgingshuizen en thuiszorg, de gehandicaptenzorg en de geestelijke gezondheidszorg.
De verzorgende (VIG’er) bouwt een vertrouwensrelatie met de cliënt op. Het draait om goede samenwerkingen. Met de cliënt en de mantelzorgers, met andere verzorgenden en met de verpleegkundigen en andere disciplines. Luisteren naar de cliënt, het zorgplan vormgeven en de zorgverlening afstemmen met alle betrokkenen is hierbij van groot belang. Met welke doelgroep ze ook te maken hebben, de cliënt en de mantelzorgers doen zoveel mogelijk zelf, omdat de VIG’er ze stimuleert in zelfredzaamheid en ze begeleidt en ondersteunt wanneer dat nodig is.
Als verzorgende willen jouw zorgprofessionals de lach terugbrengen op het gezicht van cliënten. En dit doen ze door hen een fijne leefomgeving te bieden. Door vanuit de gedachte te werken dat de zorgvrager zelf de regie wil voeren over zijn of haar leven en afhankelijk van de situatie de juiste, noodzakelijke hulp te bieden.
Deelnemende medewerkers leren het vak van verzorgende vooral in de praktijk. De theorie die ze leren tijdens de lesdag kunnen ze direct toepassen in de praktijk. Zo leren ze snel.
Zo ziet een week van de opleiding Verzorgende-IG eruit:
Gedurende de opleiding Verzorgende-IG voor volwassenen gaan deelnemers 1 dag per week de schoolbanken in voor theorielessen en vaardigheidstrainingen. Zo vergroten zij kennis op het gebied van anatomie en fysiologie, oefenen ze luister- en gesprekstechnieken en trainen ze verpleegtechnische handelingen. Alle lessen, instructies en workshops sluiten aan bij de beroepsexamens.
Verder draaien deelnemers minimaal 2 dagen per week bpv-uren bij de zorgorganisatie waar ze al werkzaam zijn. Dit moet echter wel een erkend leerbedrijf zijn. Studenten passen de theorie direct toe en doen meteen al veel ervaring op als VIG’er.
Om de opleiding tot Verzorgende IG (niveau 3) te kunnen volgen moet je voldoen aan de volgende voorwaarden:
Daarnaast moet je voldoen aan één van de volgende voorwaarden:
Zorgcollege is een gespecialiseerde opleider in de zorg. De mbo-opleidingen van Zorgcollege zijn opgenomen in het Centraal Register Beroepsopleidingen (crebo). Door een uitgekiend vrijstellingenbeleid kunnen ervaren zorgprofessionals bij Zorgcollege een mbo-opleiding versneld volgen. In tegenstelling tot andere opleiders in dit vakgebied kiest Zorgcollege ervoor om verkort, klassikaal en kleinschalig onderwijs aan te bieden voor ervaren zorgprofessionals. De opleiding wordt gegeven door gekwalificeerde docenten afkomstig uit de zorgpraktijk. Zorgen voor elkaar. Dat is de meerwaarde Zorgcollege.
Zorgcollege is gespecialiseerd in verkorte mbo-zorgopleidingen voor volwassenen. Praktisch vaardigheidsonderwijs combineren we met moderne themalessen.
Kies je voor een opleiding bij Zorgcollege dan krijg je les van gedreven en betrokken docenten uit de zorgpraktijk. Docenten die het zorgvak verstaan. Ze nemen je mee en laten je ervaren wat het is om als zorgprofessional te werken. Zo krijg je praktisch en dagelijks toepasbaar gereedschap waarmee je verder komt.
De praktijklokalen van Zorgcollege zijn zo ingericht dat je tijdens de opleiding alle praktijkvaardigheden en -handelingen van een verzorgende kan oefenen in een realistische context.
De mbo-opleidingen van Zorgcollege zijn opgenomen in het Centraal Register Beroepsopleidingen (crebo). Het diploma Verzorgende-IG niveau 3 is hiermee wettelijk beschermd.
Zorgcollege is lid van de Nederlandse Raad voor Trainingen en Opleidingen (NRTO). Onze bijscholingen en opleidingen voldoen hiermee aan de acht kwaliteitseisen van het NRTO-Keurmerk.
Zorgcollege. Voor zorgprofessionals door zorgprofessionals
De opleiding Verzorgende-IG draait om de praktijk. Je werkt 2 dagen per week bij jouw leerbedrijf. Dit erkende leerbedrijf kies je zelf en hiermee maak je al een keuze in wat voor type zorginstelling jij als verzorgende wilt werken.
Binnen de VIG-opleiding krijg je van Zorgcollege een bpv-begeleider toegewezen. Je bpv-begeleider vormt de schakel tussen jou, het leerbedrijf en Zorgcollege.
Om te kunnen starten met je opleiding heb je een BPV-plaats nodig bij een erkend leerbedrijf. Heb je deze nog niet, dan kun je niet starten. Voor het vinden van een erkende BPV-plaats kun je zoeken op de website www.stagemarkt.nl. Uiteraard willen wij jou ook voorstellen bij zorgorganisaties waar wij mee samenwerken.
Investering versnelde opleiding Verzorgende-IG
De voornaamste investering heb je al gedaan. Je hebt het diploma Helpende Zorg en Welzijn (HZW) op zak en wilt verder investeren in jouw carrière. Okay, de opleiding duurt 14 maanden. En ja, aan deze BBL-opleiding zijn kosten verbonden. Maar als je ziet welk toekomstperspectief je voor jezelf creëert met het diploma Verzorgende-IG niveau 3 op zak, ben je snel overtuigd. Je investeert in je toekomst.
De kosten voor de versnelde VIG-opleiding voor volwassenen zijn [zorgcollege_cursus_eigenschap veld=Prijs]. Dit is exclusief kosten € 285 examengeld en € 125,-) voor alle licenties en werkmaterialen.
De boeken dien je zelf te kopen. Deze zijn te bestellen bij www.kettenis.nl. Klik op deze website op “Bestellen” en daarna op het logo van Zorgcollege. Klik vervolgens op de opleiding die je gaat volgen. Je ziet dan alle boeken inclusief licenties die je nodig hebt. Klik op “bestel heel pakket” en doorloop de stappen op het scherm.
De opleiding kan ook in maximaal 13 termijnen worden betaald. Je kunt dit regelen via Flanderijn, onze incasso partner. Leveringsvoorwaarden.
Direct naar:
Zorgcollege: