Met de verkorte bbl-opleiding Verzorgende Individuele Gezondheidszorg (Verzorgende-IG of VIG) creëer je als zorginstelling nieuwe mogelijkheden in de carrière van je zorgprofessionals. De mbo-niveau 3 opleiding is speciaal ontwikkeld voor volwassenen. Deelnemers gaan 1 dag in de week naar school en pasen de theorie direct toe in de praktijk; een prettige en succesvolle combinatie. Hiermee kunnen deelnemers de bbl-opleiding Verzorgende-IG (VIG) versneld afronden in 14 maanden. Na afloop van de versnelde VIG-opleiding zijn medewerkers multifunctioneel inzetbaar in de gezondheidszorg.

Het werk als Verzorgende-IG

Met de opleiding Verzorgende-IG kunnen deelnemende medewerkers  werken in verschillende branches van de verpleging en verzorging; de verpleeg- en verzorgingshuizen en thuiszorg, de gehandicaptenzorg en de geestelijke gezondheidszorg.

De verzorgende (VIG’er) bouwt een vertrouwensrelatie met de cliënt op. Het draait om goede samenwerkingen. Met de cliënt en de mantelzorgers, met andere verzorgenden en met de verpleegkundigen en andere disciplines. Luisteren naar de cliënt, het zorgplan vormgeven en de zorgverlening afstemmen met alle betrokkenen is hierbij van groot belang. Met welke doelgroep ze ook te maken hebben, de cliënt en de mantelzorgers doen zoveel mogelijk zelf, omdat de VIG’er ze stimuleert in zelfredzaamheid en ze begeleidt en ondersteunt wanneer dat nodig is.

Over Verzorgende IG

Duur

Vrijdag 9 juni 2023

Kosten

€ 6.075,00

Niveau

Type

Doelgroep

Doorstromen

Jouw medewerkers multifunctioneel inzetbaar in de gezondheidszorg

Waarom kiezen voor de bbl-opleiding Verzorgende-IG?

Als verzorgende willen jouw zorgprofessionals de lach terugbrengen op het gezicht van cliënten. En dit doen ze door hen een fijne leefomgeving te bieden. Door vanuit de gedachte te werken dat de zorgvrager zelf de regie wil voeren over zijn of haar leven en afhankelijk van de situatie de juiste, noodzakelijke hulp te bieden.

 

Zo ziet de Verzorgende-IG opleiding eruit

Deelnemende medewerkers leren het vak van verzorgende vooral in de praktijk. De theorie die ze leren tijdens de lesdag kunnen ze direct toepassen in de praktijk. Zo leren ze snel.
Zo ziet een week van de opleiding Verzorgende-IG eruit:

  • 1 lesdag per week;
  • 2 praktijkdagen;
  • 1 zelfstudiedag.

Over de lesdagen van Zorgcollege

Gedurende de opleiding Verzorgende-IG voor volwassenen gaan deelnemers 1 dag per week de schoolbanken in voor theorielessen en vaardigheidstrainingen. Zo vergroten zij kennis op het gebied van anatomie en fysiologie, oefenen ze luister- en gesprekstechnieken en trainen ze verpleegtechnische handelingen. Alle lessen, instructies en workshops sluiten aan bij de beroepsexamens.

 

Over de praktijkdagen

Verder draaien deelnemers minimaal 2 dagen per week bpv-uren bij de zorgorganisatie waar ze al werkzaam zijn. Dit moet echter wel een erkend leerbedrijf zijn. Studenten passen de theorie direct toe en doen meteen al veel ervaring op als VIG’er.

Verkorte bbl-opleiding Verzorgende-IG

Met het diploma van Verzorgende-IG op mbo-niveau 3 kun je aan de slag in diverse zorginstellingen en werk je met verschillende doelgroepen. Van een verzorgingshuis tot aan een kleinschalige woonvorm, van kraamzorg tot aan gehandicaptenzorg. Wil jij je verder ontwikkelen en wil je meer verantwoordelijkheid in je werk? Schrijf je nu in bij Zorgcollege.

Startdatum:

Vrijdag 9 juni 2023

Locatie:

Bijzonderheden:

Lesdag op basis van beschikbaarheid

Startdatum:

Dinsdag 13 juni 2023

Locatie:

Bijzonderheden:

Lesdag op basis van beschikbaarheid

Startdatum:

Woensdag 14 juni 2023

Locatie:

Bijzonderheden:

Lesdag op basis van beschikbaarheid

Startdatum:

Donderdag 21 september 2023

Locatie:

Bijzonderheden:

Lesdag op basis van beschikbaarheid

Toelating opleiding verkorte opleiding Verzorgende-IG

De versnelde bbl-opleiding Verzorgende-IG is een mbo-niveau 3 opleiding voor volwassenen met een diploma Helpende Zorg en Welzijn of een vergelijkbaar diploma op zak. Daarnaast heb je een stageplaats bij een erkend leerbedrijf nodig.

 

Als je niet in het bezit bent van een Helpende Zorg en Welzijn diploma kun ook worden toegelaten als je in het bezit bent van één of meerdere onderstaande diploma’s en/of certificaten:

  • Diploma Verzorgende C
  • Certificaat C0053 – Individuele Zorg Verlenen (aangevuld met een MBO niveau 2 diploma)
  • Zorgkundige diploma uit België
  • Ambulance chauffeur diploma, aangevuld met een ADL cursus via Zorgcollege
  • MBO 3 niveau opleiding in een andere richting, aangevuld met een ADL cursus via Zorgcollege.

Intakegesprek

Voor de toelating tot de verkorte opleiding Verzorgende-IG kijken we – naast je vooropleiding – naar jouw levens- en werkervaring. Dit bespreken we in een intakegesprek . Wat jij in je leven gedaan hebt zien we als waardevol en als bruikbare aanvulling op de VIG-opleiding.

 

Wil je meer weten over de toelating voor de bbl-opleiding Verzorgende-IG? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Over Zorgcollege

Zorgcollege is een gespecialiseerde opleider in de zorg. De mbo-opleidingen van Zorgcollege zijn opgenomen in het Centraal Register Beroepsopleidingen (crebo). Door een uitgekiend vrijstellingenbeleid kunnen ervaren zorgprofessionals bij Zorgcollege een mbo-opleiding versneld volgen. In tegenstelling tot andere opleiders in dit vakgebied kiest Zorgcollege ervoor om verkort, klassikaal en kleinschalig onderwijs aan te bieden voor ervaren zorgprofessionals. De opleiding wordt gegeven door gekwalificeerde docenten afkomstig uit de zorgpraktijk. Zorgen voor elkaar. Dat is de meerwaarde Zorgcollege.

Zorgcollege is gespecialiseerd in verkorte mbo-zorgopleidingen voor volwassenen. Praktisch vaardigheidsonderwijs combineren we met moderne themalessen.

Docenten van Zorgcollege

Kies je voor een opleiding bij Zorgcollege dan krijg je les van gedreven en betrokken docenten uit de zorgpraktijk. Docenten die het zorgvak verstaan. Ze nemen je mee en laten je ervaren wat het is om als zorgprofessional te werken. Zo krijg je praktisch en dagelijks toepasbaar gereedschap waarmee je verder komt.

De praktijklokalen van Zorgcollege zijn zo ingericht dat je tijdens de opleiding alle praktijkvaardigheden en -handelingen van een verzorgende kan oefenen in een realistische context.

  • ruim 15 jaar dé opleider in de zorg.
  • Meer dan 70.000 zorgprofessionals in Nederland opgeleid.

Crebo erkende mbo-opleidingen

De mbo-opleidingen van Zorgcollege zijn opgenomen in het Centraal Register Beroepsopleidingen (crebo). Het diploma Verzorgende-IG niveau 3 is hiermee wettelijk beschermd.

Zorgcollege is lid van de Nederlandse Raad voor Trainingen en Opleidingen (NRTO). Onze bijscholingen en opleidingen voldoen hiermee aan de acht kwaliteitseisen van het NRTO-Keurmerk.

Zorgcollege. Voor zorgprofessionals door zorgprofessionals

Beroepspraktijkvorming (bpv )

De opleiding Verzorgende-IG draait om de praktijk. Je werkt 2 dagen per week bij jouw leerbedrijf. Dit erkende leerbedrijf kies je zelf en hiermee maak je al een keuze in wat voor type zorginstelling jij als verzorgende wilt werken.

 

Bpv-begeleider

Binnen de VIG-opleiding krijg je van Zorgcollege een bpv-begeleider toegewezen. Je bpv-begeleider vormt de schakel tussen jou, het leerbedrijf en Zorgcollege.

 

Een bpv-leerbedrijf vinden

Om te kunnen starten met je opleiding heb je een BPV-plaats nodig bij een erkend leerbedrijf. Heb je deze nog niet, dan kun je niet starten. Voor het vinden van een erkende BPV-plaats kun je zoeken op de website  www.stagemarkt.nl. Uiteraard willen wij jou ook voorstellen bij zorgorganisaties waar wij mee samenwerken.

Investering versnelde opleiding Verzorgende-IG

De voornaamste investering heb je al gedaan. Je hebt het diploma Helpende Zorg en Welzijn (HZW) op zak en wilt verder investeren in jouw carrière. Okay, de opleiding duurt 14 maanden. En ja, aan deze BBL-opleiding zijn kosten verbonden. Maar als je ziet welk toekomstperspectief je voor jezelf creëert met het diploma Verzorgende-IG niveau 3 op zak, ben je snel overtuigd. Je investeert in je toekomst.

 

De kosten voor de versnelde VIG-opleiding voor volwassenen zijn € 6.075,00. Dit is exclusief kosten examengeld (€ 250,-) en boekengeld (€ 425,-) voor alle benodigde lesboeken, licenties, readers en werkmappen.

 

De boeken dien je zelf te kopen, de boekenlijst vind je hier.

 

De opleiding kan ook in maximaal 13 termijnen worden betaald. Je kunt dit regelen via Flanderijn, onze incasso partner. Leveringsvoorwaarden.

Schrijf je in!

Medewerkers versneld laten opleiden als Verzorgende-IG? Twijfel niet langer en geef hun carrière in de zorg een boost. Schrijf ze nu in voor de versnelde bbl-opleiding op niveau 3, speciaal ontwikkeld voor volwassenen. Binnen 14 maanden kunnen deelnemers het mbo-diploma Verzorgende-IG halen. Schrijf je deelnemers nu in!

Daarom Zorgcollege!

Gespecialiseerd in verkorte zorgopleidingen voor volwassenen.
Werken én leren (bbl).
Kleinschalig en klassikaal les door gekwalificeerde docenten uit de zorgsector.
Meer dan 17.000 zorgprofessionals opgeleid in Nederland.
Slagingspercentage 71%.

Verzorgende IG

Ja, ik wil een gratis adviesgesprek!