De verkorte bbl-opleiding Verpleegkundige creëert nieuwe mogelijkheden in de carrière van zorgprofessionals binnen jouw organisatie. De mbo-niveau 4 opleiding is speciaal ontwikkeld voor volwassenen. Deelnemers gaan 1 dag in de week naar school en passen de theorie direct toe in de praktijk; een prettige en succesvolle combinatie. Daarnaast kunnen deelnemers de bbl-opleiding Verpleegkundige versneld afronden in 18 maanden.
Na afloop van de verkorte opleiding zijn zij allround zorgprofessional. De spil in het web voor de zorg van cliënten binnen jouw zorgorganisatie. Niet alleen voeren zij nóg meer verpleegtechnische handelingen uit. Ze signaleren, coördineren en communiceren vooral. Meer verantwoordelijkheid in wat ze doen geeft nog meer voldoening bij het resultaat. En dat levert trots op. Trots op wat de cliënt bereikt en trots op wat het totale team van zorgverleners voor elkaar krijgt. En terecht.

Jouw werk als mbo-Verpleegkundige

Een verpleegkundige op mbo-niveau 4 is breed inzetbaar. Voor verschillende doelgroepen en in verschillende zorginstellingen. Wat ze ook doen en waar ze ook werken. Zij beheersen het vak. Of ze nu dat vertrouwde gezicht voor ouderen  zijn in de thuiszorg of fungeren als mentor voor verslaafden in de GGZ.

Vanuit de verpleegkundige diagnose kunnen ze een zorgplan opstellen. In overleg met de cliënt zelf maar ook met zorgprofessionals uit andere disciplines. Welke medicijnen moeten toegediend worden? Wanneer wordt de maagsonde vervangen? Jouw medewerkers weten exact wat de cliënt nodig heeft voor zo veel mogelijk zelfstandigheid. Bovendien zijn zij gesprekspartner en adviseur voor de cliënt.

Over mbo-Verpleegkundige

Duur

Maandag 2 oktober 2023

Kosten

€ 7.250,00

Toelating

Niveau

Type

Doelgroep

Diploma

Doorstromen

Geef je medewerkers meer verantwoordelijkheden met een mbo-Verpleegkundige diploma op zak

Waarom past de bbl-opleiding Verpleegkundige bij jouw medewerkers?

 • Zij zijn werkzaam als verzorgende en toe aan de volgende stap in hun carrière.
 • Ze willen meer zelfstandig werken en het takenpakket uitbreiden met coördinerende taken.

Met de opleiding mbo-verpleegkunde voor volwassenen groeien jouw medewerkers uit tot allround zorgprofessional die van toegevoegde waarde is voor jouw zorginstelling.

Leren binnen de eigen zorginstelling

De beroepspraktijkvorming (bpv) tijdens de Verpleegkundige opleiding vindt gewoon plaats binnen de eigen zorginstelling.

 

Zo ziet de mbo-Verpleegkundige opleiding er uit

Het vak van verpleegkundige wordt in de bestaande werkomgeving geleerd. Daarom biedt Zorgcollege mbo-Verpleegkundige aan als BBL-opleiding. De opleiding heeft minimaal 3 stagedagen op de eigen werkplek. En de theorie die geleerd wordt tijdens de wekelijkse lesdag kunnen ze direct toepassen in de praktijk. Zo ziet een week van de versnelde BBL-opleiding Verpleegkundige eruit:

 • 1 lesdag per week;
 • 3 stagedagen;
 • 1 dag zelfstudie:

Voor de theorie en de vaardigheidstrainingen volgen deelnemers verschillende modules waarvoor ze ook afzonderlijke toetsen maken.

Startdatum:

Maandag 2 oktober 2023

Locatie:

Bijzonderheden:

Lesdag in overleg. Groep gaat door bij voldoende aanmeldingen, uitwijk naar andere locatie is mogelijk

Startdatum:

Woensdag 4 oktober 2023

Locatie:

Bijzonderheden:

Lesdag in overleg. Groep gaat door bij voldoende aanmeldingen, uitwijk naar andere locatie is mogelijk

Startdatum:

Donderdag 5 oktober 2023

Locatie:

Bijzonderheden:

Lesdag op donderdag. Groep gaat door bij voldoende aanmeldingen, uitwijk naar andere locatie is mogelijk

Startdatum:

Maandag 4 december 2023

Locatie:

Bijzonderheden:

Lesdag op basis van beschikbaarheid

Om de opleiding tot Verpleegkundige  (niveau 4) te kunnen volgen moet je voldoen aan de volgende voorwaarden:

 • Je bent minimaal 18 jaar
 • Je hebt stage/werk bij een SBB-erkend leerbedrijf voor minimaal 24 uur per week
 • Taal en rekenen op niveau 2F/3F
 • Je hebt het mbo-3-diploma Verzorgende IG behaald
 • Je hebt een passende beroepshouding en motivatie voor het zorgvak

Over Zorgcollege

Zorgcollege is een gespecialiseerde opleider in de zorg. De mbo-opleidingen van Zorgcollege zijn opgenomen in het Centraal Register Beroepsopleidingen (CREBO). Door een uitgekiend vrijstellingenbeleid kunnen ervaren zorgprofessionals bij Zorgcollege een mbo-opleiding versneld volgen. In tegenstelling tot andere opleiders in dit vakgebied kiest Zorgcollege ervoor om verkort, klassikaal en kleinschalig onderwijs aan te bieden voor ervaren zorgprofessionals. De opleiding wordt gegeven door gekwalificeerde docenten afkomstig uit de zorgpraktijk. Zorgen voor elkaar. Dat is de meerwaarde Zorgcollege.

Zorgcollege is gespecialiseerd in verkorte mbo-zorgopleidingen voor volwassenen. Praktisch vaardigheidsonderwijs combineren we met moderne themalessen.

Docenten van Zorgcollege

Kies je voor een opleiding bij Zorgcollege dan krijg je les van gedreven en betrokken docenten uit de zorgpraktijk. Docenten die het zorgvak verstaan. Ze nemen je mee en laten je ervaren wat het is om als zorgprofessional te werken. Zo krijg je praktisch en dagelijks toepasbaar gereedschap waarmee je verder komt.

De praktijklokalen van Zorgcollege zijn zo ingericht dat je tijdens de opleiding alle praktijkvaardigheden en -handelingen van een verzorgende kan oefenen in een realistische context.

 • ruim 15 jaar dé opleider in de zorg.
 • Meer dan 70.000 zorgprofessionals in Nederland opgeleid.

CREBO Erkende mbo-opleidingen

De mbo-opleidingen van Zorgcollege zijn opgenomen in het Centraal Register Beroepsopleidingen (CREBO). Het diploma is hiermee wettelijk beschermd. Net zoals bij een Regionaal Opleidingen Centrum (ROC), voldoet Zorgcollege aan alle eisen die het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) hieraan stelt. Het belangrijkste verschil is dat Zorgcollege praktijkopleidingen biedt, waarbij de student een werkend leertraject volgt.

Zorgcollege is lid van de Nederlandse Raad voor Trainingen en Opleidingen (NRTO). Onze bijscholingen en opleidingen voldoen hiermee aan de acht kwaliteitseisen van het NRTO-Keurmerk.

Zorgcollege. Voor zorgprofessionals door zorgprofessionals

Beroepspraktijkvorming (BPV)

De opleiding mbo-Verpleegkundige draait om de beroepspraktijkvorming (BPV). Dit doe je binnen je eigen zorginstelling, handig! Tijdens de beroepspraktijkvorming oefen je eerst de basisvaardigheden en leg je vervolgens examens af. Vanuit Zorgcollege krijg je een BPV-begeleider toegewezen. Je BPV-begeleider vormt de schakel tussen jou, het leerbedrijf en Zorgcollege.

Voorwaarden leerbedrijf

De BPV moet plaatsvinden bij een SBB-erkend leerbedrijf. Je werk- of BPV-omgeving en doelgroep kies je zelf. Gedurende de verpleegkundige opleiding, ben je minimaal 3 dagen per week werkzaam bij jouw leerbedrijf. Daarnaast heb je nog circa één dag per week nodig voor zelfstudie en ga je één dag per week naar school.

Er wordt van je verwacht dat je zelf je BPV-plaats regelt. Op individuele gronden, bijvoorbeeld bij voldoende aantoonbare relevante werkervaring, kan worden afgeweken van de duur van de BPV.

Het vinden van een BPV-plaats

Om te kunnen starten met je opleiding heb je een BPV-plaats nodig bij een erkend leerbedrijf. Heb je deze nog niet, dan kun je niet starten. Voor het vinden van een erkende BPV-plaats kun je zoeken op de website www.stagemarkt.nl. Uiteraard willen wij jou ook voorstellen bij zorgorganisaties waar wij mee samenwerken.

Investering verkorte opleiding mbo-Verpleegkundige

Jij wilt vooruit in de zorg. Met de opleiding mbo-Verpleegkundige realiseer jij je ambitie. Je investeert in je toekomst. De versnelde opleiding doe je al in 18 maanden. Klinkt goed toch? En natuurlijk, ook deze opleiding kost geld. Maar alle studiekosten voor deze opleiding zijn fiscaal aftrekbaar. En misschien komt jouw werkgever of leerbedrijf wel in aanmerking voor loonkostensubsidie en subsidie praktijkleren.

 

De opleiding mbo-Verpleegkundige niveau 4 kost € 7.250,00 bij éénmalige betaling. Dit is exclusief kosten € 285 examengeld en € 145,-) voor alle licenties en werkmaterialen.

 

De boeken dien je zelf te kopen. Deze zijn te bestellen bij www.kettenis.nl. Klik op deze website op “Bestellen” en daarna op het logo van Zorgcollege. Klik vervolgens op de opleiding die je gaat volgen. Je ziet dan alle boeken inclusief licenties die je nodig hebt. Klik op “bestel heel pakket” en doorloop de stappen op het scherm.

 

De opleiding kan ook in maximaal 17 termijnen worden betaald. Je kunt dit regelen via Flanderijn, onze incasso partner. Leveringsvoorwaarden.

 

 

Het beroep mbo-Verpleegkundige niveau 4

Als mbo-Verpleegkundige werk je veelal zelfstandig. Je ondersteunt je zorgvragers op verschillende manieren:

 • bij persoonlijke verzorging;
 • je voert verpleegtechnische handelingen uit;
 • je begeleidt bij lichamelijke, psychosociale en/of maatschappelijke vraagstukken.

 

Als verpleegkundige niveau 4 staat alles in het teken om de zorgvragen te stimuleren om zoveel mogelijk zelfredzaam te zijn. Je bent veelal werkzaam in de Verpleeg-, Verzorgingshuizen- en Thuiszorg (VVT), maar ook in de GGZ, kraamzorg of het ziekenhuis kan je met jouw Verpleegkundige niveau 4 diploma aan de slag. Je wordt als mbo-Verpleegkundige opgeleid om in alle branches van de verpleging en verzorging te werken: ziekenhuis, verpleeg- en verzorgingshuizen en thuiszorg, de geestelijke gezondheidszorg en de gehandicaptenzorg.

Schrijf je in!

Medewerkers versneld opleiden als verpleegkundige? Twijfel niet langer en geef hun carrière in de zorg een boost. Schrijf ze nu in voor de versnelde bbl-opleiding op niveau 4, speciaal ontwikkeld voor volwassenen. Binnen 18 maanden kunnen deelnemers het mbo-diploma Verpleegkundige halen. Schrijf je deelnemers nu in!

Daarom Zorgcollege!

Speciaal ontwikkeld voor volwassenen.
Verkorte bbl-opleiding in 18 maanden.
Werken én leren (bbl).
Crebo-erkend mbo-diploma niveau 4.
Slagingspercentage opleiding mbo-Verpleegkundige circa 85%.
Meer dan 17.000 zorgprofessionals opgeleid in Nederland.

mbo-Verpleegkundige

Ja, ik wil een gratis adviesgesprek!