Met de verkorte bbl-opleiding Verpleegkundige creëer je nieuwe mogelijkheden in jouw carrière. De mbo-niveau 4 opleiding is speciaal ontwikkeld voor volwassenen. Je gaat 1 dag in de week naar school en past de theorie direct toe in de praktijk, een prettige en succesvolle combinatie. Hiermee kan je de bbl-opleiding Verpleegkundige versneld afronden in 18 maanden.
Na afloop van de verkorte opleiding ben jij een allround zorgprofessional. Je bent de spil in het web voor de zorg van jouw cliënt. Niet alleen voer je nóg meer verpleegtechnische handelingen uit. Je signaleert, coördineert en communiceert vooral. Meer verantwoordelijkheid in wat je doet geeft je nog meer voldoening bij het resultaat. Je bent trots. Trots op wat je cliënt bereikt, trots op wat jouw team van zorgverleners voor elkaar krijgt. Trots op jezelf als verpleegkundige. En terecht.

Jouw werk als mbo-Verpleegkundige

Een verpleegkundige op mbo-niveau 4 is breed inzetbaar. Voor verschillende doelgroepen en in verschillende zorginstellingen. Wat je ook doet en waar je ook werkt, je beheerst je vak. Of je nu dat vertrouwde gezicht voor ouderen bent in de thuiszorg of fungeert als mentor voor verslaafden in de GGZ.

Vanuit de verpleegkundige diagnose stel je een zorgplan op. In overleg met de cliënt zelf maar ook met zorgprofessionals uit andere disciplines. Welke medicijnen dien je toe? Wanneer vervang je de maagsonde? Jij weet exact wat jouw cliënt nodig heeft voor zo veel mogelijk zelfstandigheid. Bovendien ben je gesprekspartner en adviseur voor jouw cliënt.

Over mbo-Verpleegkundige

Duur

Woensdag 14 december 2022

Kosten

€ 7.250,00

Toelating

Niveau

Type

Doelgroep

Diploma

Doorstromen

Je krijgt meer verantwoordelijkheden met een mbo-Verpleegkundige diploma op zak

Waarom past de bbl-opleiding Verpleegkundige bij jou?

  • Je bent werkzaam als verzorgende en toe aan de volgende stap in je carrière.
  • Je wilt meer zelfstandig werken en je takenpakket uitbreiden met coördinerende taken.

Met de opleiding mbo-verpleegkunde voor volwassenen groei je uit tot een allround zorgprofessional die van toegevoegde waarde is voor diverse doelgroepen in verschillende zorginstellingen.

Leren binnen je eigen zorginstelling

De beroepspraktijkvorming (bpv) tijdens je Verpleegkundige opleiding kan je gewoon binnen je eigen zorginstelling doen. Handig voor jou en een absolute plus voor je werkgever!

Verkorte mbo-Verpleegkunde opleiding

De beroepspraktijkvorming (bpv) tijdens je Verpleegkundige opleiding kan je gewoon binnen je eigen zorginstelling doen. Handig voor jou en een absolute plus voor je werkgever!

Zo ziet de mbo-Verpleegkundige opleiding er uit

Je leert het vak van Verpleegkundige vooral in de praktijk. Daarom biedt Zorgcollege mbo-Verpleegkundige aan als BBL-opleiding. De opleiding heeft minimaal 3 stagedagen (op je eigen werkplek of bij een ander erkend leerbedrijf). En de theorie die je leert in de wekelijkse lesdag kan je direct toepassen in de praktijk. Zo ziet een week van de versnelde BBL-opleiding Verpleegkundige eruit:

  • 1 lesdag per week;
  • 3 stagedagen;
  • 1 dag zelfstudie:

Voor de theorie en de vaardigheidstrainingen volg je verschillende modules waarvoor je ook afzonderlijke toetsen maakt.

Startdatum:

Woensdag 14 december 2022

Locatie:

Bijzonderheden:

Lesdag op basis van beschikbaarheid op maandag, dinsdag, woensdag of vrijdag

Startdatum:

Zondag 18 december 2022

Locatie:

Bijzonderheden:

Lesdag op basis van beschikbaarheid

Startdatum:

Maandag 19 december 2022

Locatie:

Bijzonderheden:

Lesdag op maandag

Startdatum:

Dinsdag 20 december 2022

Locatie:

Bijzonderheden:

Lesdag op basis van beschikbaarheid op donderdag of vrijdag

Toelating opleiding Verpleegkundige

De mbo-niveau 4 opleiding Verpleegkundige is speciaal voor volwassenen die al werkzaam zijn als verzorgende. Om toegelaten te worden tot onze verkorte BBL-opleiding heb je een stageplaats bij een erkend leerbedrijf nodig én een mbo-diploma verzorgende-IG of een vergelijkbare zorgopleiding op mbo-niveau.

Wil je meer weten over de toelating voor de BBL-opleiding Verpleegkundige? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Over Zorgcollege

Zorgcollege is een gespecialiseerde opleider in de zorg. De mbo-opleidingen van Zorgcollege zijn opgenomen in het Centraal Register Beroepsopleidingen (CREBO). Door een uitgekiend vrijstellingenbeleid kunnen ervaren zorgprofessionals bij Zorgcollege een mbo-opleiding versneld volgen. In tegenstelling tot andere opleiders in dit vakgebied kiest Zorgcollege ervoor om verkort, klassikaal en kleinschalig onderwijs aan te bieden voor ervaren zorgprofessionals. De opleiding wordt gegeven door gekwalificeerde docenten afkomstig uit de zorgpraktijk. Zorgen voor elkaar. Dat is de meerwaarde Zorgcollege.

Zorgcollege is gespecialiseerd in verkorte mbo-zorgopleidingen voor volwassenen. Praktisch vaardigheidsonderwijs combineren we met moderne themalessen.

Docenten van Zorgcollege

Kies je voor een opleiding bij Zorgcollege dan krijg je les van gedreven en betrokken docenten uit de zorgpraktijk. Docenten die het zorgvak verstaan. Ze nemen je mee en laten je ervaren wat het is om als zorgprofessional te werken. Zo krijg je praktisch en dagelijks toepasbaar gereedschap waarmee je verder komt.

De praktijklokalen van Zorgcollege zijn zo ingericht dat je tijdens de opleiding alle praktijkvaardigheden en -handelingen van een verzorgende kan oefenen in een realistische context.

  • ruim 15 jaar dé opleider in de zorg.
  • Meer dan 70.000 zorgprofessionals in Nederland opgeleid.

CREBO Erkende mbo-opleidingen

De mbo-opleidingen van Zorgcollege zijn opgenomen in het Centraal Register Beroepsopleidingen (CREBO). Het diploma is hiermee wettelijk beschermd. Net zoals bij een Regionaal Opleidingen Centrum (ROC), voldoet Zorgcollege aan alle eisen die het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) hieraan stelt. Het belangrijkste verschil is dat Zorgcollege praktijkopleidingen biedt, waarbij de student een werkend leertraject volgt.

Zorgcollege is lid van de Nederlandse Raad voor Trainingen en Opleidingen (NRTO). Onze bijscholingen en opleidingen voldoen hiermee aan de acht kwaliteitseisen van het NRTO-Keurmerk.

Zorgcollege. Voor zorgprofessionals door zorgprofessionals

Beroepspraktijkvorming (BPV)

De opleiding mbo-Verpleegkundige draait om de beroepspraktijkvorming (BPV). Dit doe je binnen je eigen zorginstelling, handig! Tijdens de beroepspraktijkvorming oefen je eerst de basisvaardigheden en leg je vervolgens examens af. Vanuit Zorgcollege krijg je een BPV-begeleider toegewezen. Je BPV-begeleider vormt de schakel tussen jou, het leerbedrijf en Zorgcollege.

Voorwaarden leerbedrijf

De BPV moet plaatsvinden bij een SBB-erkend leerbedrijf. Je werk- of BPV-omgeving en doelgroep kies je zelf. Gedurende de verpleegkundige opleiding, ben je minimaal 3 dagen per week werkzaam bij jouw leerbedrijf. Daarnaast heb je nog circa één dag per week nodig voor zelfstudie en ga je één dag per week naar school.

Er wordt van je verwacht dat je zelf je BPV-plaats regelt. Op individuele gronden, bijvoorbeeld bij voldoende aantoonbare relevante werkervaring, kan worden afgeweken van de duur van de BPV.

Het vinden van een BPV-plaats

Om te kunnen starten met je opleiding heb je een BPV-plaats nodig bij een erkend leerbedrijf. Heb je deze nog niet, dan kun je niet starten. Voor het vinden van een erkende BPV-plaats kun je zoeken op de website www.stagemarkt.nl. Uiteraard willen wij jou ook voorstellen bij zorgorganisaties waar wij mee samenwerken.

Investering verkorte opleiding Verpleegkundige

Jij wilt vooruit in de zorg. Met de opleiding mbo-Verpleegkundige realiseer jij je ambitie. Je investeert in je toekomst. De versnelde opleiding doe je al in 18 maanden. Klinkt goed toch?

Kosten opleiding mbo-Verpleegkunde

De opleiding mbo-Verpleegkunde niveau 4 kost € 7.250,00 bij éénmalige betaling.

Dit is exclusief kosten examengeld (€ 285,-) en € 145,- voor alle benodigde licenties, readers, werkmappen en BPV-materialen. De opleiding kan ook in 17 maandelijkse termijnen worden betaald.

De boeken dien je zelf te kopen via via deze link

Het beroep mbo-Verpleegkundige niveau 4

Als mbo-Verpleegkundige werk je veelal zelfstandig. Je ondersteunt je zorgvragers op verschillende manieren:

  • bij persoonlijke verzorging;
  • je voert verpleegtechnische handelingen uit;
  • je begeleidt bij lichamelijke, psychosociale en/of maatschappelijke vraagstukken.

 

Als verpleegkundige niveau 4 staat alles in het teken om de zorgvragen te stimuleren om zoveel mogelijk zelfredzaam te zijn. Je bent veelal werkzaam in de Verpleeg-, Verzorgingshuizen- en Thuiszorg (VVT), maar ook in de GGZ, kraamzorg of het ziekenhuis kan je met jouw Verpleegkundige niveau 4 diploma aan de slag. Je wordt als mbo-Verpleegkundige opgeleid om in alle branches van de verpleging en verzorging te werken: ziekenhuis, verpleeg- en verzorgingshuizen en thuiszorg, de geestelijke gezondheidszorg en de gehandicaptenzorg.

Schrijf je in!

Wil jij werken als verpleegkundige? Twijfel niet langer en geef je carrière in de zorg een boost. Schrijf je nu in voor de versnelde bbl-opleiding speciaal voor volwassenen. Binnen 18 maanden kun jij het mbo-diploma Verpleegkundige halen. Schrijf je nu in!

Daarom Zorgcollege!

Speciaal ontwikkeld voor volwassenen.
Verkorte bbl-opleiding in 18 maanden.
Werken én leren (bbl).
Crebo-erkend mbo-diploma niveau 4.
Slagingspercentage opleiding mbo-Verpleegkundige circa 85%.
Meer dan 17.000 zorgprofessionals opgeleid in Nederland.

mbo-Verpleegkundige

Ja, ik wil een gratis adviesgesprek!