Het erkende keuzedeel Helpende Plus is speciaal ontwikkeld voor zorgprofessionals die werkzaam zijn op een relevante en erkende werkplek en die tijdens of na hun Helpende Zorg en Welzijn diploma hun werkzaamheden willen uitbreiden met de vaardigheden die onderdeel zijn van het kwalificatiedossier Keuzedeel Helpende Plus.

Informatie Keuzedeel Helpende Plus, niveau 2

Tijdens het opleidingstraject Keuzedeel Helpende Plus wordt gewerkt met kerntaken en bijbehorende werkprocessen die leiden naar de gewenste competenties van het Keuzedeel.

Keuzedeel Helpende Plus

Duur

Donderdag 1 december 2022

Toelating

Niveau

Type

Doelgroep

Diploma

Jij bent multifunctioneel inzetbaar in de gezondheidszorg

Dit ga je leren in de cursus Keuzedeel Helpende Plus

Opbouw van de opleiding

De scholing bestaat uit de volgende onderdelen:

Kerntaak 1 beroepsspecifiek:
Voert dienstverlenende werkzaamheden uit.

Kerntaak 2 beroepsspecifiek:
Ondersteunt bij dagelijkse activiteiten in zorg en welzijn.

Onderwerpen:

 • Wet BIG
 • Medicatie uitreiken en toedienen
 • Vitale functies
 • ACT-zwachtelen en steunkousen
 • Stomazorg
 • Katheterverzorging
 • Zuurstof
 • Wondzorg
 • Ziektebeelden
 • Palliatieve zorg

 

BPV/Stage:

De deelnemer dient voor 16 uur per week, gedurende 10 weken bij een erkend leerbedrijf te werken.

Toelating Keuzedeel Helpende Plus

Het keuzedeel Helpende Plus is bedoeld voor deelnemers die werkzaam zijn op een relevante en erkende werkplek en die tijdens of na hun Helpende Zorg en Welzijn diploma hun werkzaamheden willen uitbreiden met de vaardigheden die onderdeel zijn van het kwalificatiedossier Keuzedeel Helpende Plus.

 

Examen Keuzedeel Helpende Plus

Tijdens de lesdagen maakt de deelnemer theorie opdrachten en een toets over medicatie. In de praktijk voert de deelnemer de voorbehouden en risicovolle handelingen uit die in het kwalificatiedossier genoemd worden. Als de theorieopdrachten voldaan zijn, de medicatietoets voldoende is en de handelingen zijn afgetekend, dan doet de deelnemer een beroepsgericht examen volgens de examenmethodiek van Consortium. De deelnemer voert 2-3 handelingen in de beroepspraktijk uit. Dit examen moet met minimaal een voldoende afgerond te worden.

Over Zorgcollege

Zorgcollege is een gespecialiseerde opleider in de zorg. De mbo-opleidingen van Zorgcollege zijn opgenomen in het Centraal Register Beroepsopleidingen (CREBO). Door een uitgekiend vrijstellingenbeleid kunnen ervaren zorgprofessionals bij Zorgcollege een mbo-opleiding versneld volgen. In tegenstelling tot andere opleiders in dit vakgebied kiest Zorgcollege ervoor om verkort, klassikaal en kleinschalig onderwijs aan te bieden voor ervaren zorgprofessionals. De opleiding wordt gegeven door gekwalificeerde docenten afkomstig uit de zorgpraktijk. Zorgen voor elkaar. Dat is de meerwaarde Zorgcollege.

Zorgcollege is gespecialiseerd in verkorte mbo-zorgopleidingen voor volwassenen. Praktisch vaardigheidsonderwijs combineren we met moderne themalessen.

 

Docenten van Zorgcollege

Kies je voor een opleiding bij Zorgcollege dan krijg je les van gedreven en betrokken docenten uit de zorgpraktijk. Docenten die het zorgvak verstaan. Ze nemen je mee en laten je ervaren wat het is om als zorgprofessional te werken. Zo krijg je praktisch en dagelijks toepasbaar gereedschap waarmee je verder komt.

De praktijklokalen van Zorgcollege zijn zo ingericht dat je tijdens de opleiding alle praktijkvaardigheden en -handelingen van een verzorgende kan oefenen in een realistische context.

 

 • ruim 15 jaar dé opleider in de zorg.
 • Meer dan 70.000 zorgprofessionals in Nederland opgeleid.

 

Zorgcollege. Voor zorgprofessionals door zorgprofessionals

Kosten Keuzedeel Helpende Plus

Het keuzedeel Helpende Plus kost . Geen verborgen kosten. Dit bedrag dekt alle kosten, inclusief het lesmateriaal, een aftekenboekje voor de praktijk, examenkosten en een landelijk erkend mbo-certificaat bij succesvolle afronding.

Waarom past de cursus Helpende 2 Plus bij jou?

Geef jij jouw carrière in de zorg graag een kwalitatieve impuls, dan is deze bijscholing een absolute must voor jou. Jouw diploma Helpende Zorg en Welzijn (HZW) is direct meer waard. Of het nu gaat om de extra taken die je gaat uitvoeren of jouw toenemende deskundigheid, met het branche-erkende certificaat Keuzedeel Helpende Plus ben jij straks dé schakel tussen de cliënt en de verzorgende of verpleegkundige. Je vindt een nieuwe uitdaging in specifieke situaties op de werkvloer waarbij je altijd al betrokken wilde zijn. Op naar je volgende diploma, op naar niveau 3. En ook dat doel is door de bijscholing Keuzedeel Helpende Plus weer een stapje dichterbij.

Schrijf je in!

Geef je carrière in de zorg boost. Schrijf je vandaag nog in voor Keuzedeel Helpende Plus. Heb je vragen of opmerkingen? Laat het ons weten via info@zorgcollege.nl en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Daarom Zorgcollege!

Bijscholing in 4 of 5 lesdagen.
Branche-erkend certificaat.
Zorgcollege is een crebo-geregistreerde onderwijsinstelling.
Al ruim 15 jaar dé opleider in de zorg.
Meer dan 70.000 zorgprofessionals opgeleid in Nederland.
Les van gekwalificeerde docenten uit de zorgpraktijk.

Keuzedeel Helpende 2 plus

Ja, ik wil een gratis adviesgesprek!