De opleiding Gespecialiseerd Verzorgende Psychogeriatrie (GVP) biedt volop groeikansen binnen je huidige werk als Verzorgende-IG. In de opleiding leer je oudere mensen met een beperkt geestelijk vermogen helpen. In jouw verpleeghuis, woonzorgcentrum of in de thuiszorg ben jij straks de specialist als het gaat om zorg in de psychogeriatrie. Je vergroot de kwaliteit van leven voor je cliënt. En daar mag je als gespecialiseerd verzorgende trots op zijn.
Dementie, Alzheimer. Vooral bij oudere mensen laat het geestelijk vermogen het soms snel afweten. Keurige dames op leeftijd die bij het minste of geringste boos worden, schelden en zelfs slaan. Of die altijd positief ingestelde opa die plots verandert in een futloze, klagende oude man en de verjaardag van zijn vrouw vergeet. Zelf hebben ze de schrijnende situatie niet altijd door. Jij des te meer. Je ziet hun hulpeloosheid, maar je voelt je tegelijkertijd machteloos. Na het volgen van de opleiding Gespecialiseerd Verzorgende Psychogeriatrie ben jij de specialist.

Jouw werk als GVP’er

Als GVP’er werk je met psychogeriatrische cliënten. Jij bent de specialist. Hiermee vergroot je de kwaliteit van leven voor je cliënt. Verder neem je vrijwilligers aan de hand, stuur je collega’s aan en adviseer je mantelzorgers. Naast de daadwerkelijke zorg voor de cliënten richt je je op de communicatie met directbetrokkenen, het signaleren en oplossen van problemen en het verbeteren van de zorg.

Over de opleiding

Duur

Nog geen data gepland

Kosten

€ 2.075,00

Toelating

Niveau

Type

Doelgroep

Diploma

Jij bent de GVP’er in spe!

Waarom past de GVP-opleiding bij jou?

 • Je bent gediplomeerd Verzorgende-IG en werkt met psychogeriatrische cliënten.
 • Je hebt al enige werkervaring en bent toe aan de volgende stap in je carrière.
 • Je bent goed in improviseren in de omgang met jouw cliënten.
 • Je denkt in oplossingen en werkt graag samen met je collega’s.

 

En misschien wel het belangrijkste; jij verplaatst je gemakkelijk in de situatie van jouw cliënt. Jij bent de GVP’er in spe.

Dit ga je leren in de GVP-opleiding

In 4 verschillende modules stoom jij je klaar voor de rol van Gespecialiseerd Verzorgende Psychogeriatrie.

 

 • Je vergroot je theoretische kennis over psychogeriatrische zorg en leert hoe je de kwaliteit van leven voor je cliënten verbetert.
 • Je focust je op de samenwerking tussen jou en je collega’s, de vrijwilligers en mantelzorgers.
 • Je ervaart wat er binnen jouw organisatie moet gebeuren voor goede psychogeriatrische zorg.

 

In alle modules van de opleiding GVP ligt de nadruk op de beroepspraktijkvorming. Je sluit een praktijkovereenkomst met Zorgcollege en jouw werkgever. Je brengt de opgedane kennis direct in de praktijk tijdens de bpv-opdrachten.

Over de opleiding Gespecialiseerd Verzorgende Psychogeriatrie (GVP)

De GVP-opleiding is door Zorgcollege speciaal ontwikkeld voor verzorgenden. De opleiding bestaat uit:

 

 • 13 klassikale lesdagen;
 • 7 bpv-opdrachten;
 • persoonlijk ontwikkelingsplan;
 • een kennistoets;
 • 3 toetsopdrachten

 

Na een succesvolle afronding ontvang je een branche-erkend diploma en bijbehorende V&VN accreditatiepunten.

Er zijn nu nog geen nieuwe data bekend. Op de hoogte blijven van nieuwe data? Stuur ons een bericht met je contactgegevens en je opleidings- of cursuskeuze.

Toelating opleiding GVP voor verzorgende

Deze opleiding staat open voor zorgprofessionals met een diploma verzorgende (IG). Daarnaast moet je minimaal een jaar werkervaring hebben als verzorgende in de psychogeriatrie. En je hebt een werkplek waar je jouw BPV-uren kunt werken.

Wil je meer weten over de toelating voor de GVPopleiding voor verzorgende? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Over Zorgcollege

Zorgcollege is een gespecialiseerde opleider in de zorg. De mbo-opleidingen van Zorgcollege zijn opgenomen in het Centraal Register Beroepsopleidingen (crebo). In tegenstelling tot andere opleiders in dit vakgebied kiest Zorgcollege ervoor om verkort, klassikaal en kleinschalig onderwijs aan te bieden voor ervaren zorgprofessionals. De opleiding wordt gegeven door gekwalificeerde docenten afkomstig uit de zorgpraktijk. Zorgen voor elkaar. Dat is de meerwaarde Zorgcollege.

Kies je voor een opleiding bij Zorgcollege dan krijg je les van gedreven en betrokken docenten uit de zorgpraktijk. Zo krijg je praktisch en dagelijks toepasbaar gereedschap waarmee je verder komt. De praktijklokalen van Zorgcollege zijn zo ingericht dat je tijdens de opleiding alle praktijkvaardigheden en -handelingen van een gespecialiseerd verzorgende kan oefenen in een realistische context.

 

 • ruim 15 jaar dé opleider in de zorg.
 • Meer dan 70.000 zorgprofessionals in Nederland opgeleid.

 

Zorgcollege. Voor zorgprofessionals door zorgprofessionals

Investering opleiding GVP

De opleiding Gespecialiseerd Verzorgende Psychogeriatrie kost € 2.075,00. Het bedrag is exclusief het lesmateriaal. De kosten van het lesmateriaal zijn ongeveer € 80,-.

Jouw resultaat als GVP’er

 • Branche-erkend diploma (CZO).
 • Uitgebreide kennis over psychogeriatrie.
 • V&VN accreditatiepunten.
 • Door jouw expertise ben je een verrijking voor het zorgteam.
 • Als Gespecialiseerd Verzorgende Psychogeriatrie verbeter jij de kwaliteit van leven van jouw cliënten én hun omgeving.

Schrijf je in!

Twijfel niet langer en geef je carrière in de zorg een boost. Schrijf je in voor de versnelde bbl-opleiding op niveau 3, speciaal ontwikkeld voor volwassenen. Binnen 18 maanden kan jij het mbo-diploma Gespecialiseerd Verzorgende Psychogeriatrie halen. Schrijf je nu in!

Daarom Zorgcollege!

Speciaal ontwikkeld voor Verzorgende-IG werkzaam in de VVT-branche.
Branche-erkend CZO.
Meer dan 70.000 zorgprofessionals opgeleid in Nederland.
Gespecialiseerd in verkorte zorgopleidingen voor volwassenen.
Dé specialist in versnelde mbo-opleidingen in de zorg.
Kleinschalig en klassikaal les door gekwalificeerde docenten uit de zorgsector.

Gespecialiseerd Verzorgende Psychogeriatrie

Ja, ik wil een gratis adviesgesprek!