De opleiding Gespecialiseerd Verzorgende Psychogeriatrie (GVP) biedt volop groeikansen voor medewerkers binnen zijn of haar huidige werk als Verzorgende-IG. In de opleiding leren deelnemers oudere mensen met een beperkt geestelijk vermogen helpen. In het verpleeghuis, woonzorgcentrum of in de thuiszorg waar zij werkzaam zijn, zijn zij na afronding van de opleiding specialist als het gaat om zorg in de psychogeriatrie. Als zorgprofessionals vergroten zij de kwaliteit van leven voor de cliënt. Daar mogen gespecialiseerd verzorgenden trots op zijn.
Dementie, Alzheimer….Vooral bij oudere mensen laat het geestelijk vermogen het soms snel afweten. Keurige dames op leeftijd die bij het minste of geringste boos worden, schelden en zelfs slaan. Of die altijd positief ingestelde opa die plots verandert in een futloze, klagende oude man en de verjaardag van zijn vrouw vergeet. Zelf hebben ze de schrijnende situatie niet altijd door. Een gespecialiseerd Verzorgende Psychogeriatrie weet precies hoe hij of zij met deze situaties om moet gaan.

Het werk als GVP’er

Een GVP’er werkt met psychogeriatrische cliënten, en treedt op als specialist.  Medewerkers vergroten daardoor de kwaliteit van leven voor de cliënt. Verder neemt de GVP’er vrijwilligers aan de hand, stuurt collega’s aan en adviseert mantelzorgers. Naast de daadwerkelijke zorg voor de cliënten richten zij zich op de communicatie met directbetrokkenen, het signaleren en oplossen van problemen en het verbeteren van de zorg.

Over de opleiding

Duur

0 maanden

Kosten

€ 2075,00

Toelating

Niveau

Type

Doelgroep

Diploma

Dé versnelde opleiding voor GVP’ers in spe!

Waarom past de GVP-opleiding zorgmedewerkers van jouw organisatie?

 • Zij zijn gediplomeerd Verzorgende-IG en werken met psychogeriatrische cliënten.
 • Zij hebben al enige werkervaring en zijn toe aan de volgende stap in hun carrière.
 • Zij zijn goed in improviseren in de omgang met cliënten.
 • Zij denken in oplossingen en werken graag samen met collega’s.

En misschien wel het belangrijkste; zij verplaatsen zich gemakkelijk in de situatie van de cliënt. Zij zijn de GVP’er in spe.

Dit leren deelnemers tijdens de GVP-opleiding

In 4 verschillende modules worden deelnemers klaargestoomd voor de rol van Gespecialiseerd Verzorgende Psychogeriatrie.

 

 • Deelnemers vergroten theoretische kennis over psychogeriatrische zorg en leren hoe ze de kwaliteit van leven voor cliënten verbeteren.
 • Deelnemers focussen zich op de samenwerking tussen  en met collega’s, de vrijwilligers en mantelzorgers.
 • Deelnemers ervaren wat er binnen de organisatie moet gebeuren voor goede psychogeriatrische zorg.

 

In alle modules van de opleiding GVP ligt de nadruk op verdere uitbreiding van de beroepspraktijkvorming. Deelnemende zorgprofessionals brengen de opgedane kennis direct in de praktijk in hun zorgomgeving.

Toelating opleiding GVP voor verzorgende

Deze opleiding staat open voor zorgprofessionals met een diploma verzorgende (IG). Daarnaast moet je minimaal een jaar werkervaring hebben als verzorgende in de psychogeriatrie. En je hebt een werkplek waar je jouw BPV-uren kunt werken.

Wil je meer weten over de toelating voor de GVPopleiding voor verzorgende? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Over Zorgcollege

Zorgcollege is een gespecialiseerde opleider in de zorg. De mbo-opleidingen van Zorgcollege zijn opgenomen in het Centraal Register Beroepsopleidingen (crebo). In tegenstelling tot andere opleiders in dit vakgebied kiest Zorgcollege ervoor om verkort, klassikaal en kleinschalig onderwijs aan te bieden voor ervaren zorgprofessionals. De opleiding wordt gegeven door gekwalificeerde docenten afkomstig uit de zorgpraktijk. Zorgen voor elkaar. Dat is de meerwaarde Zorgcollege.

Kies je voor een opleiding bij Zorgcollege dan krijg je les van gedreven en betrokken docenten uit de zorgpraktijk. Zo krijg je praktisch en dagelijks toepasbaar gereedschap waarmee je verder komt. De praktijklokalen van Zorgcollege zijn zo ingericht dat je tijdens de opleiding alle praktijkvaardigheden en -handelingen van een gespecialiseerd verzorgende kan oefenen in een realistische context.

 

 • ruim 15 jaar dé opleider in de zorg.
 • Meer dan 70.000 zorgprofessionals in Nederland opgeleid.

 

Zorgcollege. Voor zorgprofessionals door zorgprofessionals

Investering opleiding GVP

De opleiding Gespecialiseerd Verzorgende Psychogeriatrie kost [zorgcollege_cursus_eigenschap veld=Prijs]. Het bedrag is exclusief het lesmateriaal. De kosten van het lesmateriaal zijn  € 85,00.

Jouw resultaat als GVP’er

 • Branche-erkend diploma (CZO).
 • Uitgebreide kennis over psychogeriatrie.
 • V&VN accreditatiepunten.
 • Door dit expertise worden zorgprofessionals een verrijking voor het zorgteam.
 • Als Gespecialiseerd Verzorgende Psychogeriatrie verbeteren medewerkers de kwaliteit van leven van cliënten én hun omgeving.

Schrijf je in!

Medewerkers inschrijven voor de versnelde niveau 3 opleiding Gespecialiseerd Verzorgende Psychogeriatrie? Wij stellen graag een maatwerktraject samen voor jouw zorgorganisatie. Vul het contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Daarom Zorgcollege!

Speciaal ontwikkeld voor Verzorgende-IG werkzaam in de VVT-branche.
Branche-erkend CZO.
Meer dan 70.000 zorgprofessionals opgeleid in Nederland.
Gespecialiseerd in verkorte zorgopleidingen voor volwassenen.
Dé specialist in versnelde mbo-opleidingen in de zorg.
Kleinschalig en klassikaal les door gekwalificeerde docenten uit de zorgsector.

Gespecialiseerd Verzorgende Psychogeriatrie

Ja, ik wil een gratis adviesgesprek!