Met de bbl-opleiding Helpende Zorg en Welzijn (HZW) van Zorgcollege leg je de basis voor jouw carrière in de zorg. De verkorte mbo-opleiding is speciaal ontwikkeld voor volwassenen. Binnen 6 maanden werken én leren behaal je jouw niveau 2 diploma Helpende Zorg en Welzijn (dienstverlening).
Met jouw diploma Helpende Zorg en Welzijn op zak ondersteun jij de cliënt waar hij of zij dat nodig heeft. Of dat nu is in een verzorgingshuis, thuiszorg, kinderopvang of op een dagbesteding voor verstandelijke gehandicapten. Als zorgprofessional ben je van toegevoegde waarde. Voor jouw cliënten én voor jouw collega’s.

Jouw werk als Helpende zorg en welzijn

Als Helpende Zorg en Welzijn kan je overal uit de voeten. Waar je ook werkt, de zelfredzaamheid van jouw cliënt staat altijd centraal. Jouw taken variëren dan weliswaar per zorginstelling en doelgroep, maar wat overal geldt is dat je alles zorgvuldig afstemt met collega’s, mantelzorgers en andere direct betrokkenen. Vanuit het vooraf opgestelde zorgplan ondersteun je de cliënt waar hij of zij dat nodig heeft. Je creëert als Helpende een fijne woonomgeving voor de cliënt. Ook op sociaal en recreatief vlak ben jij van toegevoegde waarde. Zo organiseer en stimuleer je activiteiten en neem je met het regelen van vervoer een sociale drempel weg. 

Over Helpende Zorg en Welzijn

Duur

Donderdag 26 januari 2023

Kosten

€ 2.945,00

Toelating

Niveau

Type

Doelgroep

Diploma

Doorstromen

Geef je carrière in de zorg een boost met de verkorte opleiding Helpende voor volwassenen!

Zo ziet de opleiding Helpende Zorg en Welzijn eruit

Als Helpende niveau 2 leer veel in de praktijk. Niet voor niets zetten we in op de beroepspraktijkvorming (BPV). Door de bbl-opleiding waarin je de theorie direct kan toepassen in de praktijk leer je snel. Alle lessen, instructies en workshops sluiten aan bij de beroepsexamens.

Zo ziet een week van de opleiding Helpende eruit:

  • 1 lesdag per week;  
  • 2 praktijkdagen;  
  • 1 zelfstudiedag.  

Over de lesdagen van Zorgcollege 

De lesdagen benut Zorgcollege voor moderne themalessen van deskundige docenten. Met zelf nog één been in de praktijk maken deze docenten je wegwijs in disciplines als omgangskunde, communicatietechnieken, algemene dagelijkse verrichtingen en methodisch werken.  

 

Over de praktijkdagen  

De praktijkdagen zijn op je eigen werkplek of bij een ander erkend leerbedrijf. Jouw BPV-leerbedrijf kies je dus zelf. Daar leer je werkzaamheden voorbereiden, ondersteuning bieden binnen de woonomgeving van de cliënt en administreren.  

Startdatum:

Donderdag 26 januari 2023

Locatie:

Bijzonderheden:

lesdag donderdag

Startdatum:

Dinsdag 31 januari 2023

Locatie:

Bijzonderheden:

lesdag dinsdag

Startdatum:

Woensdag 1 februari 2023

Locatie:

Bijzonderheden:

lesdag woensdag

Startdatum:

Woensdag 15 februari 2023

Locatie:

Bijzonderheden:

lesdag nog te bepalen

Toelating opleiding Helpende Zorg en Welzijn (dienstverlening) 

De toelating tot de bbl-opleiding Helpende Zorg en Welzijn (dienstverlening) voor volwassenen vindt plaats op basis van een intakegesprek. Gedurende dit gesprek kijken we naar je motivatie, werkervaring en vooropleiding. We kijken wat jij verder in je leven gedaan hebt. Dat zien we als een waardevolle en bruikbare aanvulling voor jouw opleiding.

Om toegelaten te worden tot onze verkorte BBL-opleiding heb je een stageplaats bij een erkend leerbedrijf nodig. Hier helpen we je graag mee.

 

De versnelde mbo-opleiding Dienstverlening, kwalificatie Helpende Zorg en Welzijn niveau 2 verkort is bestemd voor volwassenen die (kort) werkzaam zijn in de zorg en graag een beroepsopleiding willen afronden.

 

Verouderd diploma Helpende

Heb je een verouderd diploma Helpende? Dan kun je op de website van SBB controleren op welk niveau het nu wordt geschaald.

Over Zorgcollege

Zorgcollege is een gespecialiseerde opleider in de zorg. Door een uitgekiend vrijstellingenbeleid kunnen ervaren zorgprofessionals bij Zorgcollege deze mbo-opleiding versneld volgen. In tegenstelling tot andere opleiders in dit vakgebied kiest Zorgcollege ervoor om verkort, klassikaal en kleinschalig onderwijs aan te bieden voor ervaren zorgprofessionals. De opleiding wordt gegeven door gekwalificeerde docenten afkomstig uit de zorgpraktijk. Zorgen voor elkaar. Dat is de meerwaarde van Zorgcollege.

 

Zorgcollege is gespecialiseerd in verkorte mbo-zorgopleidingen voor volwassenen. Praktisch vaardigheidsonderwijs combineren we met moderne themalessen.

 

Docenten van Zorgcollege

Je krijgt les van gedreven en betrokken docenten uit de zorgpraktijk. Docenten die het zorgvak verstaan. Ze zijn je metgezel, nemen je mee en laten je ervaren wat het is om als zorgprofessional te werken. Zo krijg je praktisch en dagelijks toepasbaar gereedschap waarmee je verder komt.

 

De praktijklokalen van Zorgcollege zijn zo ingericht dat je tijdens de opleiding alle praktijkvaardigheden en -handelingen van de Helpende Zorg en Welzijn kunt oefenen in een realistische context.

  • Ruim 25 jaar dé opleider in de zorg.
  • Meer dan 70.000 zorgprofessionals in Nederland opgeleid.

 

Crebo erkende mbo-opleidingen

De mbo-opleidingen van Zorgcollege zijn opgenomen in het Centraal Register Beroepsopleidingen (crebo). Het diploma Dienstverlening Helpende Zorg en Welzijn van Zorgcollege is hiermee wettelijk beschermd.

 

Zorgcollege is lid van de Nederlandse Raad voor Trainingen en Opleidingen (NRTO). Onze bijscholingen en opleidingen voldoen hiermee aan de acht kwaliteitseisen van het NRTO-Keurmerk.

 

 Zorgcollege. Voor zorgprofessionals door zorgprofessionals

Beroepspraktijkvorming (bpv)

Eén van de belangrijkste onderdelen van de opleiding Helpende Zorg en Welzijn is de beroepspraktijkvorming (bpv). Niet voor niets werk je 2 dagen per week bij jouw leerbedrijf. Je bpv-leerbedrijf kies je zelf. Zo maak je zelf al een keuze in wat voor type zorginstelling of organisatie en met welke doelgroep je wilt werken.

 

Binnen de opleiding krijg je van Zorgcollege een bpv-begeleider toegewezen. Je bpv-begeleider vormt de schakel tussen jou, het leerbedrijf en Zorgcollege.

 

 Een bpv leerbedrijf vinden

Om te kunnen starten met je opleiding heb je een BPV-plaats nodig bij een erkend leerbedrijf. Heb je deze nog niet, dan kun je niet starten. Voor het vinden van een erkende BPV-plaats kun je zoeken op de website  www.stagemarkt.nl. Uiteraard willen wij jou ook voorstellen bij zorgorganisaties waar wij mee samenwerken.

 

De bpv-periode van de versnelde opleiding is opgedeeld twee fases; een ontwikkelingsgerichte fase en een examenfase. In de ontwikkelingsgerichte fase leer je – in de praktijk – de basisvaardigheden die horen bij het vak van Dienstverlening, Helpende Zorg en Welzijn. Na het succesvol afsluiten van de ontwikkelingsgerichte fase, word je toegelaten tot de examenfase. De aangeleerde vaardigheden worden in deze fase geëxamineerd.

 

De opleiding Helpende Zorg en Welzijn is succesvol afgerond als je alle toetsen en examens hebt behaald. Hierna ontvang je het diploma Dienstverlening, Helpende Zorg en Welzijn niveau 2 van Zorgcollege.

Investering opleiding Helpende Zorg en Welzijn

De voornaamste investering heb je al gedaan. Je beschikt namelijk over voldoende werk- en levenserving om de laatste stap te zetten naar het diploma Helpende Zorg en Welzijn. Okay, de opleiding duurt een half jaar. En ja, aan deze opleiding zijn kosten verbonden. Maar als je ziet welk toekomstperspectief je voor jezelf creëert met dit diploma dan ben je snel overtuigd. Je investeert in je toekomst.

 

De kosten voor de versnelde opleiding Helpende Zorg en Welzijn zijn € 2.945,00. Dit is exclusief  examengeld (€ 215,-) en € 115,- voor alle benodigde licenties, readers, werkmappen en BPV-materialen.

 

De boeken dien je zelf te kopen via deze link.

 

De opleiding kan ook in maximaal 6 termijnen worden betaald. Je kunt dit regelen via Flanderijn, onze incasso partner. Zie Leveringsvoorwaarden

Jouw werk als Helpende zorg en welzijn

Als medewerker Helpende Zorg en Welzijn kan je dus werkzaam zijn in diverse werkomgevingen met verschillende doelgroepen. Je kiest zelf welke omgeving bij jou past.

Waarom past deze opleiding bij jou?

Je voelt je als een vis in het water in de zorg. Het diploma van de opleiding Helpende Zorg en Welzijn onderstreept dat nog maar eens. Je draagt direct bij aan de zorg voor de cliënt, werkt veel samen met collega’s en bent het aanspreekpunt voor familie en vrienden van jouw cliënt. Veel contact met mensen dus. Verder komt jouw flexibiliteit en inlevingsvermogen goed van pas zodra je als Helpende Zorg en Welzijn actief bent. Je kunt snel schakelen tussen de verschillende facetten van jouw zorgverlening en je weet precies wat jouw cliënt wil en nodig heeft.  

Schrijf je in!

Wil jij werken als Helpende in de zorg? Twijfel niet langer en geef je carrière in de zorg een boost. Schrijf je nu in voor de versnelde bbl-opleiding speciaal voor volwassenen. Binnen 6 maanden kan jij het mbo-diploma Helpende halen. Schrijf je nu in!

Daarom Zorgcollege!

Speciaal ontwikkeld voor volwassenen.
Het hoogste slagingspercentage van Nederland.
Werken én leren.
Crebo-erkend mbo-diploma.
Al ruim 15 jaar dé opleider in de zorg.
Meer dan 70.000 zorgprofessionals opgeleid in Nederland.

Helpende Zorg en Welzijn

Ja, ik wil een gratis adviesgesprek!