Met de entree-opleiding Assistent Dienstverlening van Zorgcollege leggen deelnemers de basis voor een carrière in de dienstverlening en zorg. De verkorte mbo-opleiding is speciaal ontwikkeld voor mensen die al werkervaring hebben, nog geen MBO-diploma hebben behaald en graag met mensen willen werken. Binnen 6 maanden werken én leren, behalen deelnemers het niveau 1 diploma Assistent Dienstverlening.
Met het diploma Assistent Dienstverlening op zak ondersteunen medewerkers van jouw organisatie de cliënt/klant waar hij of zij dat nodig heeft. Of dat nu is in een verzorgingshuis, thuiszorg, kinderopvang, sportschool, horeca, of de kapper. Als Assistent Dienstverlening zijn zij van toegevoegde waarde en breed inzetbaar.

Het werk als Assistent Dienstverlening

Hoewel de taken variëren per instelling en doelgroep, geldt overal dat de Assistent Dienstverlening de werkzaamheden naar behoefte afstemt. De Assistent Dienstverlening kan bijvoorbeeld ondersteunen bij de boodschappen, het begeleiden van ouderen bij de maaltijd, helpen met het schoonmaken, of het ontvangen van gasten. De Assistent Dienstverlening is dus breed inzetbaar.

Over de opleiding

Duur

Donderdag 18 januari 2024 (voorlopige startdatum)
€ 2.945,00

Toelating

Niveau

Type

Doelgroep

Diploma

Doorstromen

Werk met je hart, werk in de zorg!

Zo ziet de opleiding Assistent Dienstverlening eruit

Een deelnemer aan de opleiding Assistent Dienstverlening leert veel in de praktijk waar hij of zij werkzaam is. Niet voor niets zetten we in op de beroepspraktijkvorming (BPV). Studenten kunnen de theorie direct toepassen in de praktijk en leren daardoor snel. Alle lessen, instructies en workshops sluiten aan bij de beroepsexamens.

Zo ziet een week van de opleiding Assistent Dienstverlening eruit:

  • 1 lesdag per week;
  • 2 praktijkdagen;
  • 1 zelfstudiedag.

Startdatum:

Donderdag 18 januari 2024 (voorlopige startdatum)

Locatie:

Bijzonderheden:

Startdatum onder voorbehoud

Startdatum:

Maandag 22 januari 2024 (voorlopige startdatum)

Locatie:

Bijzonderheden:

Startdatum onder voorbehoud

Om de opleiding tot Assistent Dienstverlening te kunnen volgen, voldoe je aan de volgende voorwaarden:

  • Je bent je minimaal 23 jaar
  • Je hebt stage/werk bij een SBB-erkend leerbedrijf voor minimaal 16 uur per week
  • Je hebt minimaal 3 maanden betaalde, of onbetaalde werkervaring binnen de dienstverlening of als assistent
  • Taal en rekenen op niveau 1F
  • Je hebt een passende beroepshouding en motivatie voor het dienstverlenend vak

Over Zorgcollege

Zorgcollege is een gespecialiseerde opleider in de zorg. De mbo-opleidingen van Zorgcollege zijn opgenomen in het Centraal Register Beroepsopleidingen (crebo). In tegenstelling tot andere opleiders in dit vakgebied kiest Zorgcollege ervoor om verkort, klassikaal en kleinschalig onderwijs aan te bieden voor ervaren zorgprofessionals. De opleiding wordt gegeven door gekwalificeerde docenten afkomstig uit de zorgpraktijk. Zorgen voor elkaar. Dat is de meerwaarde Zorgcollege.

Kies je voor een opleiding bij Zorgcollege dan krijg je les van gedreven en betrokken docenten uit de zorgpraktijk. Zo krijg je praktisch en dagelijks toepasbaar gereedschap waarmee je verder komt. De praktijklokalen van Zorgcollege zijn zo ingericht dat je tijdens de opleiding alle praktijkvaardigheden en -handelingen van een gespecialiseerd verzorgende kan oefenen in een realistische context.

 

  • ruim 15 jaar dé opleider in de zorg.
  • Meer dan 70.000 zorgprofessionals in Nederland opgeleid.

 

Zorgcollege. Voor zorgprofessionals door zorgprofessionals

Eén van de belangrijkste onderdelen van de opleiding Assistent Dienstverlening is de beroepspraktijkvorming (bpv). Niet voor niets werk je 2 dagen per week bij jouw leerbedrijf.

Binnen de opleiding krijg je van Zorgcollege een bpv-begeleider toegewezen. Je bpv-begeleider vormt de schakel tussen jou, het leerbedrijf en Zorgcollege.

 

Een bpv leerbedrijf vinden

Om te kunnen starten met je opleiding heb je een BPV-plaats nodig bij een erkend leerbedrijf. Heb je deze nog niet, dan kun je niet starten. Voor het vinden van een erkende BPV-plaats kun je zoeken op de website  www.stagemarkt.nl. Uiteraard willen wij jou ook voorstellen bij zorgorganisaties waar wij mee samenwerken.

 

Tijdens jouw opleiding volg je een periode lessen. Hierin worden onderwerpen behandeld die je tijdens jouw opleiding afrondt met een beroepsgericht examen. Dit examen vindt plaats op jouw BPV-plaats. Dit gebeurt op meerdere momenten tijdens jouw opleiding. Zo rond je dus tijdens jouw opleiding al snel meerdere stukken van jouw opleiding af.

 

De opleiding Assistent Dienstverlening is succesvol afgerond als je alle toetsen en examens hebt behaald. Hierna ontvang je het diploma Assistent Dienstverlening niveau 1 van Zorgcollege.

De voornaamste investering heb je al gedaan. Je beschikt namelijk over voldoende werk- en levenserving om de stap te zetten naar het diploma Assistent Dienstverlening. Okay, de opleiding duurt een vijf maanden. En ja, aan deze opleiding zijn kosten verbonden. Maar als je ziet welk toekomstperspectief je voor jezelf creëert met dit diploma dan ben je snel overtuigd. Je investeert in je toekomst.

 

De kosten voor de versnelde opleiding Assistent Dienstverlening zijn € 2.945,00. Dit is exclusief examengeld (€ 175,-) en studiematerialen (€ 205,-).

Boeken

De boeken dien je zelf te kopen, de boekenlijst vind je hier.

 

Tijdens de opleiding heb je een laptop nodig. Een laptop moet je zelf aanschaffen/regelen. De laptop neem je mee naar iedere les. Als je nog niet zo goed met een laptop om kunt gaan is dat niet erg. Tijdens jouw opleiding leren we jou hoe je goed met je laptop kunt werken.

De opleiding kan ook in maximaal 6 termijnen worden betaald. Je kunt dit regelen via Flanderijn, onze incasso partner. Zie Leveringsvoorwaarden.

Schrijf je in!

Is deze opleiding echt iets voor jou? Schrijf je dan direct in en ga aan de slag in de zorg!

Daarom Zorgcollege!

Assistent Dienstverlening

Ja, ik wil een gratis adviesgesprek!