mbo-zorgOpleidingen

Voor de zorgsector biedt Zorgcollege mbo-zorgopleidingen en bijscholingen op mbo-niveau 2, 3 en 4. De mbo-zorgopleidingen van Zorgcollege zijn opgenomen in het Centraal Register Beroepsopleidingen (CREBO). Het mbo-diploma van Zorgcollege is wettelijk beschermd. Zorgcollege is gespecialiseerd in verkorte zorgopleidingen speciaal voor volwassenen. Bekijk alle mbo-zorgopleidingen.

Filter

Locatie

Mbo-niveau

Gespecialiseerd Verzorgende Psychogeriatrie

Amsterdam, Nijmegen, Eindhoven, Zwolle, Capelle aan de IJssel

De opleiding Gespecialiseerd Verzorgende Psychogeriatrie (GVP) biedt volop groeikansen binnen je huidige werk als Verzorgende-IG. In de opleiding leer je oudere mensen met een beperkt geestelijk vermogen helpen. In jouw verpleeghuis, woonzorgcentrum of in de thuiszorg ben jij straks de specialist als het gaat om zorg in de psychogeriatrie. Je vergroot de kwaliteit van leven voor je cliënt. En daar mag je als gespecialiseerd verzorgende trots op zijn.

Helpende Zorg en Welzijn

Amsterdam, Nijmegen, Eindhoven, Zwolle, Capelle aan de IJssel

Met de bbl-opleiding Helpende Zorg en Welzijn (HZW) van Zorgcollege leg je de basis voor jouw carrière in de zorg. De verkorte mbo-opleiding is speciaal ontwikkeld voor volwassenen. Binnen 6 maanden werken én leren behaal je jouw niveau 2 diploma Helpende Zorg en Welzijn (dienstverlening).

Keuzedeel Helpende 2 plus

Amsterdam, Nijmegen, Eindhoven, Zwolle, Capelle aan de IJssel

Het erkende keuzedeel Helpende Plus is speciaal ontwikkeld voor zorgprofessionals die werkzaam zijn op een relevante en erkende werkplek en die tijdens of na hun Helpende Zorg en Welzijn diploma hun werkzaamheden willen uitbreiden met de vaardigheden die onderdeel zijn van het kwalificatiedossier Keuzedeel Helpende Plus.

mbo-Verpleegkundige

Amsterdam, Nijmegen, Eindhoven, Zwolle, Capelle aan de IJssel

Met de verkorte bbl-opleiding Verpleegkundige creëer je nieuwe mogelijkheden in jouw carrière. De mbo-niveau 4 opleiding is speciaal ontwikkeld voor volwassenen. Je gaat 1 dag in de week naar school en past de theorie direct toe in de praktijk, een prettige en succesvolle combinatie. Hiermee kan je de bbl-opleiding Verpleegkundige versneld afronden in 18 maanden.

Verzorgende IG

Amsterdam, Nijmegen, Eindhoven, Zwolle, Capelle aan de IJssel

Met de verkorte bbl-opleiding Verzorgende Individuele Gezondheidszorg (Verzorgende-IG of VIG) creëer je nieuwe mogelijkheden in jouw carrière. De mbo-niveau 3 opleiding is speciaal ontwikkeld voor volwassenen. Je gaat 1 dag in de week naar school en past de theorie direct toe in de praktijk, een prettige en succesvolle combinatie. Hiermee kan je de bbl-opleiding Verzorgende-IG (VIG) versneld afronden in 14 maanden. Na afloop van de versnelde VIG-opleiding ben jij multifunctioneel inzetbaar in de gezondheidszorg. Of je nu bij je cliënten thuis werkt of in een zorginstelling. Jij verzorgt, verpleegt en begeleidt cliënten in hun eigen leefsituatie. En dat waarderen ze.

Opleidingen in de zorg voor volwassenen

De leervraag, werkervaring en thuissituatie van een volwassene vraagt om een scholingsaanbod op maat. Zorgcollege biedt mbo-opleidingen in de zorg voor volwassenen, die flexibel zijn in zowel inhoud als vorm. Wij richten ons enkel op professionals binnen de zorg, die verkort een mbo-zorgopleiding willen volgen. De opgedane kennis en ervaring van een zorgprofessional zijn studiepunten waard. Zo kun je bijvoorbeeld als zorgprofessional op mbo-niveau 2 versneld een mbo-niveau 3 zorgopleiding volgen. Op deze manier bieden wij professionals in de zorg de mogelijkheid zich te blijven ontwikkelen in hun vakgebied. Een leven lang ontwikkelen, noemen we dat.

Mbo-zorgopleidingen van Zorgcollege 

  • Speciaal ontwikkeld voor volwassenen 
  • Werken én leren in de zorg 
  • Lagere opleidingskosten door versneld en flexibel opleiden 
  • Persoonlijke begeleiding 
  • Een gemiddeld slagingspercentage van 80%

Bbl-zorgopleiding op mbo-niveau 

Onze verkorte mbo-zorgopleidingen volg je in de zorgpraktijk (BBL). Je gaat één dag per week naar school, waar je praktisch vaardigheidsonderwijs en moderne themalessen volgt. De lessen worden gegeven door gekwalificeerde docenten met ervaring in de zorg. Onze praktijklokalen zijn zo ingericht dat je alle praktijkhandelingen kunt oefenen in een realistische context. Het andere deel van onze bbl zorgopleidingen op mbo-niveau bestaat uit de beroepspraktijkvorming. Deze volg je bij een SBB-erkend leerbedrijf. Dit kan ook je huidige werkgever zijn. Afhankelijk van welke mbo-zorgopleiding je kiest heb je 2 tot 3 praktijkdagen per week. Daarnaast heb je gemiddeld één dag in de week nodig voor zelfstudie.  

Mbo-zorgopleiding volgen bij Zorgcollege 

Wil jij één van onze mbo-opleidingen in de zorg voor volwassenen volgen? De toelating tot onze mbo-zorgopleidingen vindt plaats op basis van een intakegesprek. Tijdens dit gesprek bespreken we jouw motivatie, werkervaring en eventuele vooropleiding. Wij bieden zorgopleidingen op mbo-niveau 2, 3 en 4 aan. Welke opleiding jij kunt volgen is afhankelijk van je vooropleiding. Twijfel je welke mbo-zorgopleiding bij jou past? Plan dan een gratis adviesgesprek. Onze deskundige medewerkers helpen je graag een passende opleiding te vinden.