Zorgopleidingen mbo-Niveau 4

Zorgcollege biedt verkorte zorgopleidingen op mbo-niveau 4 aan. Onze zorgopleidingen zijn speciaal ontwikkeld voor zorgprofessionals. Als zorgprofessional heb je al de nodige kennis en ervaring in de praktijk opgedaan. Dit zorgt voor vrijstellingen, waardoor je bij Zorgcollege jouw mbo-niveau 4 diploma versneld kan behalen. Onze bbl-zorgopleidingen op mbo-niveau 4 zijn speciaal voor volwassenen.

Filter

Locatie

Locatie

Mbo-niveau

Opleidingsniveau

Duur

Duur

Assistent Dienstverlening

Amsterdam, Nijmegen, Eindhoven, Capelle aan de IJssel

Met de entree-opleiding Assistent Dienstverlening van Zorgcollege leggen deelnemers de basis voor een carrière in de dienstverlening en zorg. De verkorte mbo-opleiding is speciaal ontwikkeld voor mensen die al werkervaring hebben, nog geen MBO-diploma hebben behaald en graag met mensen willen werken. Binnen 6 maanden werken én leren, behalen deelnemers het niveau 1 diploma Assistent Dienstverlening.

Keuzedeel Helpende 2 plus

Amsterdam, Nijmegen, Eindhoven, Capelle aan de IJssel

Het erkende keuzedeel Helpende Plus is speciaal ontwikkeld voor zorgprofessionals die werkzaam zijn op een relevante en erkende werkplek en die tijdens of na hun Helpende Zorg en Welzijn diploma hun werkzaamheden willen uitbreiden met de vaardigheden die onderdeel zijn van het kwalificatiedossier Keuzedeel Helpende Plus.

Gespecialiseerd Verzorgende Psychogeriatrie

Amsterdam, Nijmegen, Eindhoven, Capelle aan de IJssel

De opleiding Gespecialiseerd Verzorgende Psychogeriatrie (GVP) biedt volop groeikansen voor medewerkers binnen zijn of haar huidige werk als Verzorgende-IG. In de opleiding leren deelnemers oudere mensen met een beperkt geestelijk vermogen helpen. In het verpleeghuis, woonzorgcentrum of in de thuiszorg waar zij werkzaam zijn, zijn zij na afronding van de opleiding specialist als het gaat om zorg in de psychogeriatrie. Als zorgprofessionals vergroten zij de kwaliteit van leven voor de cliënt. Daar mogen gespecialiseerd verzorgenden trots op zijn.

Verzorgende IG

Amsterdam, Eindhoven, Capelle aan de IJssel

Met de verkorte bbl-opleiding Verzorgende Individuele Gezondheidszorg (Verzorgende-IG of VIG) creëer je als zorginstelling nieuwe mogelijkheden in de carrière van je zorgprofessionals. De mbo-niveau 3 opleiding is speciaal ontwikkeld voor volwassenen. Deelnemers gaan 1 dag in de week naar school en pasen de theorie direct toe in de praktijk; een prettige en succesvolle combinatie. Hiermee kunnen deelnemers de bbl-opleiding Verzorgende-IG (VIG) versneld afronden in 14 maanden. Na afloop van de versnelde VIG-opleiding zijn medewerkers multifunctioneel inzetbaar in de gezondheidszorg.

Helpende Zorg en Welzijn

Amsterdam, Nijmegen, Eindhoven, Capelle aan de IJssel

Met de bbl-opleiding Helpende Zorg en Welzijn (HZW) van Zorgcollege leggen deelnemers de basis voor een carrière in de zorg. De verkorte mbo-opleiding is speciaal ontwikkeld voor volwassenen. Binnen 6 maanden werken én leren, behalen deelnemers het niveau 2 diploma Helpende Zorg en Welzijn (dienstverlening).

mbo-Verpleegkundige

Nijmegen, Capelle aan de IJssel

De verkorte bbl-opleiding Verpleegkundige creëert nieuwe mogelijkheden in de carrière van zorgprofessionals binnen jouw organisatie. De mbo-niveau 4 opleiding is speciaal ontwikkeld voor volwassenen. Deelnemers gaan 1 dag in de week naar school en passen de theorie direct toe in de praktijk; een prettige en succesvolle combinatie. Daarnaast kunnen deelnemers de bbl-opleiding Verpleegkundige versneld afronden in 18 maanden.

Verkorte zorgopleidingen voor volwassenen

Zorgcollege is gespecialiseerd in onderwijs voor volwassenen. De leervraag en werkervaring in combinatie met de werk- en thuissituatie van een volwassene vraagt om passende scholing. Gedurende onze zorgopleiding op mbo-niveau 4 krijg je les in kleine groepen en van betrokken docenten uit de zorgpraktijk. Hierdoor komen de lessen snel tot de kern. Onze praktijklokalen zijn zo ingericht dat je alle praktijkhandelingen van een mbo-Verpleegkundige kunt oefenen in een realistische context. Op deze manier proberen we ons onderwijs zo goed mogelijk aan te laten sluiten op de zorgvraag en -praktijk. De bbl-opleiding tot mbo-Verpleegkundige (niveau 4) kun je bij Zorgcollege in 18 maanden afronden.

Zo ziet jouw bbl-opleiding zorg niveau 4 eruit

Onze zorgopleiding op mbo niveau 4 volg je in de zorgpraktijk (bbl). Je bent gedurende de opleiding minimaal 3 dagen in de week werkzaam bij een SBB-erkend leerbedrijf. De werkomgeving en doelgroep kies je zelf, dit kan ook bij je huidige zorginstelling zijn. De beroepspraktijkvorming is opgedeeld in twee fases; een ontwikkelingsgerichte- en examenfase. Daarnaast volg je één dag in de week kleinschalig, klassikaal onderwijs. Je werkt tijdens het theoretische deel van de versnelde zorgopleiding op mbo-niveau 4 in modules, die steeds afgesloten worden met een toets of examen. Verder heb je circa één dag in week nodig voor zelfstudie.  

Jouw beroep na het afronden van een zorgopleiding mbo-niveau 4

Bij Zorgcollege bieden we de volgende zorgopleiding op mbo-niveau 4 aan: mbo-Verpleegkundige. Na het afronden van de opleiding kun je aan de slag binnen alle branches van de verpleging en verzorging. Je stimuleert de zorgvrager om zo veel mogelijk zelfredzaam te zijn en ondersteunt bij o.a. persoonlijke verzorging en lichamelijke, psychosociale en/of maatschappelijke vraagstukken. Daarnaast voer je verpleegtechnische handelingen uit. Je laat de zorgverlening zo veel mogelijk aansluiten op de wensen en gewoonten van de zorgvrager. 

Wil je graag meer informatie over onze verkorte bbl-zorgopleiding op mbo-niveau 4 of heb je een specifieke vraag? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.