Zorgopleidingen mbo-Niveau 3

Zorgcollege biedt verkorte zorgopleidingen op mbo-niveau 3 aan. Onze Crebo-erkende mbo-opleidingen zijn speciaal ontwikkeld voor zorgprofessionals. Je hebt al ervaring in de zorg- en welzijnssector en de nodige kennis en ervaring opgedaan. Dit kun je bij Zorgcollege inzetten om versneld een erkend diploma op mbo-niveau 3 te behalen. Maak een volgende stap in jouw carrière door een mbo-niveau 3 opleiding te volgen bij Zorgcollege.

Filter

Locatie

Mbo-niveau

Duur

Keuzedeel Helpende 2 plus

Amsterdam, Nijmegen, Eindhoven, Zwolle, Capelle aan de IJssel

Het erkende keuzedeel Helpende Plus is speciaal ontwikkeld voor zorgprofessionals die werkzaam zijn op een relevante en erkende werkplek en die tijdens of na hun Helpende Zorg en Welzijn diploma hun werkzaamheden willen uitbreiden met de vaardigheden die onderdeel zijn van het kwalificatiedossier Keuzedeel Helpende Plus.

Gespecialiseerd Verzorgende Psychogeriatrie

Amsterdam, Nijmegen, Eindhoven, Zwolle, Capelle aan de IJssel

De opleiding Gespecialiseerd Verzorgende Psychogeriatrie (GVP) biedt volop groeikansen binnen je huidige werk als Verzorgende-IG. In de opleiding leer je oudere mensen met een beperkt geestelijk vermogen helpen. In jouw verpleeghuis, woonzorgcentrum of in de thuiszorg ben jij straks de specialist als het gaat om zorg in de psychogeriatrie. Je vergroot de kwaliteit van leven voor je cliënt. En daar mag je als gespecialiseerd verzorgende trots op zijn.

Verzorgende IG

Amsterdam, Nijmegen, Eindhoven, Zwolle, Capelle aan de IJssel

Met de verkorte bbl-opleiding Verzorgende Individuele Gezondheidszorg (Verzorgende-IG of VIG) creëer je nieuwe mogelijkheden in jouw carrière. De mbo-niveau 3 opleiding is speciaal ontwikkeld voor volwassenen. Je gaat 1 dag in de week naar school en past de theorie direct toe in de praktijk, een prettige en succesvolle combinatie. Hiermee kan je de bbl-opleiding Verzorgende-IG (VIG) versneld afronden in 14 maanden. Na afloop van de versnelde VIG-opleiding ben jij multifunctioneel inzetbaar in de gezondheidszorg. Of je nu bij je cliënten thuis werkt of in een zorginstelling. Jij verzorgt, verpleegt en begeleidt cliënten in hun eigen leefsituatie. En dat waarderen ze.

Helpende Zorg en Welzijn

Amsterdam, Nijmegen, Eindhoven, Zwolle, Capelle aan de IJssel

Met de bbl-opleiding Helpende Zorg en Welzijn (HZW) van Zorgcollege leg je de basis voor jouw carrière in de zorg. De verkorte mbo-opleiding is speciaal ontwikkeld voor volwassenen. Binnen 6 maanden werken én leren behaal je jouw niveau 2 diploma Helpende Zorg en Welzijn (dienstverlening).

mbo-Verpleegkundige

Amsterdam, Nijmegen, Eindhoven, Zwolle, Capelle aan de IJssel

Met de verkorte bbl-opleiding Verpleegkundige creëer je nieuwe mogelijkheden in jouw carrière. De mbo-niveau 4 opleiding is speciaal ontwikkeld voor volwassenen. Je gaat 1 dag in de week naar school en past de theorie direct toe in de praktijk, een prettige en succesvolle combinatie. Hiermee kan je de bbl-opleiding Verpleegkundige versneld afronden in 18 maanden.

Versneld een zorgopleiding op mbo-niveau 3 behalen

Je volgt de zorgopleidingen op mbo-niveau 3 in de zorgpraktijk. Je combineert werken in de praktijk en krijgt daarnaast les van betrokken docenten met ervaring in de zorg- en welzijnssector.

Versneld een zorgopleiding op mbo-niveau 3 behalen

Jouw ervaring en opgedane kennis als zorgprofessional zijn studiepunten waard. Bij Zorgcollege zetten we deze voor je in, zodat je onze zorgopleiding(en) versneld kunt doorlopen. Zo bieden we op mbo-niveau 3 o.a.  een verkorte opleiding tot Verzorgende-IG aan. Als zorgprofessional kun je deze opleiding in 14 maanden afronden. Je krijgt één keer per week klassikaal en in kleine groepen les van docenten die het zorgvak verstaan. Tijdens de lessen kun je alle praktijkhandelingen oefenen in een realistische context. Zo zorgen we ervoor dat onze zorgopleidingen op mbo-niveau 3 niveau goed aansluiten op de praktijk.  

Beroepspraktijkvorming bij een leerbedrijf

Onze zorgopleidingen op mbo-niveau 3 volg je in de zorgpraktijk (bbl). De beroepspraktijkvorming vindt plaats bij een door jou gekozen leerbedrijf. Dit kan ook de instelling zijn waar je momenteel als zorgprofessional aan het werk bent. Voorwaarde is wel dat het leerbedrijf SBB-erkend is. Zo ben je zeker van een goede en veilige werkplek én een ervaren praktijkopleider die je op de werkvloer begeleidt. Tijdens onze bbl-opleidingen op mbo-niveau 3 ben je minimaal 2 dagen in de week werkzaam bij het leerbedrijf. De kennis die je opdoet tijdens de themalessen breng je hier in de praktijk.  

Beroep na het volgen van een zorgopleiding op mbo-niveau 3 

Na het volgen van een zorgopleiding op mbo-niveau 3 heb je volop mogelijkheden om zelfstandig aan het werk te gaan in o.a. verpleeg- en verzorgingstehuizen, de geestelijke gezondheidszorg, de kraamzorg, de thuiszorg of welzijnsinstellingen. De focus van je werk is afhankelijk van de branche. Je kunt zorgvragers begeleiden en ondersteunen bij handelingen, maar handelingen ook overnemen als de zorgvrager dit zelf niet kan doen. Wanneer je de vervolgopleiding tot Gespecialiseerd Verzorgende Psychogeriatrie hebt gevolgd krijg je extra taken en verantwoordelijkheden. Je bent dan opgeleid tot specialist voor zorg in de psychogeriatrie en draagt zorg voor de kwaliteit van leven van psychogeriatrische cliënten. 

Wil je graag meer informatie over onze bbl zorgopleidingen op mbo-niveau 3 of heb je een specifieke vraag? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.