Zorgopleidingen mbo-Niveau 2

Voor de zorg- en welzijnssector biedt Zorgcollege verkorte zorgopleidingen op mbo-niveau 2 aan. Onze verkorte opleidingen zijn speciaal ontwikkeld voor volwassenen. Kies je voor een zorgopleiding mbo-niveau 2 van Zorgcollege dan ga je een aantal dagen (betaald) werken én 1 dag in de week naar school. De mbo-opleidingen van Zorgcollege zijn opgenomen in het Centraal Register Beroepsopleidingen (Crebo). Hierdoor zijn onze diploma’s wettelijk beschermd. Bekijk onze zorgopleidingen op mbo-niveau 2.

Filter

Locatie

Locatie

Mbo-niveau

Opleidingsniveau

Duur

Duur

Helpende Zorg en Welzijn (start zomer 2024)

Amsterdam, Nijmegen, Eindhoven, Capelle aan de IJssel

Met de bbl-opleiding Helpende Zorg en Welzijn (HZW) van Zorgcollege leggen deelnemers de basis voor een carrière in de zorg. De verkorte mbo-opleiding is speciaal ontwikkeld voor volwassenen. Binnen 6 maanden werken én leren, behalen deelnemers het niveau 2 diploma Helpende Zorg en Welzijn (dienstverlening).

Keuzedeel Helpende 2 plus

Amsterdam, Nijmegen, Eindhoven, Capelle aan de IJssel

Het erkende keuzedeel Helpende Plus is speciaal ontwikkeld voor zorgprofessionals die werkzaam zijn op een relevante en erkende werkplek en die tijdens of na hun Helpende Zorg en Welzijn diploma hun werkzaamheden willen uitbreiden met de vaardigheden die onderdeel zijn van het kwalificatiedossier Keuzedeel Helpende Plus.

Gespecialiseerd Verzorgende Psychogeriatrie

Amsterdam, Nijmegen, Eindhoven, Capelle aan de IJssel

De opleiding Gespecialiseerd Verzorgende Psychogeriatrie (GVP) biedt volop groeikansen voor medewerkers binnen zijn of haar huidige werk als Verzorgende-IG. In de opleiding leren deelnemers oudere mensen met een beperkt geestelijk vermogen helpen. In het verpleeghuis, woonzorgcentrum of in de thuiszorg waar zij werkzaam zijn, zijn zij na afronding van de opleiding specialist als het gaat om zorg in de psychogeriatrie. Als zorgprofessionals vergroten zij de kwaliteit van leven voor de cliënt. Daar mogen gespecialiseerd verzorgenden trots op zijn.

Verzorgende IG

Amsterdam, Eindhoven, Capelle aan de IJssel

Met de verkorte bbl-opleiding Verzorgende Individuele Gezondheidszorg (Verzorgende-IG of VIG) creëer je als zorginstelling nieuwe mogelijkheden in de carrière van je zorgprofessionals. De mbo-niveau 3 opleiding is speciaal ontwikkeld voor volwassenen. Deelnemers gaan 1 dag in de week naar school en pasen de theorie direct toe in de praktijk; een prettige en succesvolle combinatie. Hiermee kunnen deelnemers de bbl-opleiding Verzorgende-IG (VIG) versneld afronden in 14 maanden. Na afloop van de versnelde VIG-opleiding zijn medewerkers multifunctioneel inzetbaar in de gezondheidszorg.

Helpende Zorg en Welzijn

Amsterdam, Nijmegen, Eindhoven, Capelle aan de IJssel

Met de bbl-opleiding Helpende Zorg en Welzijn (HZW) van Zorgcollege leggen deelnemers de basis voor een carrière in de zorg. De verkorte mbo-opleiding is speciaal ontwikkeld voor volwassenen. Binnen 6 maanden werken én leren, behalen deelnemers het niveau 2 diploma Helpende Zorg en Welzijn (dienstverlening).

mbo-Verpleegkundige

Nijmegen, Capelle aan de IJssel

De verkorte bbl-opleiding Verpleegkundige creëert nieuwe mogelijkheden in de carrière van zorgprofessionals binnen jouw organisatie. De mbo-niveau 4 opleiding is speciaal ontwikkeld voor volwassenen. Deelnemers gaan 1 dag in de week naar school en passen de theorie direct toe in de praktijk; een prettige en succesvolle combinatie. Daarnaast kunnen deelnemers de bbl-opleiding Verpleegkundige versneld afronden in 18 maanden.

Mbo-niveau 2 opleidingen bij Zorgcollege

De opleidingen van Zorgcollege richten zich op ambitieuze professionals die werken of willen gaan werken in de zorg- of welzijnssector. Je hebt weinig tijd, maar wilt je wel graag verder ontwikkelen. Een versnelde mbo-opleiding van Zorgcollege biedt dan de uitkomst. Zo kun je bijvoorbeeld de opleiding tot Helpende Zorg en Welzijn binnen 6 maanden afronden! Onze zorgopleidingen Mbo-niveau 2 zijn ontwikkeld in samenspraak met werkgevers in de zorg- en welzijnssector. Daarnaast werken we bij Zorgcollege enkel met ervaren docenten uit de zorgpraktijk. Op deze manier zorgen we ervoor dat onze zorgopleidingen goed aansluiten op de praktijk.

BBL-opleiding zorg niveau 2

Het zwaartepunt van onze zorgopleidingen niveau 2 ligt in de beroepspraktijk. Je volgt de opleiding dan ook in de zorgpraktijk (BBL), bij een SBB-erkend leerbedrijf. Het leerbedrijf en de doelgroep kies je zelf. Tijdens een BBL zorgopleiding op mbo-niveau 2 ga je één dag naar school om themalessen te volgen. Je hebt daarnaast gemiddeld één dag in de week voor zelfstudie nodig en bent minimaal twee dagen per week werkzaam bij het leerbedrijf. Bij Zorgcollege bieden we twee BBL opleidingen zorg op mbo-niveau 2 aan, namelijk Helpende Zorg en Welzijn en het Keuzedeel Helpende Plus. Het keuzedeel is enkel te volgen wanneer je een diploma Helpende niveau 2 hebt of hiervoor in opleiding bent.

Jouw beroep na een  zorgopleiding mbo-niveau 2

Wanneer je de opleiding Helpende Zorg en Welzijn (niveau 2) hebt afgerond kun je aan het werk voor een organisatie die diensten verleent aan individuele of een groep zorgvragers. Je voert ondersteunende werkzaamheden uit en werkt vanuit de gedachte dat de zorgvrager zelf regie wil voeren over zijn of haar leven. Je geeft hen hierbij de juiste en noodzakelijke ondersteuning in de vorm van o.a. persoonlijke verzorging en begeleiding bij wonen en welzijn. Wanneer je ook het keuzedeel Helpende Plus succesvol hebt afgerond worden je werkzaamheden uitgebreid met onder meer voorbehouden en risicovolle handelingen uit het kwalificatiedossier.

Wil je graag meer informatie of heb je een specifieke vraag over onze zorgopleidingen mbo-niveau 2? Neem vrijblijvend contact met ons op voor een afspraak.