Omscholen naar zorg

Omscholen naar de zorg….Dikwijls een keuze die je maakt met je hart. Een keuze die ook best spannend is. Je kiest tenslotte niet elke dag voor een carrièreswitch. Omscholen naar de zorg staat in elk geval voor een beroep dat ertoe doet. Bij Zorgcollege kun je terecht voor jouw omscholing tot zorgprofessional. Wij bieden verschillende (versnelde) opleidingen aan speciaal voor volwassenen. Kies je voor een opleiding van Zorgcollege dan ga je een aantal dagen (betaald) werken én 1 dag in de week naar school.

Je brengt een glimlach op het gezicht van cliënten

Wanneer je kiest voor werken in de zorg maak je het leven van cliënten of patiënten eenvoudiger en aangenamer. Jouw hulp zorgt maar al te vaak voor een glimlach op het gezicht van je cliënt. Werken in de zorg is een afwisselende baan en geeft je veel voldoening. In principe kan iedereen zich laten omscholen naar de zorg. Je moet natuurlijk wel over de juiste instelling beschikken.

Omscholen naar de zorg bij Zorgcollege

Er zijn tal van redenen te benoemen waarom mensen zich laten omscholen naar een baan in de zorg. Bijvoorbeeld na bepaalde levensgebeurtenissen, of na een gesprek met een loopbaancoach. Veel mensen die zich laten omscholen geven aan dat het ook gaat om zingeving. Direct iets kunnen betekenen voor een ander, is een belangrijke factor.

Zorgcollege is dé mbo-opleider voor de zorgsector. Wij bieden diverse zorgopleidingen op niveau 2, 3 en 4. Je kunt ook bij ons terecht als je je wilt omscholen naar de zorg. Het merendeel van de omscholers stapt in op de opleiding Helpende Zorg en Welzijn (mbo niveau 2). Daarna kun je, als je dat wilt, instromen op onze versnelde niveau 3 opleiding. 

De omscholingsroutes bij Zorgcollege

Er zijn verschillende manieren waarop je kunt starten met een omscholingstraject bij Zorgcollege. Hieronder benoemen we er een enkele:

 

  • Een tweedaagse cursus Algemene Dagelijkse Levensverrichtingen (ADL)
  • De verkorte niveau 2 opleiding Helpende Zorg en Welzijn, voor mantelzorgers of vrijwilligers met ervaring in de zorg.
  • De verkorte niveau 3 opleiding Verzorgende-IG voor diegenen met veel motivatie, een afgeronde mbo-3 opleiding in een andere richting en de aanvullende ADL-cursus vooraf

Vanuit al deze opleidingen kun je doorstromen naar een volgend niveau.

Wettelijk erkend diploma

Een diploma van Zorgcollege is wettelijk erkend. Je volgt een gedegen mbo-opleiding, gegeven door zorgprofessionals. Jouw ambitie, motivatie en ervaring zetten we in om versneld je diploma te behalen en als gediplomeerd zorgprofessional aan de slag te gaan. Omscholen naar de zorg doe je met een gerust hart bij Zorgcollege.

De voorwaarden van Zorgcollege

Al onze opleidingen zijn bbl-opleidingen. Dat betekent dat je 1 dag in de week op één van onze opleidingslocaties aanwezig bent en 2 of 3 dagen werkzaam bent op een erkende stageplek. Je leert snel doordat je de theorie direct toepast in de praktijk.

Kosten opleiding

De kosten per opleiding variëren. Soms is er bij een omscholingstraject naar de zorg een outplacement- en/of opleidingsbudget beschikbaar gesteld vanuit de vorige werkgever. Ook kun je in aanmerking komen voor een vergoeding vanuit de overheid. De overige kosten die je maakt voor je opleiding kun je zien als een waardevolle investering in jezelf én in de toekomst.

Meer weten over omscholen naar de zorg?

Wil je meer weten over onze kijk op omscholing naar de zorg? Wil je je laten omscholen tot Helpende of Verzorgende? Zorgcollege vertelt je graag meer. Neem gerust contact met ons op.

Omscholen bij Zorgcollege

Adviesgesprek

Twijfel je of werken in de zorg de zorg bij jou past? Neem contact op met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek.