Leven Lang Ontwikkelen binnen de zorg

Jouw volgende stap in de zorg

Om goed inzetbaar te blijven is het belangrijk om kennis op te frissen en bij te scholen. Enerzijds noodzakelijk, maar anderzijds ook ontzettend gezond. Wanneer we iets nieuws leren verbetert dit ons denkvermogen én ons humeur. Hoe mooi is het als we hier een win-win van maken voor de zorgprofessional en de zorgorganisatie? Door in te zetten op een Leven Lang Ontwikkelen (LLO) blijven medewerkers langer met plezier werken.

Zo lang mogelijk werken met passie en plezier

Werk speelt een grote rol in ons leven. Het zorgt voor brood op de plank maar ook voor persoonlijke groei, zelfvertrouwen en het geeft ons een stuk zingeving. Juist daarom is het ervaren van werkplezier zo belangrijk voor ons algeheel welbevinden. Als werkgever heb je hier ook profijt van, want medewerkers die lekker op hun plek zitten dragen bij aan een betere werksfeer, zijn collegiaal en zorgen voor een betere dienstverlening. Dus door in te zetten op persoonlijke ontwikkeling stimuleer je het werkplezier en breng je tegelijkertijd de organisatie naar een hoger niveau.

Ontdek de mogelijkheden voor jouw organisatie

”Er is een tekort aan goed geschoolde zorgprofessionals en tegelijkertijd hebben we te maken met een toenemende vergrijzing. De zorg staat zwaar onder druk en dit vraagt om een andere kijk op het scholen van mensen. Naast opleider zijn we daarom vooral een sparringpartner voor onze klanten. Een frisse en vernieuwende blik op scholing”.

Benieuwd wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen?

Een Leven Lang Ontwikkelen (LLO) in de zorg

Het doel van een Leven Lang Ontwikkelen (LLO) is om mensen zo lang mogelijk met plezier inzetbaar te houden. In de zorg is dit extra uitdagend doordat de vergrijzing toeneemt, er een zwaar personeelstekort is en tegelijkertijd verandert de zorgvraag. Hoe kan je hier als zorginstelling het beste mee omgaan? Het vraagt om een andere manier van kijken naar scholing en opleiding van de professionals. Dit betekent de traditionele manier loslaten en flexibele scholing aanbieden die naadloos aansluit op het individu.

De zorgprofessional staat centraal

Scholing binnen de zorg heeft vaak een verplicht karakter, maar ook niet altijd. Enerzijds dus praktisch maar anderzijds ook een manier om de medewerker regie te geven over zijn of haar eigen carrière. Voor het opleiden binnen de zorg geldt dat we niet langer werken met één opleiding voor iedereen, maar voor ieder één opleiding. Hierbij kijken we naar de professional:

  • Waar staat hij of zij nu?
  • Waar wilt hij of zij heen?
  • Wat heeft de medewerker nog nodig om daar te komen?

Voor de een betekent dit alle modules van een opleidingsprogramma doorlopen en voor de ander betekent dit het weglaten van elementen. Samen met jou en de professional zoeken we naar de meest efficiënte mogelijkheid. Het zorgtalent is hierdoor sneller inzetbaar en eerlijk? We hebben ze ook hard nodig.

De mogelijkheden voor jouw organisatie ontdekken?

Ben je benieuwd naar manieren om een Leven Lang Ontwikkelen mogelijk te maken binnen jouw zorginstelling? Maar dan op een manier die past bij de student én jouw organisatie? Neem dan contact met ons op om te sparren over de mogelijkheden.

Direct naar:

Locaties:

Persoonlijk advies:

Meer informatie of een specifieke vraag? Neem contact met ons op voor een afspraak.