Leven Lang Ontwikkelen: nuttig en noodzakelijk

Het doel van een Leven Lang Ontwikkelen (LLO) is om mensen zo lang mogelijk met plezier inzetbaar te houden. In de zorg is dit extra uitdagend doordat de vergrijzing toeneemt, er een zwaar personeelstekort is en tegelijkertijd verandert de zorgvraag.

Dit vraagt om een andere manier van kijken naar scholing en opleiding van zorgprofessionals. In een snel veranderende samenleving is het belangrijk om mee te blijven bewegen. Dit betekent de traditionele manier loslaten en flexibele scholing aanbieden die naadloos aansluit op het individu. Hoe wij dat doen bij Zorgcollege, dat zie je in deze animatie.

 

LLO binnen jouw organisatie ontdekken?

Ben je benieuwd naar manieren om een Leven Lang Ontwikkelen mogelijk te maken binnen jouw zorginstelling? Maar dan op een manier die past bij de student én jouw organisatie? Neem dan contact met ons op om te sparren over de mogelijkheden.

Nieuws

Ondertekening convenant samenwerking sectorale aanpak zorg

Samenwerken voor meer mensen in de zorg

Overheid, ondernemers en onderwijs slaan de handen ineen om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk te krijgen in kansrijke sectoren. Op initiatief van het participatiebedrijf Stroomopwaarts ondertekenden Directzorg, Frankelandgroep, Zonnehuisgroep Vlaardingen, Axxicom Thuishulp, Gemiva, Tzorg, Careyn, Zorgcollege en Albeda College op 19 januari het convenant samenwerking sectorale aanpak voor de zorg. Door deze aanpak kunnen mensen die langdurig werkloos zijn en/of mensen die interesse hebben in werk in de zorg straks betaald aan de slag in de zorgsector. Zij krijgen hiervoor gerichte opleiding en begeleiding.

Lees meer
Nieuws

Binnen 6 maanden diploma Helpende Zorg en Welzijn

Binnen 6 maanden jouw jouw diploma Helpende Zorg en Welzijn op zak? Het kan! Met de bbl-opleiding Helpende Zorg en Welzijn (HZW) van Zorgcollege leg je de basis voor jouw carrière in de zorg. De verkorte mbo-opleiding is speciaal ontwikkeld voor volwassenen. Binnen 6 maanden werken én leren behaal je jouw niveau 2 diploma Helpende Zorg en Welzijn (dienstverlening).

Lees meer