Leven Lang Ontwikkelen: nuttig en noodzakelijk

Het doel van een Leven Lang Ontwikkelen (LLO) is om mensen zo lang mogelijk met plezier inzetbaar te houden. In de zorg is dit extra uitdagend doordat de vergrijzing toeneemt, er een zwaar personeelstekort is en tegelijkertijd verandert de zorgvraag.

Dit vraagt om een andere manier van kijken naar scholing en opleiding van zorgprofessionals. In een snel veranderende samenleving is het belangrijk om mee te blijven bewegen. Dit betekent de traditionele manier loslaten en flexibele scholing aanbieden die naadloos aansluit op het individu. Hoe wij dat doen bij Zorgcollege, dat zie je in deze animatie.

 

LLO binnen jouw organisatie ontdekken?

Ben je benieuwd naar manieren om een Leven Lang Ontwikkelen mogelijk te maken binnen jouw zorginstelling? Maar dan op een manier die past bij de student én jouw organisatie? Neem dan contact met ons op om te sparren over de mogelijkheden.

Nieuws

Aangenaam… Fred, docent bij Zorgcollege

Fred, docent bij Zorgcollege, heeft altijd al een passie gehad voor werken in de zorg. In dit interview vertelt hij hierover en over zijn overstap naar het docentschap. Hij geeft bij Zorgcollege alle vakken (behalve Nederlands, het gewone rekenen en verpleeg-praktische vaardigheden), is examendocent, BPV-begeleider, voorzitter van de toetscommissie én mentor.

Lees meer
Nieuws

Samen werken aan meer mensen in de zorg

Zorgcollege werkt langdurig samen met veel verschillende organisaties vanuit partnership. Want voor werken in de zorg geldt: samen staan we sterk! Zo werken wij ook samen met verschillende detacheerders en zzp-bemiddelaars. Onze missie daarbij is, om zorgprofessionals bevoegd en bekwaam te houden, zodat zij goed inzetbaar zijn én blijven.

Lees meer