Incompany:
Infuustherapie, Medicatie, Venapunctie en Injecteren

1-daagse cursus voor zorgprofessionals

✓ Op locatie
✓ Werken én leren in de zorg
✓ Behaal een Certificaat en 7 V&VN accreditatiepunten
De bijscholing Infuustherapie, medicatie, venapunctie en injecteren is speciaal ontworpen voor Verpleegkundige niveau 4 en 5. Deze incompany bijscholing die wij verzorgen is ideaal om bevoegd te blijven voor het BIG-register, als opfriscursus of als verdieping op het diploma Verpleegkundige niveau 4 of 5.

Over Infuustherapie, medicatie, venapunctie en injecteren

De bijscholing Infuustherapie, medicatie, venapunctie en injecteren is verdeeld over 1 dag en beslaat ongeveer 7 uur. De geschatte tijd aan zelfstudie is ongeveer 4 uur. Deze bijscholing behandelt de volgende onderwerpen:

Infuustherapie, medicatie en venapunctie

 • Perifeer infuus inbrengen en verwijderen
 • Klaarmaken perifeer infuus
 • Assisteren inbrengen perifeer infuus
 • Overzetten perifeer infuus
 • Medicatie via het perifeer infuus, bolusinjectie, zijlijn en spuitpomp
 • Verzorgen CVC (centraal veneuze katheter)
 • Verzorgen epidurale lijn
 • Bloedtransfusie
 • Venapunctie
 • Injecteren

Injecteren (insulinepen)

 • Bloedsuiker prikken en bepalen
 • Oplossen en verdunnen
 • Insuflon inbrengen en spuitpomp
 • Hypodermoclyse inbrengen en verzorgen

Over de opleiding

Aantal deelnemers

Locatie

Kosten

Toelating

Niveau

Type

Zorgcollege, zorg stroomt door onze aderen!

Toets

De behandelde onderdelen van deze voorbehouden handelingen worden in een oefensituatie getoetst aan de hand van Vilans protocollen. Het certificaat ontvangen de deelnemers twee weken na afloop van de bijscholing. Hierop zijn alle onderdelen waarvoor de deelnemers zijn geslaagd duidelijk aangegeven.

De waarde van de cursus Infuustherapie, medicatie, venapunctie en injecteren

Deze bijscholing is geaccrediteerd bij het kwaliteitsregister V&VN. Hierdoor behalen de deelnemers geaccrediteerde punten die worden toegevoegd aan het kwaliteitsregister. Het certificaat van deze bijscholing geeft meerwaarde aan de huidige kwalificatie. Zij hebben aantoonbaar gewerkt aan kwaliteit en deskundigheidsbevordering. De opgedane kennis is verder verdiept. Dit is een belangrijke pré in het zorgveld. Door deze bijscholing te volgen tonen medewerkers bovendien aan dat ze bereid zijn zich te blijven ontwikkelen.

Toelating bijscholing Infuustherapie, medicatie, venapunctie en injecteren

Deze bijscholing staat open voor kandidaten die minimaal in het bezit zijn van het diploma Verpleegkundige niveau 4.

Docenten van zorgcollege

De incompany trainingen van Zorgcollege worden verzorgd door gedreven en betrokken docenten uit de zorgpraktijk. Docenten die het zorgvak écht verstaan, en weten met welke uitdagingen je soms te maken krijgt. Deelnemers krijgen tijdens de bijscholing praktisch en dagelijks toepasbaar gereedschap waarmee ze verder komen.

 • ruim 15 jaar dé opleider in de zorg.
 • Meer dan 70.000 zorgprofessionals in Nederland opgeleid.

 

Zorgcollege. Voor zorgprofessionals door zorgprofessionals

Voor de gehele bijscholing Infuustherapie, Medicatie, Venapunctie en Injecteren is Zorgcollege geaccrediteerd bij het kwaliteitsregister V&VN. In totaal kunnen deelnemers voor de gehele bijscholing 7 accreditatiepunten behalen. Geef bij de aanvang van de bijscholing het V&VN-nummers van de deelnemers door, dan vragen wij, na het behalen van het certificaat, de punten  op.

 

Erkend onderwijs

Zorgcollege is een crebo-geregistreerde onderwijsinstelling. Hiermee staan wij borg voor de kwaliteit en actualiteit van de bijscholing. Het lesmateriaal betrekken we van de erkende opleidingen, waardoor de bijscholing nauw aansluit op de wettelijke eisen die gelden voor het zorgvak. De bijscholingen worden verzorgd door gekwalificeerde docenten die afkomstig zijn uit de zorgpraktijk.

 

Zorgcollege is lid van de Nederlandse Raad voor Trainingen en Opleidingen (NRTO). Onze bijscholingen en opleidingen voldoen aan de acht kwaliteitseisen van het NRTO-Keurmerk.

 

Zorgcollege. Voor zorgprofessionals door zorgprofessionals

Investering Infuustherapie, medicatie, venapunctie en injecteren

Een incompany training is altijd een maatwerktraining, daarom werken wij niet met een vooraf bepaalde investering per deelnemer. Vraag gerust een vrijblijvende offerte op.

Maatwerk

Vul het formulier hieronder in zodat we direct de juiste informatie hebben en zo een maatwerk aanbod kunnen doen. Na inschrijven nemen we zo snel mogelijk contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Daarom Zorgcollege!

Het hoogste slagingspercentage van Nederland.
Zorgcollege is een crebo-geregistreerde onderwijsinstelling.
Al ruim 15 jaar dé opleider in de zorg.
Meer dan 70.000 zorgprofessionals opgeleid in Nederland.
Les van gekwalificeerde docenten uit de zorgpraktijk.