Certificaat Ondersteuning thuis

Met het erkende mbo certificaat Ondersteuning thuis C0024 leer jij hoe je zorgvragers goed kan ondersteunen bij persoonlijke en huishoudelijke zorgtaken. Je leert het gesprek aan te gaan met de zorgvrager over bijvoorbeeld een gezond voedingspatroon, over welke mogelijkheden er zijn voor dagbesteding. Je leert hoe je de behoeften van de zorgvrager kunt nagaan en kunt kijken welke mogelijkheden er zijn om aan deze behoeften te kunnen voldoen. Je leert de zorgvrager stimuleren zichzelf te wassen. Ook leer je hoe je een zorgvrager kunt adviseren bij het gebruik van hulpmiddelen in huis. Tevens leer je basiskennis over veelvoorkomende ziektebeelden.

 

Met het behalen van dit certificaat kun jij al heel snel in de praktijk aan de slag bij het ondersteunen van zorgvragers en hoef je niet eerst de gehele opleiding Helpende Zorg en Welzijn af te ronden.

Over de opleiding

Duur

0 maanden

Lesdagen

Stage uren per week

Periode

Kosten

€ 1350,00

Doelgroep

De deelnemers werken als woonassistent, voedingsassistent, welzijnswerker of soms huishoudelijk hulp binnen de organisatie en kunnen met behulp van dit certificaat ondersteunend zijn aan het zorgpersoneel. Dit doen ze naast de werkzaamheden die ze ook hebben binnen hun functie.

Opbouw

Tijdens deze lesreeks van 5 lesdagen worden de inhoudelijke lessen aangeboden. Vervolgens oefen je de aangeleerde vaardigheden in de praktijk. Voor iedere lesdag wordt een voorbereidende opdracht gemaakt, zodat je goed voorbereid de les in komt.

Zodra je alle opdrachten hebt afgerond en alle vaardigheden op jouw werkplek hebt afgetekend kun je het beroepsgericht examen gaan uitvoeren en daarmee dit traject afsluiten.

Erkend mbo certificaat

Het certificaat “Ondersteuning thuis” wordt afgesloten met een landelijk erkend mbo-certificaat.