Certificaat Ondersteuning bij wonen en welbevinden

Met het erkende mbo certificaat Ondersteuning bij wonen en welbevinden C0033 leer jij werken met een werkplan. Daarnaast leer je hoe je ruimtes goed in kunt richten, zoals een huiskamer of vergaderruimte en deze functioneel en gezellig te maken. Je leert werken met verschillende apparatuur, zoals computers, keukenapparaten en gereedschappen en deze ook te onderhouden. Je leert hierin ook hoe je veilig, hygiënisch werkt en volgens de richtlijn of het protocol werkt.

Je leert hoe je aanspreekpunt kunt zijn voor klanten. Daarnaast leer je zorgvragers ondersteunen bij het ondernemen van recreatieve activiteiten, zoals spelletjes en hobbies. Je leert uitzoeken wat de zorgvrager leuk vindt om te doen en te kijken welke mogelijkheden er op dat moment zijn om in de wens van de zorgvrager mee te kunnen gaan.

 

Met het behalen van dit certificaat kun jij al heel snel in de praktijk aan de slag bij het klaarmaken van ruimtes, het onderhouden van appratuur en het ondersteunen van zorgvragers en hoef je niet eerst de gehele opleiding Helpende Zorg en Welzijn af te ronden.

Over de opleiding

Duur

Lesdagen

Stage uren per week

Periode

Nog geen data gepland

Kosten

Doelgroep

De deelnemers werken als woonassistent, voedingsassistent, welzijnswerker of soms huishoudelijk hulp binnen de organisatie en kunnen met behulp van dit certificaat ondersteunend zijn aan het zorgpersoneel bij het uitvoeren van onderhoudende en begeleidende taken. Dit doen ze naast de werkzaamheden die ze ook hebben binnen hun functie.

Opbouw

Tijdens deze lesreeks van 5 lesdagen worden de inhoudelijke lessen aangeboden. Vervolgens oefen je de aangeleerde handelingen in de praktijk. Voor iedere lesdag wordt een voorbereidende opdracht gemaakt, zodat je goed voorbereid de les in komt.

Zodra je alle opdrachten hebt afgerond en alle handelingen op jouw werkplek hebt afgetekend kun je het beroepsgericht examen gaan uitvoeren en daarmee dit traject afsluiten.

Erkend mbo certificaat

Het certificaat “Individuele basiszorg verlenen” wordt afgesloten met een landelijk erkend mbo-certificaat.