Certificaat Individuele basiszorg verlenen

Met het erkende mbo certificaat Individuele Basiszorg Verlenen C0039 leer jij een aantal basisvaardigheden waardoor jij in de praktijk Algemene Dagelijkse Levensbehoeften (ADL taken) kunt uitvoeren. Voorbeelden hiervan zijn zorgvragers ondersteunen bij het wassen, kleden, scheren en mondzorg, maar ook het verzorgen van kleine wondjes, het verschonen van een bed met en zonder de zorgvrager erin en het gebruiken van tilliften. Tevens leer je basiskennis over veelvoorkomende ziektebeelden.

Met het behalen van dit certificaat kun jij al heel snel in de praktijk aan de slag bij het verzorgen van zorgvragers en hoef je niet eerst de gehele opleiding Helpende Zorg en Welzijn af te ronden.

Over de opleiding

Duur

0 maanden

Lesdagen

Stage uren per week

Periode

Kosten

€ 1350,00

Doelgroep

De deelnemers werken als woonassistent, voedingsassistent, welzijnswerker of soms huishoudelijk hulp binnen de organisatie en kunnen met behulp van dit certificaat ondersteunend zijn aan het zorgpersoneel die de ADL verzorgd op een afdeling. Met name bij de aanvang van de dienst en soms ook op de dag zelf. Dit doen ze naast de werkzaamheden die ze ook hebben binnen hun functie.

Opbouw

Tijdens deze lesreeks van 5 lesdagen worden de inhoudelijke lessen aangeboden. Vervolgens oefen je de aangeleerde handelingen in de praktijk. Voor iedere lesdag wordt een voorbereidende opdracht gemaakt, zodat je goed voorbereid de les in komt.

Zodra je alle opdrachten hebt afgerond en alle handelingen op jouw werkplek hebt afgetekend kun je het beroepsgericht examen gaan uitvoeren en daarmee dit traject afsluiten.

Erkend mbo certificaat

Het certificaat “Individuele basiszorg verlenen” wordt afgesloten met een landelijk erkend mbo-certificaat.

Vrijstelling

Mocht je hierna alsnog de opleiding tot Helpende Zorg en Welzijn willen volgen, dan krijg je vrijstelling op de onderdelen die je met het behalen van het certificaat Individuele basiszorg verlenen hebt afgerond.