mbo-zorgCertificaten

Hulp nodig?

Benieuwd wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen op een manier die past bij de student én jouw organisatie? Neem contact met ons op om te sparren over de mogelijkheden.

Digitale vaardigheden

Met het keuzedeel Digitale vaardigheden K0022 leer jij hoe je goed gebruik kunt maken van de computer. Je leert hoe je informatie op kunt zoeken op internet, documenten van internet kunt downloaden, hoe je teksten kunt schrijven op de computer, hoe je bestanden kunt opslaan. Daarnaast leer je hoe je veilig kunt werken op het internet en de computer. Daarnaast leer je werken met mobiele apparatuur zoals tablets en smartphones.

Verpleegtechnisch handelen

Met het derde leerweg certificaat Verpleegtechnisch handelen C0106 leer jij hoe je de verpleegtechnische handelingen behorende tot die van de Verzorgende IG uitvoert. Tevens leer je over de anatomie, fysiologie en pathologie die relevant zijn bij het uitvoeren van deze handelingen.

 

Met het behalen van dit certificaat kun jij al heel snel in de praktijk aan de slag bij het uitvoeren van verpleegtechnische handelingen en hoef je niet eerst de gehele opleiding Verzorgende IG af te ronden.

Ondersteuning bij wonen en welbevinden

Met het erkende mbo certificaat Ondersteuning bij wonen en welbevinden C0033 leer jij werken met een werkplan. Daarnaast leer je hoe je ruimtes goed in kunt richten, zoals een huiskamer of vergaderruimte en deze functioneel en gezellig te maken. Je leert werken met verschillende apparatuur, zoals computers, keukenapparaten en gereedschappen en deze ook te onderhouden. Je leert hierin ook hoe je veilig, hygiënisch werkt en volgens de richtlijn of het protocol werkt.

Je leert hoe je aanspreekpunt kunt zijn voor klanten. Daarnaast leer je zorgvragers ondersteunen bij het ondernemen van recreatieve activiteiten, zoals spelletjes en hobbies. Je leert uitzoeken wat de zorgvrager leuk vindt om te doen en te kijken welke mogelijkheden er op dat moment zijn om in de wens van de zorgvrager mee te kunnen gaan.

 

Met het behalen van dit certificaat kun jij al heel snel in de praktijk aan de slag bij het klaarmaken van ruimtes, het onderhouden van appratuur en het ondersteunen van zorgvragers en hoef je niet eerst de gehele opleiding Helpende Zorg en Welzijn af te ronden.

Ondersteuning thuis

Met het erkende mbo certificaat Ondersteuning thuis C0024 leer jij hoe je zorgvragers goed kan ondersteunen bij persoonlijke en huishoudelijke zorgtaken. Je leert het gesprek aan te gaan met de zorgvrager over bijvoorbeeld een gezond voedingspatroon, over welke mogelijkheden er zijn voor dagbesteding. Je leert hoe je de behoeften van de zorgvrager kunt nagaan en kunt kijken welke mogelijkheden er zijn om aan deze behoeften te kunnen voldoen. Je leert de zorgvrager stimuleren zichzelf te wassen. Ook leer je hoe je een zorgvrager kunt adviseren bij het gebruik van hulpmiddelen in huis. Tevens leer je basiskennis over veelvoorkomende ziektebeelden.

 

Met het behalen van dit certificaat kun jij al heel snel in de praktijk aan de slag bij het ondersteunen van zorgvragers en hoef je niet eerst de gehele opleiding Helpende Zorg en Welzijn af te ronden.

Individuele basiszorg verlenen

Met het erkende mbo certificaat Individuele Basiszorg Verlenen C0039 leer jij een aantal basisvaardigheden waardoor jij in de praktijk Algemene Dagelijkse Levensbehoeften (ADL taken) kunt uitvoeren. Voorbeelden hiervan zijn zorgvragers ondersteunen bij het wassen, kleden, scheren en mondzorg, maar ook het verzorgen van kleine wondjes, het verschonen van een bed met en zonder de zorgvrager erin en het gebruiken van tilliften. Tevens leer je basiskennis over veelvoorkomende ziektebeelden.

Met het behalen van dit certificaat kun jij al heel snel in de praktijk aan de slag bij het verzorgen van zorgvragers en hoef je niet eerst de gehele opleiding Helpende Zorg en Welzijn af te ronden.