mbo-zorgCertificaten

Hulp nodig?

Benieuwd wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen op een manier die past bij de student én jouw organisatie? Neem contact met ons op om te sparren over de mogelijkheden.

Ondersteuning thuis

Met het erkende mbo certificaat Ondersteuning thuis C0024 leer jij hoe je zorgvragers goed kan ondersteunen bij persoonlijke en huishoudelijke zorgtaken. Je leert het gesprek aan te gaan met de zorgvrager over bijvoorbeeld een gezond voedingspatroon, over welke mogelijkheden er zijn voor dagbesteding. Je leert hoe je de behoeften van de zorgvrager kunt nagaan en kunt kijken welke mogelijkheden er zijn om aan deze behoeften te kunnen voldoen. Je leert de zorgvrager stimuleren zichzelf te wassen. Ook leer je hoe je een zorgvrager kunt adviseren bij het gebruik van hulpmiddelen in huis. Tevens leer je basiskennis over veelvoorkomende ziektebeelden.

 

Met het behalen van dit certificaat kun jij al heel snel in de praktijk aan de slag bij het ondersteunen van zorgvragers en hoef je niet eerst de gehele opleiding Helpende Zorg en Welzijn af te ronden.

Individuele basiszorg verlenen

Met het erkende mbo certificaat Individuele Basiszorg Verlenen C0039 leer jij een aantal basisvaardigheden waardoor jij in de praktijk Algemene Dagelijkse Levensbehoeften (ADL taken) kunt uitvoeren. Voorbeelden hiervan zijn zorgvragers ondersteunen bij het wassen, kleden, scheren en mondzorg, maar ook het verzorgen van kleine wondjes, het verschonen van een bed met en zonder de zorgvrager erin en het gebruiken van tilliften. Tevens leer je basiskennis over veelvoorkomende ziektebeelden.

Met het behalen van dit certificaat kun jij al heel snel in de praktijk aan de slag bij het verzorgen van zorgvragers en hoef je niet eerst de gehele opleiding Helpende Zorg en Welzijn af te ronden.