Binnen 6 maanden diploma Helpende Zorg en Welzijn

Binnen 6 maanden jouw jouw diploma Helpende Zorg en Welzijn op zak? Het kan! Met de bbl-opleiding Helpende Zorg en Welzijn (HZW) van Zorgcollege leg je de basis voor jouw carrière in de zorg. De verkorte mbo-opleiding is speciaal ontwikkeld voor volwassenen. Binnen 6 maanden werken én leren behaal je jouw niveau 2 diploma Helpende Zorg en Welzijn (dienstverlening).

Met jouw diploma Helpende Zorg en Welzijn op zak ondersteun jij de cliënt waar hij of zij dat nodig heeft. Of dat nu is in een verzorgingshuis, thuiszorg, kinderopvang of op een dagbesteding voor verstandelijke gehandicapten. Als zorgprofessional ben je van toegevoegde waarde. Voor jouw cliënten én voor jouw collega’s.

In 2023 starten met bbl-opleiding Helpende Zorg en Welzijn

Als je je nu inschrijft en in aanmerking komt, dan kun je begin 2023 al starten met de opleiding. Zorgcollege heeft landelijke dekkingen dus er is altijd een bbl-opleiding Helpende Zorg en Welzijn bij jou in de buurt.

Lees hier meer over deze opleiding en bekijk alle startdata.

Liever direct contact opnemen? Mag natuurlijk ook!

Nieuws

Ondertekening convenant samenwerking sectorale aanpak zorg

Samenwerken voor meer mensen in de zorg

Overheid, ondernemers en onderwijs slaan de handen ineen om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk te krijgen in kansrijke sectoren. Op initiatief van het participatiebedrijf Stroomopwaarts ondertekenden Directzorg, Frankelandgroep, Zonnehuisgroep Vlaardingen, Axxicom Thuishulp, Gemiva, Tzorg, Careyn, Zorgcollege en Albeda College op 19 januari het convenant samenwerking sectorale aanpak voor de zorg. Door deze aanpak kunnen mensen die langdurig werkloos zijn en/of mensen die interesse hebben in werk in de zorg straks betaald aan de slag in de zorgsector. Zij krijgen hiervoor gerichte opleiding en begeleiding.

Lees meer
Nieuws

Leven Lang Ontwikkelen: nuttig en noodzakelijk

Het doel van een Leven Lang Ontwikkelen (LLO) is om mensen zo lang mogelijk met plezier inzetbaar te houden. In de zorg is dit extra uitdagend doordat de vergrijzing toeneemt, er een zwaar personeelstekort is en tegelijkertijd verandert de zorgvraag.

Lees meer