Wondzorg voor Verzorgende-IG 

De bijscholingscursus Wondzorg voor Verzorgende-IG van Zorgcollege is een ideale aanvulling op je zorgdiploma. Je leert in deze cursus uitgebreid wonden herkennen en verzorgen. Goede wondzorg kan de wondheling bespoedigen. Via deze bijscholing kun je een actieve bijdrage leveren aan een betere heling van de wonden van de zorgvrager.

Inschrijven

Over Wondzorg voor Verzorgende-IG 
De bijscholingscursus Wondzorg voor Verzorgende-IG is een ideale aanvulling op je zorgdiploma. De bijscholingscursus Wondzorg duurt een dag en beslaat ongeveer 7 uur. Het doel van deze bijscholingscursus is het vergroten van de bekwaamheid in wondzorg door verdieping in fasen van wondgenezing, – soorten en – behandeling. Na deelname aan deze bijscholing is theoretische kennis over wondzorg up to date. Tijdens de praktijktraining wordt aangetoond in staat te zijn om de handelingen op de voorgeschreven manier uit te voeren.

De waarde van de bijscholing Wondzorg voor Verzorgende-IG van Zorgcollege
Het certificaat Wondzorg voor Verzorgende-IG geeft meerwaarde aan je kwalificatie Verzorgende mbo niveau 3. Je hebt aantoonbaar gewerkt aan kwaliteit en deskundigheidsbevordering. Je hebt je kennis verdiept. Dit is een belangrijke pre voor werkgevers. Je hebt bovendien aangetoond dat je jezelf verder kunt ontwikkelen.

De bijscholingscursus Wondzorg behandelt de volgende onderdelen:

+ welke soorten wonden er zijn

+ verschillende fases van genezing

+ belemmerende factoren op de genezing

+ verschillende diagnoses

+ actuele wondbehandelingen

+ rapporteren volgens TIME

+ ambulant compressief zwachtelen

Toelating Wondzorg voor Verzorgende-IG 
Deze bijscholing staat open voor kandidaten die minimaal in het bezit zijn van het diploma Verzorgende-IG niveau 3.

Certificaat Wondzorg voor Verzorgende-IG
Aan het einde van de lesdag worden de behandelde onderwerpen getoetst. Indien nodig, is herkansen mogelijk.

Het certificaat ontvang je binnen twee weken na afloop van de bijscholingscursus. Hierop staan alle onderdelen waarvoor je bent geslaagd duidelijk aangegeven.

Erkend onderwijs
Zorgcollege is een crebo-geregistreerde onderwijsinstelling. Hiermee staan wij borg voor de kwaliteit en actualiteit van de bijscholing. Het lesmateriaal betrekken we van de erkende opleidingen, waardoor de bijscholing nauw aansluit op de wettelijke eisen die gelden voor het zorgvak. De bijscholingen en cursussen worden verzorgd door gekwalificeerde docenten die afkomstig zijn uit de zorgpraktijk.

Zorgcollege is lid van de Nederlandse Raad voor Trainigen en Opleidingen (NRTO). Onze bijscholingen voldoen aan de acht kwaliteitseisen van het NRTO-Keurmerk.

Zorgcollege. Voor zorgprofessionals door zorgprofessionals.

Kosten Wondzorg voor Verzorgende-IG
De bijscholingscursus Wondzorg voor Verzorgende-IG kost € 295,-. Geen verborgen kosten. Dit bedrag dekt alle kosten, inclusief maximaal één herkansing en het lesmateriaal.

De belastingdienst vergoedt je studiekosten! 
Iedereen heeft recht op betaalbaar en gedegen beroepsonderwijs. Als je een opleiding of cursus voor jouw (toekomstige) beroep volgt dan mag je alle studiekosten hiervoor fiscaal in aftrek brengen als persoonsgebonden aftrek. Er geldt alleen een drempel van € 250, -. Tot de studiekosten behoren alle kosten die betrekking hebben op de opleiding, zoals lesgeld, examengeld, studieboeken, naslagwerken en overig studiemateriaal.

Highlights

Duur: 1 lesdag van 7 uur

Toelating: vanaf diploma Verzorgende-IG niveau 3

Kosten: € 295,-