Wondzorg voor Helpende

De bijscholingscursus Wondzorg voor Helpende van Zorgcollege is een ideale aanvulling op je diploma Helpende Zorg en Welzijn. Je leert in deze cursus uitgebreid wonden herkennen en verzorgen.

Inschrijven

Er zijn nu nog geen nieuwe data bekend. Op de hoogte blijven van nieuwe data? Stuur ons een bericht met je contactgegevens en je opleidings- of cursuskeuze.

Over Wondzorg voor Helpende
De bijscholingscursus Wondzorg voor Helpende is een aanvulling op je diploma Helpende Zorg en Welzijn. De bijscholingscursus Wondzorg voor Helpende duurt 1 dag en beslaat ongeveer 6 uur.

De waarde van de bijscholing Wondzorg voor Helpende van Zorgcollege
Het certificaat Wondzorg voor Helpende geeft meerwaarde aan je kwalificatie Helpende Zorg en Welzijn (mbo niveau 2). Je hebt aantoonbaar gewerkt aan kwaliteit en deskundigheidsbevordering. Je hebt je kennis verdiept. Dit is een belangrijke pre voor werkgevers. Je hebt bovendien aangetoond dat je jezelf verder kunt ontwikkelen op mbo niveau 3. Bijvoorbeeld voor de opleiding Verzorgende IG.

De bijscholingscursus Wondzorg behandelt de volgende onderdelen:

+ Hygiënische maatregelen treffen die gelden bij wondbehandeling
+ Verschillende soorten wonden
+ Wond observeren
+ Kwalificatie van wonden
+ Fasen van genezing van de wond
+ Wondbehandeling
+ Decubitus en smetten

Toelating Wondzorg voor Helpende
Deze bijscholing staat open voor kandidaten die minimaal in het bezit zijn van het diploma Helpende Zorg en Welzijn mbo niveau 2.

Certificaat Wondzorg voor Helpende
Aan het einde van de lesdag worden de behandelde onderwerpen getoetst. Indien nodig, is herkansen mogelijk.

Het certificaat ontvang je binnen twee weken na afloop van de bijscholingscursus. Hierop staan alle onderdelen waarvoor je bent geslaagd duidelijk aangegeven.

Erkend onderwijs
Zorgcollege is een crebo-geregistreerde onderwijsinstelling. Hiermee staan wij borg voor de kwaliteit en actualiteit van de bijscholing. Het lesmateriaal betrekken we van de erkende opleidingen, waardoor de bijscholing nauw aansluit op de wettelijke eisen die gelden voor het zorgvak. De bijscholingen en cursussen worden verzorgd door gekwalificeerde docenten die afkomstig zijn uit de zorgpraktijk.

Zorgcollege is lid van de Nederlandse Raad voor Trainigen en Opleidingen (NRTO). Onze bijscholingen voldoen aan de acht kwaliteitseisen van het NRTO-Keurmerk.

Zorgcollege. Voor zorgprofessionals door zorgprofessionals.

Kosten Wondzorg voor Helpende
De bijscholingscursus Wondzorg voor Helpende kost € 295,-. Geen verborgen kosten. Dit bedrag dekt alle kosten, inclusief maximaal één herkansing en het lesmateriaal.

De belastingdienst vergoedt je studiekosten! 
Iedereen heeft recht op betaalbaar en gedegen beroepsonderwijs. Als je een opleiding of cursus voor jouw (toekomstige) beroep volgt dan mag je alle studiekosten hiervoor fiscaal in aftrek brengen als persoonsgebonden aftrek. Er geldt alleen een drempel van € 250, -. Tot de studiekosten behoren alle kosten die betrekking hebben op de opleiding, zoals lesgeld, examengeld, studieboeken, naslagwerken en overig studiemateriaal.

Highlights

Duur: 1 lesdag van 6 uur

Toelating: Diploma Helpende niveau 2

Kosten: € 295,-