Voor het aanvragen van een herregistratie als verpleegkundige in het landelijk BIG-register moet je voldoen aan een werkervaringseis. Je moet in een periode van vijf jaar minimaal 2080 uur als verpleegkundige werkzaam zijn geweest. Voldoe je niet aan deze eis dan kun je je alsnog herregistreren wanneer je slaagt voor het landelijk examen BIG herregistratie Verpleegkundige. Na het afronden van deze bijscholing kun je 18 accreditatiepunten laten bijschrijven in jouw V&VN Kwaliteitsregister. Hiervoor moet je wel bij aanmelding voor deze cursus jouw V&VN relatienummer of BIG-nummer invullen.

Om je te kunnen herregistreren dien je 3 examens uit te voeren:

  • Kennisexamen
  • Praktijkexamen (vaardigheden)
  • Examengesprek Klinisch redeneren

 

Meer informatie over de BIG herregistratie examens en het aanmelden voor examens is te vinden via www.herregistratiewetbig.nl.

Zorgcollege heeft twee examentrainingen BIG herregistratie voor verpleegkundigen ontwikkeld. Hiermee kun je je optimaal voorbereiden op de examens.
De examentraining BIG herregistratie theorie en praktijk bereidt je voor op zowel het kennisexamen als op het praktijkexamen.

De examentraining BIG herregistratie examengesprek Klinisch redeneren bereidt je voor op het examengesprek. Kijk voor meer informatie op:

Over de training BIG herregistratie theorie en praktijk

De examentraining BIG herregistratie theorie en praktijk voor verpleegkundigen bereidt je voor op het kennisexamen en het praktijkexamen vaardigheden.

Over deze bijscholing

Duur

Locatie(s)

Kosten

€ 995,00

Toelating

Niveau

Deze bijscholingscursus is de beste voorbereiding op het landelijk BIG-herregistratie examen.

De waarde van de training BIG herregistratie theorie en praktijk

Deze training bereidt je optimaal voor op het verplichte landelijk examen voor de periodieke registratie BIG. Met het Periodiek Registratie Certificaat kun je je aanvraag voor herregistratie in het BIG register indienen. De training BIG Herregistratie Theorie en Praktijk leidt tot aantoonbaar hogere slagingskans voor het examen periodieke registratie BIG.

Deze voorbereidende training op het landelijk examen BIG Herregistratie Verpleegkundige bestaat uit 3 lesdagen van 7 uur. Naast de lesdagen is ook een grote mate van zelfstudie vereist.

Examen BIG Herregistratie

De examentrainingen van Zorgcollege bereiden je voor op het landelijk BIG herregistratie examen.

Let op:

  • Meld je tijdig aan voor het landelijk Examen BIG Herregistratie Verpleegkundige.
  • Het examengesprek kan pas gedaan worden, nadat het kennisexamen en het praktijkexamen met een voldoende is afgesloten.
  • De examentraining BIG herregistratie bereidt je voor op de landelijke herregistratie examens. Deze wordt niet door Zorgcollege afgenomen. De inschrijving en verwerking van de examens vindt plaats via www.herregistratiewetbig.nl.

 

Diplomawaardering

Als je de in het kader van diplomawaardering de Beroepsinhoudelijke toets gaat doen, dan is de training BIG Herregistratie Theorie en Praktijk en de training examengesprek klinisch redereneren zeer waardevol als voorbereiding op de Beroepsinhoudelijke toets. Voor de Beroepsinhoudelijke toets geldt dat je alle examens op 1 dag uitvoert. Zie voor verdere informatie www.herregistratiewetbig.nl

Toelating training BIG Herregistratie Theorie en Praktijk

Deze training staat open voor kandidaten die minimaal in het bezit zijn van het diploma Verpleegkunde op niveau 4 of 5 en geregistreerd zijn geweest in het BIG-register of de examens doen in het kader van diplomawaardering.

Zorgcollege heeft een speciale bijscholingscursus BIG-herregistratie voor verpleegkundigen ontwikkeld. De bijscholing sluit nauw aan op de eisen van het landelijke BIG-examen. Hiermee word je dus optimaal voorbereid. Kerncompetenties en vaardigheden die aan bod komen, worden ook getoetst in het examen.

 

Zorgcollege is een crebo-geregistreerde onderwijsinstelling. Hiermee staan wij borg voor de kwaliteit en actualiteit van de scholing BIG-herregistratie voor. Al ruim 15 jaar is Zorgcollege dé opleider in de zorg. Met trots kunnen wij zeggen dat wij meer dan 70.000 zorgprofessionals in Nederland hebben opgeleid.

 

Volg je een cursus bij Zorgcollege dan krijg je les van gekwalificeerde docenten die allemaal afkomstig zijn uit de zorgpraktijk. Ons lesmateriaal voor de bijscholing BIG Herregistratie betrekken we van de erkende opleidingen, waardoor de bijscholing altijd nauw aansluit op de wettelijke eisen en de praktijk.

 

Zorgcollege is lid van de Nederlandse Raad voor Trainingen en Opleidingen (NRTO). Onze bijscholingen en cursussen voldoen hiermee aan de acht kwaliteitseisen van het NRTO-Keurmerk.

 

Zorgcollege. Voor zorgprofessionals door zorgprofessionals

Erkend onderwijs

Zorgcollege is een crebo-geregistreerde onderwijsinstelling. Hiermee staan wij borg voor de kwaliteit en actualiteit van de bijscholing. Het lesmateriaal betrekken we van de erkende opleidingen, waardoor de bijscholing nauw aansluit op de wettelijke eisen die gelden voor het zorgvak. De bijscholingen worden verzorgd door gekwalificeerde docenten die afkomstig zijn uit de zorgpraktijk.

 

Zorgcollege is lid van de Nederlandse Raad voor Trainingen en Opleidingen (NRTO). Onze bijscholingen en opleidingen voldoen aan de acht kwaliteitseisen van het NRTO-Keurmerk.

 

Zorgcollege. Voor zorgprofessionals door zorgprofessionals

Kosten training BIG Herregistratie Theorie en Praktijk

De examentraining BIG herregistratie Theorie en Praktijk kost [zorgcollege_cursus_eigenschap veld=Prijs]. Dit bedrag is inclusief lesmateriaal dat tijdens de training wordt uitgereikt.
Let op: in dit bedrag zijn de kosten van het landelijk examen niet inbegrepen. Aanmelding en betaling voor de examens BIG herregistratie vindt plaats via www.herregistratiewetbig.nl

Blijf op de hoogte

Lukt het je niet op een van bovenstaande startdata? Laat je gegevens achter en we informeren je zodra er nieuwe data beschikbaar zijn!

Ook in het aanbod van Zorgcollege:

Naast de voorbereiding op het theorie en praktijkexamen bieden wij ook de voorbereiding op het examengesprek Klinisch redeneren aan. Deze examentraining BIG herregistratie voor het examengesprek kost € 295,-. Dit bedrag is inclusief lesmateriaal dat tijdens de cursus wordt uitgereikt. Indien ook de examentraining theorie en praktijk is gevolgd bij Zorgcollege dan krijg je € 100,- korting op de training examengesprek klinisch redeneren.

Schrijf je in!

Wil jij terugkeren in de zorg? Kies voor de beste voorbereiding op het BIG-examen. Volg de 3-daagse scholing speciaal voor verpleegkundigen bij Zorgcollege. Schrijf je nu in!

Daarom Zorgcollege!

Het hoogste slagingspercentage van Nederland.
Zorgcollege is een crebo-geregistreerde onderwijsinstelling.
Al ruim 15 jaar dé opleider in de zorg.
Meer dan 70.000 zorgprofessionals opgeleid in Nederland.
Les van gekwalificeerde docenten uit de zorgpraktijk.

BIG Herregistratie Training

Ja, ik wil een gratis adviesgesprek!