- Werken én leren in de zorg
- Dé mbo-opleidingspartner
- Crebo-erkend
Voor de zorgsector biedt Zorgcollege mbo-zorgopleidingen en bijscholingen op mbo-niveau 2, 3 en 4. De mbo-zorgopleidingen van Zorgcollege zijn opgenomen in het Centraal Register Beroepsopleidingen (CREBO). Het mbo-diploma van Zorgcollege is wettelijk beschermd. Zorgcollege is gespecialiseerd in verkorte zorgopleidingen speciaal voor volwassenen.
Voor de zorgsector biedt Zorgcollege cursussen en bijscholingen op mbo niveau 2, 3 en 4. De mbo-bijscholingen van Zorgcollege zijn bijna allemaal V&VN erkend. Bekijk onze bijscholingen speciaal ontwikkeld voor Helpende, Verzorgende-IG en Verpleegkundige.
Als zorginstelling en zorgprofessional heb je te maken met continue veranderingen. Leuk, maar soms ook spannend! Wij informeren je daarom graag over al het nieuws, de laatste ontwikkelingen en vernieuwingen binnen de branche maar ook wat ons als het Zorgcollege bezighoudt.
Home | Bijscholingen | Verpleegkundige | Training voorbehouden en risicovolle handelingen
Voorbehouden en risicovolle handelingen voor Verzorgende-IG en Verpleegkundige
Het doel van de scholing is dat verzorgenden en verpleegkundigen, die bevoegd zijn om de handelingen uit te voeren, beschikken over actuele kennis en bekwaam zijn en blijven in de uitvoering van voorbehouden en risicovolle handelingen. Door scholing en oefenen tijdens de scholing word je bevoegd. Door te oefenen in de praktijk word je bekwaam.
Tijdens de carrouseldag geven we je kennis en inzicht over de voorbehouden en risicovolle handelingen, conform de geldende Vilans-protocollen.
Onder toezicht van een gediplomeerde trainer voer je voorbehouden en risicovolle handelingen uit, conform de geldende Vilans-protocollen.
Je ontvangt een certificaat van de door jou gekozen en correct uitgevoerde voorbehouden en risicovolle handelingen, conform de geldende Vilans-protocollen.
Deelnemers aan de training/toetsing Voorbehouden en risicovolle handelingen dienen in het bezit te zijn van een:
Kies je voor een opleiding bij Zorgcollege dan krijg je les van gedreven en betrokken docenten uit de zorgpraktijk. Docenten die het zorgvak verstaan. Ze nemen je mee en laten je ervaren wat het is om als zorgprofessional te werken. Zo krijg je praktisch en dagelijks toepasbaar gereedschap waarmee je verder komt.
De praktijklokalen van Zorgcollege zijn zo ingericht dat je tijdens de opleiding alle praktijkvaardigheden en -handelingen van een verzorgende kan oefenen in een realistische context.
Zorgcollege. Voor zorgprofessionals door zorgprofessionals
Zorgcollege is een crebo-geregistreerde onderwijsinstelling. Hiermee staan wij borg voor de kwaliteit en actualiteit van de bijscholing. Het lesmateriaal betrekken we van de erkende opleidingen, waardoor de bijscholing nauw aansluit op de wettelijke eisen die gelden voor het zorgvak. De bijscholingen worden verzorgd door gekwalificeerde docenten die afkomstig zijn uit de zorgpraktijk.
Zorgcollege is lid van de Nederlandse Raad voor Trainingen en Opleidingen (NRTO). Onze bijscholingen en opleidingen voldoen aan de acht kwaliteitseisen van het NRTO-Keurmerk.
Zorgcollege. Voor zorgprofessionals door zorgprofessionals
De carrouseldag Voorbehouden en risicovolle handelingen kost [zorgcollege_cursus_eigenschap veld=Prijs]. Geen verborgen kosten. Dit bedrag dekt alle kosten, inclusief het lesmateriaal.
Handeling | Toelichting |
Wet BIG* | Kennis en inzicht van de wet BIG en de gevolgen daarvan voor de dagelijkse praktijk. |
Medicatie; veiligheid en risicosignalering. | Toedieningswijzen: (par)enteraal. Indicaties en contra-indicaties. Beoogde effecten, overgevoeligheid, allergie, anafylactische shock. |
Enterale voeding/sondevoeding | Het inbrengen en verwijderen van een maagsonde. Het toedienen van sondevoeding met een voedingspomp en via bolus-toediening. Het verzorgen van en/of toedienen van voeding en medicatie via de PEG (J)-sonde. Spoelen van de PEG (J). |
Stomazorg | Urostoma, ileostoma, colonstoma. Dubbelloopsstoma. Tijdelijk en permanent stoma. Stomazorg en materialen. Toedienen van (verlengde) microlax/klysma en irrigatie van de stoma. |
Blaaskatheter | Materialen en toepassingen. Inbrengen en verwijderen van een verblijfskatheter bij de man/vrouw. Het verzorgen van een blaaskatheter. Het verwisselen van een suprapubisch katheter. Blaasspoelen met urotainer. Katheterspoeling uitvoeren. Het verzorgen van een urostoma. Het verzorgen van een nefrodrain. |
Injecteren | Veilige naalden. Het klaarmaken van een injectie met medicatie. Het toedienen van subcutane en intramusculaire injecties. Het inbrengen van een saf-t-intima of veilige venflon i.v.m. comfortbeleid of een hypodermoclyse. Het toedienen van medicijnen per subcutane en intramusculaire injectie. Het toedienen van insuline met een insulinepen. Het bepalen van de bloedsuikerwaarde. |
Wondzorg | Wondclassificatie (WCS en TIME). Observeren van en rapporteren over wonden. Het verzorgen van wonden. Verbandmaterialen: doelen en toepassing. Het aanbrengen van de diverse verbandmaterialen. |
Zuurstoftoediening | Via cilinder en zuurstofconcentrator. Zuurstoftoediening, de zorg voor eigen veiligheid en die van de cliënt. Meten van de O2 saturatie. |
* De Wet BIG is een vast onderdeel van deze carrouseldag
Direct naar:
Zorgcollege: