De carrouseldag Voorbehouden en risicovolle handelingen richt zich op zorgprofessionals die werkzaam zijn als Verpleegkundige of Verzorgende-IG. De carrouseldag is zeer geschikt voor zzp’ers in de zorg. Wij zorgen ervoor dat je weer bevoegd bent, zodat je je in de praktijk verder kunt bekwamen. Na het afronden van deze bijscholing kun je 6 accreditatiepunten laten bijschrijven in jouw V&VN Kwaliteitsregister. Hiervoor moet je wel na aanmelding voor deze cursus jouw V&VN relatienummer of BIG-nummer invullen.

Inhoud carrouseldag

Het doel van de scholing is dat verzorgenden en verpleegkundigen, die bevoegd zijn om de handelingen uit te voeren, beschikken over actuele kennis en bekwaam zijn en blijven in de uitvoering van voorbehouden en risicovolle handelingen. Door scholing en oefenen tijdens de scholing word je bevoegd. Door te oefenen in de praktijk word je bekwaam.

Tijdens de carrouseldag geven we je kennis en inzicht over de voorbehouden en risicovolle handelingen, conform de geldende Vilans-protocollen.

Onder toezicht van een gediplomeerde trainer voer je voorbehouden en risicovolle handelingen uit, conform de geldende Vilans-protocollen.

 

Over deze bijscholing

Duur

Locatie(s)

Kosten

€ 325,00

Toelating

Niveau

Zorgcollege, hart voor de zorg!

Training

  • Een dag van 9.30 uur tot 16.30 uur
  • Maximaal 12 deelnemers

 

Certificering

Je ontvangt een certificaat van de door jou gekozen en correct uitgevoerde voorbehouden en risicovolle handelingen, conform de geldende Vilans-protocollen.

Toelating Training Voorbehouden en risicovolle handelingen

Deelnemers aan de training/toetsing Voorbehouden en risicovolle handelingen dienen in het bezit te zijn van een:

 

  • Diploma Verzorgende-IG
  • Diploma verpleegkundige (mbo of hbo)
  • Geldige BIG-registratie (alleen voor verpleegkundigen)

Docenten van Zorgcollege

Kies je voor een opleiding bij Zorgcollege dan krijg je les van gedreven en betrokken docenten uit de zorgpraktijk. Docenten die het zorgvak verstaan. Ze nemen je mee en laten je ervaren wat het is om als zorgprofessional te werken. Zo krijg je praktisch en dagelijks toepasbaar gereedschap waarmee je verder komt.

De praktijklokalen van Zorgcollege zijn zo ingericht dat je tijdens de opleiding alle praktijkvaardigheden en -handelingen van een verzorgende kan oefenen in een realistische context.

 

  • ruim 15 jaar dé opleider in de zorg.
  • Meer dan 70.000 zorgprofessionals in Nederland opgeleid.

 

Zorgcollege. Voor zorgprofessionals door zorgprofessionals

Erkend onderwijs

Zorgcollege is een crebo-geregistreerde onderwijsinstelling. Hiermee staan wij borg voor de kwaliteit en actualiteit van de bijscholing. Het lesmateriaal betrekken we van de erkende opleidingen, waardoor de bijscholing nauw aansluit op de wettelijke eisen die gelden voor het zorgvak. De bijscholingen worden verzorgd door gekwalificeerde docenten die afkomstig zijn uit de zorgpraktijk.

 

Zorgcollege is lid van de Nederlandse Raad voor Trainingen en Opleidingen (NRTO). Onze bijscholingen en opleidingen voldoen aan de acht kwaliteitseisen van het NRTO-Keurmerk.

 

Zorgcollege. Voor zorgprofessionals door zorgprofessionals

Kosten

De carrouseldag Voorbehouden en risicovolle handelingen kost [zorgcollege_cursus_eigenschap veld=Prijs]. Geen verborgen kosten. Dit bedrag dekt alle kosten, inclusief het lesmateriaal.

Blijf op de hoogte

Lukt het je niet op een van bovenstaande startdata? Laat je gegevens achter en we informeren je zodra er nieuwe data beschikbaar zijn!

Handelingen in de training

Handeling Toelichting
Wet BIG* Kennis en inzicht van de wet BIG en de gevolgen daarvan voor de dagelijkse praktijk.
Medicatie; veiligheid en risicosignalering. Toedieningswijzen: (par)enteraal. Indicaties en contra-indicaties. Beoogde effecten, overgevoeligheid, allergie, anafylactische shock.
Enterale voeding/sondevoeding Het inbrengen en verwijderen van een maagsonde. Het toedienen van sondevoeding met een voedingspomp en via bolus-toediening. Het verzorgen van en/of toedienen van voeding en medicatie via de PEG (J)-sonde. Spoelen van de PEG (J).
Stomazorg Urostoma, ileostoma, colonstoma. Dubbelloopsstoma. Tijdelijk en permanent stoma. Stomazorg en materialen. Toedienen van (verlengde) microlax/klysma en irrigatie van de stoma.
Blaaskatheter Materialen en toepassingen. Inbrengen en verwijderen van een verblijfskatheter bij de man/vrouw. Het verzorgen van een blaaskatheter. Het verwisselen van een suprapubisch katheter. Blaasspoelen met urotainer. Katheterspoeling uitvoeren. Het verzorgen van een urostoma. Het verzorgen van een nefrodrain. 
Injecteren Veilige naalden. Het klaarmaken van een injectie met medicatie. Het toedienen van subcutane en intramusculaire injecties. Het inbrengen van een saf-t-intima of veilige venflon i.v.m. comfortbeleid of een hypodermoclyse. Het toedienen van medicijnen per subcutane en intramusculaire injectie. Het toedienen van insuline met een insulinepen. Het bepalen van de bloedsuikerwaarde.
Wondzorg Wondclassificatie (WCS en TIME). Observeren van en rapporteren over wonden. Het verzorgen van  wonden. Verbandmaterialen: doelen en toepassing. Het aanbrengen van de diverse verbandmaterialen.
Zuurstoftoediening Via cilinder en zuurstofconcentrator. Zuurstoftoediening, de zorg voor eigen veiligheid en die van de cliënt. Meten van de O2 saturatie.

* De Wet BIG is een vast onderdeel van deze carrouseldag

Schrijf je in!

Wil jij als zorgprofessional je kennis en bekwaamheid vergroten? Volg de training Voorbehouden en risicovolle handelingen bij Zorgcollege. Schrijf je nu in!

Daarom Zorgcollege!

Het hoogste slagingspercentage van Nederland.
Zorgcollege is een crebo-geregistreerde onderwijsinstelling.
Al ruim 15 jaar dé opleider in de zorg.
Meer dan 70.000 zorgprofessionals opgeleid in Nederland.
Les van gekwalificeerde docenten uit de zorgpraktijk.

Training voorbehouden en risicovolle handelingen

Ja, ik wil een gratis adviesgesprek!