Stomazorg

De bijscholing Stomazorg is speciaal ontworpen voor de Verzorgende IG en Verpleegkundige. Ideaal om bevoegd te blijven voor het BIG-register, als opfriscursus of als verdieping van je diploma Verzorgende IG of Verpleegkundige.

Inschrijven

Er zijn nu nog geen nieuwe data bekend. Op de hoogte blijven van nieuwe data? Stuur ons een bericht met je contactgegevens en je opleidings- of cursuskeuze.

Over Stomazorg
De bijscholing Stomazorg is verdeeld over 1 dag en beslaat ongeveer 2 uur. De volgende onderwerpen worden behandeld:
+ AP/UP verzorgen
+ Materiaalgebruik
+ Spoelen en laxeren

Toets
De behandelde onderdelen worden getoetst aan de hand van Vilans protocollen. Het certificaat ontvang je twee weken na afloop van de bijscholing. Hierop zijn alle onderdelen waarvoor je bent geslaagd duidelijk aangegeven.

De waarde van de cursus Stomazorg
Het certificaat van deze bijscholing geeft meerwaarde aan je huidige kwalificatie. Je hebt aantoonbaar gewerkt aan kwaliteit en deskundigheidbevordering. Je hebt je kennis verdiept. Dit is een belangrijke pre voor werkgevers. Je hebt bovendien aangetoond dat je jezelf verder kunt ontwikkelen.

Voorbehouden handelingen
Stomazorg is een voorbehouden handeling (VBH).
Voorbehouden handelingen zijn verpleegtechnische handelingen die alleen bevoegde zorgverleners mogen uitvoeren.

Toelating Stomazorg
Deze bijscholing staat open voor kandidaten die minimaal in het bezit zijn van het diploma Verzorgende IG niveau 3.

 

Erkend onderwijs
Zorgcollege is een crebo-geregistreerde onderwijsinstelling. Hiermee staan wij borg voor de kwaliteit en actualiteit van de bijscholing. Het lesmateriaal betrekken we van de erkende opleidingen, waardoor de bijscholing nauw aansluit op de wettelijke eisen die gelden voor het zorgvak. De bijscholingen worden verzorgd door gekwalificeerde docenten die afkomstig zijn uit de zorgpraktijk.

Zorgcollege is lid van de Nederlandse Raad voor Trainigen en Opleidingen (NRTO). Onze bijscholingen voldoen aan de acht kwaliteitseisen van het NRTO-Keurmerk.

Zorgcollege. Voor zorgprofessionals door zorgprofessionals.

Kosten bijscholing Stomazorg
De bijscholing Stomazorg kost € 225,-. Geen verborgen kosten. Dit bedrag dekt alle kosten, inclusief eindtoets, één herkansing en het lesmateriaal.

Highlights

Duur: 1 lesdag van 2 uur

Toelating: Vanaf diploma Verzorgende IG niveau 3

Kosten: € 225,-

V&VN accreditatiepunten