Omgaan met dementie

Zorgcollege biedt een informatieve en inspirerende bijscholingscursus Omgaan met Dementie aan. Deze bijscholingscursus is speciaal ontwikkeld voor zorgprofessionals die werken met zorgvragers met dementie. In twee lesdagen worden verschillende aspecten van onbegrepen gedrag bij dementie uitgelicht.

Inschrijven

Er zijn nu nog geen nieuwe data bekend. Op de hoogte blijven van nieuwe data? Stuur ons een bericht met je contactgegevens en je opleidings- of cursuskeuze.

Over Omgaan met dementie
De bijscholingscursus Omgaan met dementie is een aanvulling op je zorgdiploma. Deze bijscholing wordt gegeven in 2 lesdagen van 7 uur. De geschatte tijd aan zelfstudie is ongeveer 4 uur.

De waarde van de bijscholing Omgaan met dementie
Het certificaat van deze bijscholingscursus geeft meerwaarde aan je zorgkwalificatie. Je hebt aantoonbaar gewerkt aan kwaliteit en deskundigheidsbevordering. Je hebt je kennis verdiept. Dit is een belangrijke pre voor werkgevers. Je hebt bovendien aangetoond dat je jezelf verder kunt ontwikkelen.

Lesonderdelen bijscholing Omgaan met dementie

Deze bijscholingscursus behandelt de volgende onderdelen:

+ Kennis van diverse vormen van dementie
+ Omgaan met onbegrepen gedrag
+ Signaleren en observeren bij dementie
+ Eigen grenzen bewaken en bespreekbaar maken
+ Samenwerken met andere disciplines

Van de deelnemers aan deze cursus verwachten wij dat zij zich van tevoren voorbereiden aan de hand van de reader. Deze ontvang je tijdig voor aanvang van de bijscholing.

Toelating Omgaan met dementie
Deze bijscholing staat open voor zorgverleners die werken met zorgvragers met dementie.

Erkend onderwijs
Zorgcollege is een crebo-geregistreerde onderwijsinstelling. Hiermee staan wij borg voor de kwaliteit en actualiteit van de bijscholing. Het lesmateriaal betrekken we van de erkende opleidingen, waardoor de bijscholing nauw aansluit op de wettelijke eisen die gelden voor het zorgvak. De cursussen en bijscholingen worden verzorgd door gekwalificeerde docenten die afkomstig zijn uit de zorgpraktijk.

Zorgcollege is lid van de Nederlandse Raad voor Trainigen en Opleidingen (NRTO). Onze bijscholingen en cursussen voldoen aan de acht kwaliteitseisen van het NRTO-Keurmerk.

Zorgcollege. Voor zorgprofessionals door zorgprofessionals.

Kosten Omgaan met dementie
De bijscholing Omgaan met dementie kost € 485,-. Geen verborgen kosten. Dit bedrag dekt alle kosten, inclusief het lesmateriaal.

De belastingdienst vergoedt je studiekosten! 
Iedereen heeft recht op betaalbaar en gedegen beroepsonderwijs. Als je een opleiding of cursus voor jouw (toekomstige) beroep volgt dan mag je alle studiekosten hiervoor fiscaal in aftrek brengen als persoonsgebonden aftrek. Er geldt alleen een drempel van € 250, -. Tot de studiekosten behoren alle kosten die betrekking hebben op de opleiding, zoals lesgeld, examengeld, studieboeken, naslagwerken en overig studiemateriaal.

Highlights

Duur: 2 lesdagen van 7 uur

Toelating: voor zorgverleners

Kosten: € 485,-