Maagsonde en Sondevoeding

De bijscholing Maagsonde en Sondevoeding is speciaal ontworpen voor de Verzorgende IG en Verpleegkundige. Ideaal om bevoegd te blijven voor het BIG-register, als opfriscursus of als verdieping van je diploma Verzorgende IG of Verpleegkundige.

Inschrijven

Er zijn nu nog geen nieuwe data bekend. Op de hoogte blijven van nieuwe data? Stuur ons een bericht met je contactgegevens en je opleidings- of cursuskeuze.

Over Maagsonde en Sondevoeding

De bijscholing Maagsonde en Sondevoeding is verdeeld over 1 dag en beslaat ongeveer 3 uur. De geschatte tijd aan zelfstudie is ongeveer 2 uur. De volgende onderwerpen worden behandeld:

Verzorgende IG niveau 3
+ Maagsonde inbrengen en verwijderen
+ PEG-sonde verzorgen
+ Sondevoeding toedienen
+ Installeren van de pomp

Verpleegkunde niveau 4/5
+ Maagsonde inbrengen en verwijderen
+ PEG-sonde verzorgen en verwisselen
+ Sondevoeding toedienen
+ Installeren van de voedingspomp
+ Medicatie via de sonde

Toets
De behandelde onderdelen van deze bijscholing worden getoetst aan de hand van Vilans protocollen. Het certificaat ontvang je twee weken na afloop van de bijscholing. Hierop zijn alle onderdelen waarvoor je bent geslaagd duidelijk aangegeven.

De waarde van de bijscholing Maagsonde en Sondevoeding
Het certificaat van deze bijscholing geeft meerwaarde aan je huidige kwalificatie. Je hebt aantoonbaar gewerkt aan kwaliteit en deskundigheidsbevordering. Je hebt je kennis verdiept. Dit is een belangrijke pre voor werkgevers. Je hebt bovendien aangetoond dat je jezelf verder kunt ontwikkelen.

Voorbehouden handeling
Het toedienen van medicatie via sonde is een risicovolle, voorbehouden handeling (VBH).
Voorbehouden handelingen zijn verpleegtechnische handelingen die alleen bevoegde zorgverleners mogen uitvoeren.

Toelating Maagsonde en Sondevoeding
Deze bijscholing staat open voor kandidaten die minimaal in het bezit zijn van het diploma Verzorgende IG niveau 3.

Erkend onderwijs
Zorgcollege is een crebo-geregistreerde onderwijsinstelling. Hiermee staan wij borg voor de kwaliteit en actualiteit van de bijscholing. Het lesmateriaal betrekken we van de erkende opleidingen, waardoor de bijscholing nauw aansluit op de wettelijke eisen die gelden voor het zorgvak. De bijscholingen worden verzorgd door gekwalificeerde docenten die afkomstig zijn uit de zorgpraktijk.

Zorgcollege is lid van de Nederlandse Raad voor Trainigen en Opleidingen (NRTO). Onze bijscholingen voldoen aan de acht kwaliteitseisen van het NRTO-Keurmerk.

Zorgcollege. Voor zorgprofessionals door zorgprofessionals.

Kosten Maagsonde en Sondevoeding
De bijscholing Maagsonde en Sondevoeding kost € 225,-. Geen verborgen kosten. Dit bedrag dekt alle kosten, inclusief maximaal één herkansing en het lesmateriaal.

Highlights

Duur: 1 lesdag van 3 uur

Toelating: Vanaf diploma Verzorgende IG niveau 3

Kosten: € 225,-

V&VN accreditatiepunten