Katheteriseren

De bijscholing Katheteriseren is speciaal ontworpen voor de Verzorgende IG en Verpleegkundige. Ideaal om bevoegd te blijven voor het BIG-register, als opfriscursus of als verdieping van je diploma Verzorgende IG of Verpleegkundige.

Inschrijven

Over Katheteriseren

De bijscholing Katheteriseren is verdeeld over 1 dag en beslaat ongeveer 3 uur. De volgende onderwerpen worden behandeld:
+ Katheteriseren vrouw/man
+ Blaasspoelen
+ Suprapubische katheter verzorgen (niveau 3, 4 en 5)
+ Suprapubische katheter verwisselen (niveau 4 en 5)

Toets
De behandelde onderdelen van deze bijscholing worden getoetst aan de hand van Vilans protocollen. Het certificaat ontvang je twee weken na afloop van de bijscholing. Hierop zijn alle onderdelen waarvoor je bent geslaagd duidelijk aangegeven.

De waarde van de bijscholing Katheteriseren
Deze bijscholing is geaccrediteerd bij het kwaliteitsregister V&VN. Hierdoor behaal je geaccrediteerde punten die worden toegevoegd aan het kwaliteitsregister. Het certificaat van deze bijscholing geeft meerwaarde aan je huidige kwalificatie. Je hebt aantoonbaar gewerkt aan kwaliteit en deskundigheidsbevordering. Je hebt je kennis verdiept. Dit is een belangrijke pré voor werkgevers. Je hebt bovendien aangetoond dat je jezelf verder kunt ontwikkelen.

Toelating Kathereriseren
Deze bijscholing staat open voor kandidaten die minimaal in het bezit zijn van het diploma Verzorgende IG niveau 3.

Accreditatie Kwaliteitsregister V&VN
Voor de combinatiecursus Infuustherapie, Medicatie, Venapunctie en Injecteren is Zorgcollege geaccrediteerd bij het kwaliteitsregister V&VN.  In totaal kun je voor de gehele bijscholing 7 accreditatiepunten aanvragen. Geef bij de aanvang van de bijscholing je V&VN-nummer door, dan vragen wij na het behalen van je certificaat de punten voor je op.

Erkend onderwijs
Zorgcollege is een crebo-geregistreerde onderwijsinstelling. Hiermee staan wij borg voor de kwaliteit en actualiteit van de bijscholing. Het lesmateriaal betrekken we van de erkende opleidingen, waardoor de bijscholing nauw aansluit op de wettelijke eisen die gelden voor het zorgvak. De bijscholingen worden verzorgd door gekwalificeerde docenten die afkomstig zijn uit de zorgpraktijk.

Zorgcollege is lid van de Nederlandse Raad voor Trainigen en Opleidingen (NRTO). Onze bijscholingen voldoen aan de acht kwaliteitseisen van het NRTO-Keurmerk.

Zorgcollege. Voor zorgprofessionals door zorgprofessionals.

Kosten
De bijscholing Katheteriseren kost € 295,-. Geen verborgen kosten. Dit bedrag dekt alle kosten, inclusief maximaal één herkansing en het lesmateriaal.