Injecteren

De bijscholing Injecteren is speciaal ontworpen voor de Verzorgende- IG en Verpleegkundige. Ideaal om bevoegd te blijven voor het BIG-register, als opfriscursus of als verdieping van je diploma Verzorgende IG of Verpleegkundige.

Inschrijven

Er zijn nu nog geen nieuwe data bekend. Op de hoogte blijven van nieuwe data? Stuur ons een bericht met je contactgegevens en je opleidings- of cursuskeuze.

Over Injecteren

Deze bijscholing is verdeeld over 1 dag en beslaat ongeveer 2 uur. De volgende onderwerpen worden behandeld:

+ Intramusculair injecteren
+ Subcutaan injecteren
+ Injecteren met behulp van een insulinepen
+ Oplossen en verdunnen
+ Insuflon inbrengen en spuitpomp

Toets
De behandelde onderdelen van deze bijscholing worden getoetst aan de hand van Vilans protocollen. Het certificaat ontvang je twee weken na afloop van de bijscholing. Hierop zijn alle onderdelen waarvoor je bent geslaagd duidelijk aangegeven.

De waarde van de bijscholing Injecteren van Zorgcollege
Deze bijscholing is geaccrediteerd bij het kwaliteitsregister V&VN. Hierdoor behaal je geaccrediteerde punten die worden toegevoegd aan het kwaliteitsregister. Het certificaat van deze bijscholing geeft meerwaarde aan je huidige kwalificatie. Je hebt aantoonbaar gewerkt aan kwaliteit en deskundigheidbevordering. Je hebt je kennis verdiept. Dit is een belangrijke pre voor werkgevers. Je hebt bovendien aangetoond dat je jezelf verder kunt ontwikkelen.

Voorbehouden handeling
Injecteren is een voorbehouden handeling (VBH). Voorbehouden handelingen zijn medische handelingen die alleen bevoegde zorgverleners mogen uitvoeren.

Toelating Injecteren
Deze bijscholing staat open voor kandidaten die minimaal in het bezit zijn van het diploma Verzorgende IG niveau 3.

Accreditatie Kwaliteitsregister V&VN
Voor de combinatiecursus Infuustherapie, Medicatie, Venapunctie en Injecteren is Zorgcollege geaccrediteerd bij het kwaliteitsregister V&VN.  In totaal kun je voor de gehele cursus 7 accreditatiepunten aanvragen. Geef bij de aanvang van de bijscholing je V&VN-nummer door, dan vragen wij na het behalen van je certificaat de punten voor je op.

Erkend onderwijs
Zorgcollege is een crebo-geregistreerde onderwijsinstelling. Hiermee staan wij borg voor de kwaliteit en actualiteit van de bijscholing. Het lesmateriaal betrekken we van de erkende opleidingen, waardoor de bijscholing nauw aansluit op de wettelijke eisen die gelden voor het zorgvak. De bijscholingen worden verzorgd door gekwalificeerde docenten die afkomstig zijn uit de zorgpraktijk.

Zorgcollege is lid van de Nederlandse Raad voor Trainigen en Opleidingen (NRTO). Onze bijscholingen voldoen aan de acht kwaliteitseisen van het NRTO-Keurmerk.

Zorgcollege. Voor zorgprofessionals door zorgprofessionals.

Kosten 
De bijscholing Injecteren kost € 225,-. Geen verborgen kosten. Dit bedrag dekt alle kosten, inclusief maximaal één herkansing en het lesmateriaal.

Highlights

Duur: 1 lesdag van 2 uur

Toelating: Vanaf diploma Verzorgende IG niveau 3

Kosten: € 225,-

V&VN accreditatiepunten