Infuustherapie, Medicatie, Venapunctie en Injecteren

De bijscholing Infuustherapie, Medicatie, Venapunctie en Injecteren is speciaal ontworpen voor Verpleegkundige niveau 4 en 5. Ideaal om bevoegd te blijven voor het BIG-register, als opfriscursus of als verdieping op je diploma Verpleegkundige niveau 4 of 5.

Inschrijven

Er zijn nu nog geen nieuwe data bekend. Op de hoogte blijven van nieuwe data? Stuur ons een bericht met je contactgegevens en je opleidings- of cursuskeuze.

Over Infuustherapie, Medicatie, Venapunctie en Injecteren
De bijscholing Infuustherapie, Medicatie, Venapunctie en Injecteren is verdeeld over 1 dag en beslaat ongeveer 7 uur. De geschatte tijd aan zelfstudie is ongeveer 4 uur. Deze bijscholing behandelt de volgende onderwerpen:

Infuustherapie, medicatie en venapunctie
+ Perifeer infuus inbrengen en verwijderen
+ Klaarmaken perifeer infuus
+ Assisteren inbrengen perifeer infuus
+ Overzetten perifeer infuus
+ Medicatie via het perifeer infuus, bolusinjectie, zijlijn en spuitpomp
+ Verzorgen CVC (centraal veneuze katheter)
+ Verzorgen epidurale lijn
+ Bloedtransfusie
+ Venapunctie
+ Injecteren

Injecteren (insulinepen)
+ Bloedsuiker prikken en bepalen
+ Oplossen en verdunnen
+ Insuflon inbrengen en spuitpomp
+ Hypodermoclyse inbrengen en verzorgen

Toets
De behandelde onderdelen van deze voorbehouden handelingen worden in een oefensituatie getoetst aan de hand van Vilans protocollen. Het certificaat ontvang je twee weken na afloop van de bijscholing. Hierop zijn alle onderdelen waarvoor je bent geslaagd duidelijk aangegeven.

De waarde van de cursus Infuustherapie, Medicatie, Venapunctie en Injecteren
Deze bijscholing is geaccrediteerd bij het kwaliteitsregister V&VN. Hierdoor behaal je geaccrediteerde punten die worden toegevoegd aan het kwaliteitsregister. Het certificaat van deze bijscholing geeft meerwaarde aan je huidige kwalificatie. Je hebt aantoonbaar gewerkt aan kwaliteit en deskundigheidsbevordering. Je hebt je kennis verdiept. Dit is een belangrijke pré voor werkgevers. Je hebt bovendien aangetoond dat je jezelf verder kunt ontwikkelen.

Toelating bijscholing Infuustherapie, Medicatie, Venapunctie en Injecteren
Deze bijscholing staat open voor kandidaten die minimaal in het bezit zijn van het diploma Verpleegkundige niveau 4.

Accreditatie Kwaliteitsregister V&VN
Voor de gehele bijscholing Infuustherapie, Medicatie, Venapunctie en Injecteren is Zorgcollege geaccrediteerd bij het kwaliteitsregister V&VN.  In totaal kun je voor de gehele bijscholing 7 accreditatiepunten behalen. Geef bij de aanvang van de bijscholing je V&VN-nummer door, dan vragen wij, na het behalen van je certificaat, de punten voor je op.

Erkend onderwijs
Zorgcollege is een crebo-geregistreerde onderwijsinstelling. Hiermee staan wij borg voor de kwaliteit en actualiteit van de bijscholing. Het lesmateriaal betrekken we van de erkende opleidingen, waardoor de bijscholing nauw aansluit op de wettelijke eisen die gelden voor het zorgvak. De bijscholingen worden verzorgd door gekwalificeerde docenten die afkomstig zijn uit de zorgpraktijk.

Zorgcollege is lid van de Nederlandse Raad voor Trainigen en Opleidingen (NRTO). Onze bijscholingen voldoen aan de acht kwaliteitseisen van het NRTO-Keurmerk.

Zorgcollege. Voor zorgprofessionals door zorgprofessionals.

Kosten
De bijscholing Infuustherapie, Medicatie, Venapunctie en Injecteren kost € 395,-. Geen verborgen kosten. Dit bedrag dekt alle kosten, inclusief eindtoets, één herkansing en het lesmateriaal.

De belastingdienst vergoedt je studiekosten! 
Iedereen heeft recht op betaalbaar en gedegen beroepsonderwijs. Als je een opleiding voor jouw (toekomstige) beroep volgt dan mag je alle studiekosten hiervoor fiscaal in aftrek brengen als persoonsgebonden aftrek. Er geldt alleen een drempel van € 250, -. Tot de studiekosten behoren alle kosten die betrekking hebben op de opleiding, zoals lesgeld, examengeld, studieboeken, naslagwerken en overig studiemateriaal.

Highlights

Duur: 1 lesdag van 7 uur

Toelating: Vanaf diploma Verpleegkundige niveau 4

Kosten: € 395,-

V&VN accreditatiepunten