De bijscholingscursus Wondzorg voor Helpende Zorg en Welzijn is een mooie aanvulling op je diploma Helpende Zorg en Welzijn. Je leert in de cursus Wondzorg uitgebreid wonden herkennen en verzorgen. Met jouw specialisme als zorgprofessional ben je van toegevoegde waarde voor jouw cliënten én collega’s.

Over de cursus Wondzorg voor Helpende

In je werk als helpende kom je vele wonden tegen. Van kleine, onschuldige wonden tot grote, complexe wonden. Van traumatische wonden tot aan wonden door vaataandoeningen. Tijdens de cursus Wondzorg voor Helpende leer je deze verschillende soorten wonden herkennen en observeren. Je bent al een zorgprofessional, maar na deze bijscholingscursus ben je een zorgprofessional met extra toegevoegde waarde voor jouw zorgteam en natuurlijk voor jouw cliënten. Omdat jij je kennis uitbreidt binnen een belangrijk vakgebied in de gezondheidszorg. Omdat jij op de hoogte blijft van de actualiteit in wondzorg. In deze cursus leer je ook het belang van preventieve zorg om juist een wond te voorkomen.

Over deze bijscholing

Duur

Locatie(s)

Kosten

€ 215,00

Toelating

Niveau

Zorgcollege, hart voor de zorg!

Dit ga je leren in de cursus Wondzorg

Iedere wond vraagt om specifieke aandacht. Pas als je weet hoe en waarom de wond ontstaat, weet je wat de benodigde stappen zijn voor de cliënt. Wondzorg is behalve weten vooral doen. Theorie en praktijk gaan dan ook samen tijdens de 1-daagse bijscholingscursus Wondzorg voor Helpende.

 

Jouw resultaat

De cursus speciaal voor helpende is een mooie aanvulling op je diploma Helpende Zorg en Welzijn.

 • Certificaat Wondzorg voor helpende.
 • Je hebt uitgebreide kennis over wondzorg.
 • Je hebt aantoonbaar gewerkt aan kwaliteit en deskundigheidsbevordering.
 • Je hebt een belangrijke pre voor werkgevers.
 • Je bent als gespecialiseerd zorgprofessional van toegevoegde waarde voor je cliënten.
 • Door jouw uitgebreide kennis in wondzorg ben je een verrijking voor het zorgteam.

De bijscholingscursus Wondzorg voor Helpende is een aanvulling op je diploma Helpende Zorg en Welzijn. Gedurende deze 1-daagse cursus krijg je ongeveer 3 uur les in wondzorg.

 

De cursus wordt op 3 opleidingslocaties gegeven: Rotterdam, Amsterdam of Nijmegen.

 

De waarde van de bijscholing Wondzorg voor Helpende van Zorgcollege

Het certificaat Wondzorg voor Helpende geeft meerwaarde aan je kwalificatie Helpende Zorg en Welzijn (mbo-niveau 2). Je hebt aantoonbaar gewerkt aan kwaliteit en deskundigheidsbevordering. Je hebt je kennis verdiept. Dit is een belangrijke pre voor werkgevers. Je hebt bovendien aangetoond dat je jezelf verder kunt ontwikkelen op mbo- niveau 3, bijvoorbeeld voor de opleiding Verzorgende-IG.

 

In de bijscholingscursus Wondzorg leer je :

 • verschillende soorten wonden onderscheiden en observeren;
 • verschillende oorzaken van wonden herkennen;
 • fasen van genezing van wonden;
 • het belang en toepassen van hygiënische maatregelen;
 • decubitus en smetten;
 • jouw eigen rol als helpende.

 

En natuurlijk weet je na afloop van de cursus hoe je de verschillende soorten wonden als helpende het beste kan behandelen.

Deze bijscholingscursus is speciaal ontwikkeld voor kandidaten die minimaal in het bezit zijn van het diploma Helpende Zorg en Welzijn mbo-niveau 2.

Toelatingseisen: bezit diploma Helpende Zorg en Welzijn niveau 2

Docenten van Zorgcollege

Kies je voor een opleiding bij Zorgcollege dan krijg je les van gedreven en betrokken docenten uit de zorgpraktijk. Docenten die het zorgvak verstaan. Ze nemen je mee en laten je ervaren wat het is om als zorgprofessional te werken. Zo krijg je praktisch en dagelijks toepasbaar gereedschap waarmee je verder komt.

De praktijklokalen van Zorgcollege zijn zo ingericht dat je tijdens de opleiding alle praktijkvaardigheden en -handelingen van een verzorgende kan oefenen in een realistische context.

 

 • ruim 15 jaar dé opleider in de zorg.
 • Meer dan 70.000 zorgprofessionals in Nederland opgeleid.

 

Zorgcollege. Voor zorgprofessionals door zorgprofessionals

Erkend onderwijs

Zorgcollege is een crebo-geregistreerde onderwijsinstelling. Hiermee staan wij borg voor de kwaliteit en actualiteit van de bijscholing. Het lesmateriaal betrekken we van de erkende opleidingen, waardoor de bijscholing nauw aansluit op de wettelijke eisen die gelden voor het zorgvak. De bijscholingen worden verzorgd door gekwalificeerde docenten die afkomstig zijn uit de zorgpraktijk.

 

Zorgcollege is lid van de Nederlandse Raad voor Trainingen en Opleidingen (NRTO). Onze bijscholingen en opleidingen voldoen aan de acht kwaliteitseisen van het NRTO-Keurmerk.

 

Zorgcollege. Voor zorgprofessionals door zorgprofessionals

De cursus Wondzorg voor Helpende kost € 215,00. Geen verborgen kosten. Dit bedrag dekt alle kosten en is inclusief het lesmateriaal.

Startdatum:

Maandag 23 oktober 2023

Locatie:

Bijzonderheden:

Andere data? Bel ons op 085-0161038!

Startdatum:

Vrijdag 27 oktober 2023

Locatie:

Bijzonderheden:

Andere data? Bel ons op 085-0161038!

Startdatum:

Dinsdag 31 oktober 2023

Locatie:

Bijzonderheden:

Andere data? Bel ons op 085-0161038!

Startdatum:

Dinsdag 21 november 2023

Locatie:

Bijzonderheden:

Andere data? Bel ons op 085-0161038!

Blijf op de hoogte

Lukt het je niet op een van bovenstaande startdata? Laat je gegevens achter en we informeren je zodra er nieuwe data beschikbaar zijn!

Waarom past de cursus wondzorg bij jou?

Als helpende zie je het belang van uitstekende wondzorg in de praktijk. De manier waarop jij verschillende soorten wonden herkent en observeert en sommige wonden ook zelf behandelt, is een verrijking voor het zorgteam en je cliënt. Heb je het diploma Helpende Zorg en Welzijn op niveau 2? Met de cursus Wondzorg werk je aantoonbaar aan kwaliteit en deskundigheidsbevordering.

Schrijf je in!

Wil jij je als zorgprofessional specialiseren in Wondzorg? Volg de 1-daagse cursus Wondzorg voor Helpende bij Zorgcollege. Schrijf je nu in!

Daarom Zorgcollege!

Het hoogste slagingspercentage van Nederland.
Zorgcollege is een crebo-geregistreerde onderwijsinstelling.
Al ruim 15 jaar dé opleider in de zorg.
Meer dan 70.000 zorgprofessionals opgeleid in Nederland.
Les van gekwalificeerde docenten uit de zorgpraktijk.

Wondzorg voor Helpende

Ja, ik wil een gratis adviesgesprek!