De cursus Werken met tilliften is een mooie aanvulling op je diploma Helpende Zorg en Welzijn, Verzorgende-IG of Verpleegkundige. Je leert in de cursus tilliften hoe je het beste werkt met actieve en passieve tilliften in de zorg.

Met jouw kennis over werken met tilliften vergroot je jouw deskundigheid als zorgprofessional. Cliënten (én collega’s) in de zorg kunnen op jou vertrouwen.

Over de cursus Werken met een tillift

Een tillift maakt het leven een stuk gemakkelijker. Voor jouw cliënt en voor jezelf. Je cliënt verplaatst zich eenvoudig van rolstoel naar bed of van bed naar bad. En jij helpt daarbij. Zonder je al te veel in te spannen, want de tillift doet het werk. Toch ligt daar een risico op de loer.

Je bent gediplomeerd in de zorg en mag zelfstandig met tilliften werken. Maar weet jij wel precies hoe dat moet? Aan welke eisen een tillift moet voldoen? En hoe gebruik je een tillift op een veilige manier?

Je cliënten vertrouwen je. Met jouw ervaring in de zorgsector weet jij als geen ander welke zorg zij nodig hebben en vooral hoe je die zorg verleent. Ook als het gaat om het gebruik van tilliften.

Volg je de bijscholingscursus Werken met tilliften van Zorgcollege, dan vergroot je jouw deskundigheid en straal je alleen nog maar meer vertrouwen uit.

Over deze bijscholing

Duur

7 juni 2024

Locatie(s)

Kosten

€ 225,00

Toelating

Niveau

Zorgcollege, hart voor de zorg!

Dit ga je leren in de cursus Werken met tilliften

Na deze bijscholing gebruik jij een tillift zoals het hoort. Je minimaliseert de kans op onnodig letsel bij jouw cliënt, maar voorkomt ook fysieke overbelasting bij jezelf.

In de cursus Werken met tilliften in de zorg leer je:

  • te ervaren hoe het is om zelf verplaatst te worden;
  • hoe je een tillift bedient en welke houding prettig is;
  • je in te leven in de situatie van de cliënt;
  • risico’s in te schatten en onnodig letsel te voorkomen.

 

Jouw resultaat

De cursus Werken met tilliften is speciaal ontwikkeld voor zorgprofessionals en is een mooie aanvulling op je diploma Helpende Zorg en Welzijn, Verzorgende-IG of Verpleegkundige.

  • Branche-erkend certificaat.
  • Je vergroot jouw deskundigheid als zorgprofessional.
  • Je hebt uitgebreide kennis over werken met tilliften.
  • Cliënten kunnen op je vertrouwen als gespecialiseerd zorgprofessional.
  • Door jouw uitgebreide kennis ben je een verrijking voor het zorgteam.

De cursus Werken met tilliften is een aanvulling op je diploma Helpende zorg en welzijn, Verzorgende-IG of Verpleegkundige. De bijscholingscursus duurt 1 lesdag van 4 uur. [zorgcollege_cursus_eigenschap veld=AantalMaanden]

 

De cursus wordt op 3 opleidingslocaties gegeven: Amsterdam, Nijmegen en Rotterdam.

Toelating Werken met tilliften

Deze bijscholingscursus is speciaal ontwikkeld voor zorgprofessionals die minimaal in het bezit zijn van het mbo-diploma Helpende Zorg en Welzijn (HZW) niveau 2.

Toelatingseisen: minimaal in het bezit van het diploma Helpende Zorg en Welzijn niveau 2.

Zorgcollege is een crebo-geregistreerde onderwijsinstelling. Hiermee staan wij borg voor de kwaliteit en actualiteit van de bijscholingscursus Werken met tilliften in de zorg. Al ruim 15 jaar is Zorgcollege dé opleider in de zorg. Met trots kunnen wij zeggen dat wij meer dan 70.000 zorgprofessionals in Nederland hebben opgeleid.

 

Volg je een cursus bij Zorgcollege dan krijg je les van gekwalificeerde docenten die allemaal afkomstig zijn uit de zorgpraktijk. Ons lesmateriaal voor de cursus tilliften in de zorg betrekken we van de erkende opleidingen, waardoor de bijscholing altijd nauw aansluit op de wettelijke eisen en de praktijk.

 

Zorgcollege is lid van de Nederlandse Raad voor Trainingen en Opleidingen (NRTO). Onze bijscholingen en cursussen voldoen hiermee aan de acht kwaliteitseisen van het NRTO-Keurmerk.

 

Zorgcollege. Voor zorgprofessionals door zorgprofessionals

Erkend onderwijs

Zorgcollege is een crebo-geregistreerde onderwijsinstelling. Hiermee staan wij borg voor de kwaliteit en actualiteit van de bijscholing. Het lesmateriaal betrekken we van de erkende opleidingen, waardoor de bijscholing nauw aansluit op de wettelijke eisen die gelden voor het zorgvak. De bijscholingen worden verzorgd door gekwalificeerde docenten die afkomstig zijn uit de zorgpraktijk.

 

Zorgcollege is lid van de Nederlandse Raad voor Trainingen en Opleidingen (NRTO). Onze bijscholingen en opleidingen voldoen aan de acht kwaliteitseisen van het NRTO-Keurmerk.

 

Zorgcollege. Voor zorgprofessionals door zorgprofessionals

De cursus Werken met tilliften kost [zorgcollege_cursus_eigenschap veld=Prijs] . Dit bedrag dekt alle kosten en is inclusief lesmateriaal en een certificaat.

Locatie: Zorgcollege Amsterdam

7 juni 2024

Locatie: Zorgcollege Eindhoven

2 juli 2024
29 augustus 2024
31 oktober 2024
26 november 2024

Blijf op de hoogte

Lukt het je niet op een van bovenstaande startdata? Laat je gegevens achter en we informeren je zodra er nieuwe data beschikbaar zijn!

Waarom past de cursus Werken met tilliften bij jou?

Tilliften zijn niet meer weg te denken in de zorgsector. De kans is dan ook groot dat jij met tilliften te maken krijgt in jouw dagelijkse werkzaamheden. Heb je minimaal het diploma Helpende Zorg en Welzijn op niveau 2? Dan is de cursus Werken met tilliften een logische aanvulling. Niet alleen je werkgever verwacht dat je met tilliften overweg kunt, je cliënt ook. Zonde als je alles beheerst op jouw vakgebied behalve het onderwerp tilliften.

Na deze bijscholing gebruik jij een tillift zoals het hoort. Je minimaliseert de kans op onnodig letsel bij jouw cliënt, maar voorkomt ook fysieke overbelasting bij jezelf.

Schrijf je in!

Wil jij als zorgprofessional leren werken met tilliften? Volg de cursus Werken met tilliften in de zorg bij Zorgcollege. Schrijf je nu in!

Daarom Zorgcollege!

Het hoogste slagingspercentage van Nederland.
Zorgcollege is een crebo-geregistreerde onderwijsinstelling.
Al ruim 15 jaar dé opleider in de zorg.
Meer dan 70.000 zorgprofessionals opgeleid in Nederland.
Les van gekwalificeerde docenten uit de zorgpraktijk.

Werken met tilliften

Ja, ik wil een gratis adviesgesprek!