De bijscholing Medicatie uitreiken en toedienen is mooie aanvulling op je diploma Helpende zorg en welzijn (niveau 2). In de medicatiecursus van Zorgcollege leer je in één lesdag alles over veel voorkomende medicijnen uit de dagelijkse praktijk. En over handelingen die je als helpende moet kennen én kunnen uitvoeren. Met jouw specialisme in medicatie ben je van toegevoegde waarde voor jouw cliënten én voor het zorgteam.

Over de cursus Medicatie uitreiken en toedienen voor helpende

Wat zijn de meest voorgeschreven medicijnen in Nederland? Hoe lees je nu eigenlijk een recept? En hoe geef je medicatie op een veilige manier? Na de bijscholing Medicatie uitreiken en toedienen van Zorgcollege geef jij de juiste antwoorden op deze en veel andere vragen over medicijnen. Jouw diploma Helpende Zorg en Welzijn niveau 2 is met deze ééndaagse medicatiebijscholing direct meer waard. Je verdiept je kennis, toont jouw ambitie en specialiseert jezelf in een belangrijk onderwerp. Bovendien levert de training jou een branche-erkend certificaat op. Een certificaat met toekomstperspectief in de zorgsector.

Over deze bijscholing

Duur

Locatie(s)

Kosten

€ 315,00

Toelating

Niveau

Zorgcollege, hart voor de zorg!

Dit ga je leren in de cursus Medicatie uitreiken en toedienen

De bijscholing Medicatie uitreiken en toedienen sluit naadloos aan op de dagelijkse beroepspraktijk. In de cursus leer je:

  • veilig medicijnen uitreiken en toedienen;
  • de basiskennis over medicatie;
  • richtlijnen en protocollen;

 

Na afloop van de bijscholingscursus weet jij alles over medicatie uitreiken en toedienen. Jij staat straks in jouw werkomgeving niet voor verrassingen. Je handelt op de juiste manier. Cliënten en collega’s vertrouwen op jouw kennis en kunde.

 

Jouw resultaat

Met het medicatie certificaat op zak, dat je ontvangt na het succesvol afronden van de cursus, is je diploma meer waard. Het branche-erkende certificaat geeft jou perfectief in de zorgsector.

  • Erkend medicatie certificaat.
  • Je diploma Helpende Zorg en Welzijn is meer waard.
  • Je hebt uitgebreide kennis over medicijnen uitreiken en toedienen.
  • Je toont ambitie en specialiseert jezelf.
  • Je hebt een belangrijke pre voor werkgevers.
  • Door jouw uitgebreide kennis over medicatie ben je een verrijking voor het zorgteam.

De cursus Medicatie uitreiken en toedienen duurt 1 dag. Aan het einde van de lesdag maak je een theorietoets. Indien nodig mag je dit éénmaal herkansen.

 

Het certificaat dat hoort bij de medicatiecursus ontvang je twee weken na de lesdag. Hierop staan alle onderdelen waarvoor je bent geslaagd duidelijk aangegeven.

 

De cursus wordt op 3 opleidingslocaties gegeven: Amsterdam, Nijmegen en Rotterdam.

 

Startdata cursus Medicatie uitreiken en toedienen:

Huidige informatie onder Inschrijven.

Deze bijscholingscursus is toegankelijk voor iedereen die minimaal in het bezit is van een mbo-diploma Helpende Zorg en Welzijn niveau 2.

 

Ben je ZZP’er in de zorg? Ook dan is de medicatiecursus geschikt voor je. In slechts één lesdag verdien je het medicatiecertificaat en is je kennis als ZZP’er in de zorg weer up-to-date.

 

Toelatingseisen: minimaal in het bezit van het diploma Helpende Zorg en Welzijn niveau 2

Zorgcollege is een crebo-geregistreerde onderwijsinstelling. Hiermee staan wij borg voor de kwaliteit en actualiteit van de bijscholingscursus Medicatie uitreiken en toedienen voor helpende. Al ruim X jaar is Zorgcollege dé opleider in de zorg. Met trots kunnen wij zeggen dat wij meer dan X zorgprofessionals in Nederland hebben opgeleid.

 

Volg je een bijscholing bij Zorgcollege dan krijg je les van gekwalificeerde docenten die allemaal afkomstig zijn uit de zorgpraktijk. Ons lesmateriaal voor de cursus Medicatie uitreiken en toedienen voor helpende betrekken we van de erkende opleidingen, waardoor de bijscholing altijd nauw aansluit op de wettelijke eisen en de praktijk.

 

Zorgcollege is lid van de Nederlandse Raad voor Trainingen en Opleidingen (NRTO). Onze bijscholingen en cursussen voldoen hiermee aan de acht kwaliteitseisen van het NRTO-Keurmerk.

 

Zorgcollege. Voor zorgprofessionals door zorgprofessionals

Erkend onderwijs

Zorgcollege is een crebo-geregistreerde onderwijsinstelling. Hiermee staan wij borg voor de kwaliteit en actualiteit van de bijscholing. Het lesmateriaal betrekken we van de erkende opleidingen, waardoor de bijscholing nauw aansluit op de wettelijke eisen die gelden voor het zorgvak. De bijscholingen worden verzorgd door gekwalificeerde docenten die afkomstig zijn uit de zorgpraktijk.

 

Zorgcollege is lid van de Nederlandse Raad voor Trainingen en Opleidingen (NRTO). Onze bijscholingen en opleidingen voldoen aan de acht kwaliteitseisen van het NRTO-Keurmerk.

 

Zorgcollege. Voor zorgprofessionals door zorgprofessionals

Kosten

Het lesgeld voor de training is [zorgcollege_cursus_eigenschap veld=Prijs]. Wat je terugkrijgt voor het lesgeld? Een complete lesdag van 6 lesuren, inclusief lesmateriaal, een eventuele herkansing en indien geslaagd, een branche-erkend certificaat.

 

Investering

Veel tijd kwijt aan de bijscholingscursus Medicijnen uitreiken en toedienen? Welnee. Na één lesdag verdien jij je medicatie certificaat. Tenminste, als je de toets aan het einde van de lesdag goed doorstaat. Zo niet, dan doe je nog een herkansing.

Blijf op de hoogte

Lukt het je niet op een van bovenstaande startdata? Laat je gegevens achter en we informeren je zodra er nieuwe data beschikbaar zijn!

Waarom past de cursus Medicatie uitreiken en toedienen bij jou?

Ben jij minimaal in het bezit van het diploma Helpende Zorg en Welzijn niveau 2? Dan mag jij je inschrijven voor Medicatie uitreiken en toedienen. Heb je ambitie binnen de zorgsector? Dan is dit jouw volgende stap in je carrière. Wil je van toegevoegde waarde zijn voor je werkgever? Dan kun je niet zonder deze bijscholing.

Schrijf je in!

Wil jij je als Helpende in de zorg specialiseren in medicatie? Volg de 1-daagse cursus Medicatie uitreiken en toedienen bij Zorgcollege. Schrijf je nu in!

Daarom Zorgcollege!

Het hoogste slagingspercentage van Nederland
Zorgcollege is een crebo-geregistreerde onderwijsinstelling.
Al ruim 15 jaar dé opleider in de zorg.
Meer dan 70.000 zorgprofessionals opgeleid in Nederland.
Les van gekwalificeerde docenten uit de zorgpraktijk.

Medicatie uitreiken en toedienen

Ja, ik wil een gratis adviesgesprek!