De cursus Insuline injecteren en bloedsuiker bepalen is een mooie aanvulling op je diploma Helpende Zorg en Welzijn. Je leert in deze bijscholingscursus bloedsuiker bepalen en insuline te injecteren. Steeds meer zorginstellingen rekenen op deze deskundigheid van jou als helpende.

Na afloop van de cursus Insuline injecteren en bloedsuiker bepalen ben je als zorgprofessional volgens de Wet BIG bevoegd kun je je verder bekwamen in de praktijk.

Over de cursus Insuline injecteren en bloedsuiker bepalen

Diabetes is een van de meest voorkomende chronische ziekten in Nederland. Grote kans dat je als helpende te maken krijgt met cliënten die diabetes hebben. Door ze te ondersteunen bij dagelijkse handelingen maak jij hun leven draaglijker. En dat vergt nogal wat van je toewijding en deskundigheid. Dat je betrokken bent bij jouw cliënt, dat bewijs je iedere keer weer. Maar mag jij ook insuline injecteren en bloedsuiker bepalen? Het injecteren van insuline is volgend de Wet BIG een voorbehouden handeling. Het prikken en bepalen van bloedsuiker is een risicovolle handeling.

Na het volgen van de cursus Insuline injecteren en bloedsuiker bepalen bij Zorgcollege ben jij bevoegd om deze handelingen te verrichten.

Over deze bijscholing

Duur

Locatie(s)

Kosten

€ 315,00

Toelating

Niveau

Zorgcollege, hart voor de zorg!

Dit ga je leren in de cursus Insuline injecteren en bloedsuiker bepalen

Signaleren, observeren en rapporteren. Het zijn belangrijke onderdelen van de cursus Insuline injecteren en bloedsuiker bepalen. Tijdens de 1-daagse bijscholingscursus leer je theorie, verschillende protocollen (zoals het bepalen van bloedsuiker), maar ga je ook veel zelf doen.

In de cursus Insuline injecteren en bloedsuiker bepalen leer je:

  • theorie over diabetes; wat is diabetes precies? En wat zijn de verschillen tussen diabetes type 1 en type 2?;
  • symptomen te herkennen;
  • het verschil tussen hyperglycaemie en hypoglycaemie én hoe te handelen;
  • injecteren met een insulinepen en met insuline spuiten volgens het landelijke Vilans protocol;
  • bloedsuiker te bepalen en te prikken volgens het Vilans protocol;

 

En natuurlijk leer je het tijdens de cursus vooral zelf te doen.

 

Jouw resultaat

De cursus is speciaal voor ontwikkeld voor zorgprofessionals en is een mooie aanvulling op je diploma Helpende, Verzorgende-IG of Verpleegkundige.

  • Branche-erkend certificaat.
  • Bevoegd volgens de Wet BIG.
  • Je hebt uitgebreide kennis over insuline injecteren en bloedsuiker bepalen.
  • Je kan werken volgens het landelijke Vilans protocol.
  • Je bent als gespecialiseerd zorgprofessional van toegevoegde waarde voor je cliënten, collega’s én werkgever.

De cursus Insuline injecteren en bloedsuiker bepalen is een mooie aanvulling op je diploma Helpende zorg en welzijn, Verzorgende-IG of Verpleegkundige. Gedurende deze 1-daagse bijscholingscursus krijg je ongeveer 7 uur les in Insuline injecteren, spuiten en bloedsuiker bepalen en prikken. We sluiten de dag af met een theorietoets. Na afloop van de cursusdag ben je bevoegd volgens de Wet BIG. Daarna kun je je verder bekwamen in de praktijk.

 

De cursus wordt op 3 opleidingslocaties gegeven: Amsterdam, Nijmegen en Rotterdam.

 

Startdata cursus Insuline injecteren en bloedsuiker bepalen:

Huidige informatie onder Inschrijven.

Deze bijscholingscursus is speciaal ontwikkeld voor zorgprofessionals die minimaal in het bezit zijn van het mbo-diploma Helpende Zorg en Welzijn (HZW) niveau 2.

 

Ben je ZZP’er in de zorg? Ook dan is de cursus Insuline injecteren en bloedsuiker bepalen geschikt voor je. In slechts één lesdag verdien je het certificaat en is je kennis als ZZP’er in de zorg weer up-to-date.

 

Toelatingseisen: bezit diploma helpende zorg en welzijn niveau 2.

Zorgcollege is een crebo-geregistreerde onderwijsinstelling. Hiermee staan wij borg voor de kwaliteit en actualiteit van de bijscholingscursus Insuline injecteren en bloedsuiker bepalen voor zorgprofessionals. Al ruim 15 jaar is Zorgcollege dé opleider in de zorg. Met trots kunnen wij zeggen dat wij meer dan 70.000 zorgprofessionals in Nederland hebben opgeleid.

 

Volg je een cursus bij Zorgcollege dan krijg je les van gekwalificeerde docenten die allemaal afkomstig zijn uit de zorgpraktijk. Ons lesmateriaal voor de bijscholingscursus Insuline injecteren en bloedsuiker bepalen betrekken we van de erkende opleidingen, waardoor de bijscholing altijd nauw aansluit op de wettelijke eisen en de praktijk.

 

Zorgcollege is lid van de Nederlandse Raad voor Trainingen en Opleidingen (NRTO). Onze bijscholingen en cursussen voldoen hiermee aan de acht kwaliteitseisen van het NRTO-Keurmerk.

 

Zorgcollege. Voor zorgprofessionals door zorgprofessionals.

Erkend onderwijs

Zorgcollege is een crebo-geregistreerde onderwijsinstelling. Hiermee staan wij borg voor de kwaliteit en actualiteit van de bijscholing. Het lesmateriaal betrekken we van de erkende opleidingen, waardoor de bijscholing nauw aansluit op de wettelijke eisen die gelden voor het zorgvak. De bijscholingen worden verzorgd door gekwalificeerde docenten die afkomstig zijn uit de zorgpraktijk.

 

Zorgcollege is lid van de Nederlandse Raad voor Trainingen en Opleidingen (NRTO). Onze bijscholingen en opleidingen voldoen aan de acht kwaliteitseisen van het NRTO-Keurmerk.

 

Zorgcollege. Voor zorgprofessionals door zorgprofessionals

Kosten

De training Insuline Injecteren en bloedsuiker bepalen kost [zorgcollege_cursus_eigenschap veld=Prijs]. Dit bedrag dekt alle kosten en is inclusief het lesmateriaal, de praktijktraining, een eventuele herkansing én een branche-erkend certificaat bij succesvolle afronding.

Blijf op de hoogte

Lukt het je niet op een van bovenstaande startdata? Laat je gegevens achter en we informeren je zodra er nieuwe data beschikbaar zijn!

Waarom past de cursus bij jou?

Als helpende zet jij alles op alles op om voor de zorgvrager een ideale leefomgeving te creëren. Je hebt een belangrijke verantwoordelijkheid wat betreft signaleren, observeren en rapporteren van specifieke situaties. Je wilt je verder ontwikkelen binnen de zorg. En daarbij is de bijscholingscursus Insuline Injecteren en bloedsuiker bepalen een mooie en misschien wel een noodzakelijke aanvulling op je diploma Helpende Zorg en Welzijn niveau 2. Je verdiept je kennis en je bent duidelijk van toegevoegde waarde voor je cliënt. De bijscholing is de opmaat naar jouw volgende opleiding, Verzorgende-IG op niveau 3. Bovendien bewijs je jezelf een dienst, omdat je voor de Wet BIG bevoegd bent voor wéér een voorbehouden handeling. Zorginstellingen rekenen op jou, ook voor insuline injecteren en bloedsuiker bepalen. Jouw reactie? Jij maakt het verwachtingspatroon helemaal waar.

Schrijf je in!

Wil jij je als zorgprofessional specialiseren in Insuline injecteren en bloedsuiker bepalen en prikken? Volg de 1-daagse bijscholingscursus voor bij Zorgcollege. Reserveer een plek voor de eestvolgende cursus. Heb je nog vragen of twijfels? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Daarom Zorgcollege!

Bijscholing in één lesdag
Het hoogste slagingspercentage van Nederland
Branche-erkend certificaat
Al ruim 15 jaar dé opleider in de zorg.
Meer dan 70.000 zorgprofessionals opgeleid in Nederland.
Les van gekwalificeerde docenten uit de zorgpraktijk.

Insuline injecteren en bloedsuiker bepalen

Ja, ik wil een gratis adviesgesprek!