Met de bijscholing Helpende plus maak je als Helpende een belangrijke tussenstap richting je mbo-opleiding niveau 3. Je leert in de bijscholing veel theorie én essentiële praktische vaardigheden. Met jouw specialisme als Helpende kan én mag jij meer doen. Wil je het Keuzedeel Helpende Plus volgen en daarmee een erkend MBO certificaat behalen? Ga dan naar het Keuzedeel Helpende Plus onder Opleidingen.

Over de bijscholing Helpende 2 plus

Dat jij thuishoort in de zorg dat weet jij al langer. Iedere dag ga je met plezier naar je werk. En iedere dag bewijs je dat je een zorgprofessional bent. Maar je wilt meer. Nog meer kennis vergaren, nog meer ervaring opdoen. Je wilt doorgroeien in de zorgsector. Waarschijnlijk heb je een mbo-opleiding op niveau 3 al in het vizier. Maak het jezelf gemakkelijk en neem eerst een belangrijke tussenstap. Met de Helpende 2 plus cursus bij Zorgcollege ontwikkel jij je al op korte termijn. Je neemt een voorsprong op de arbeidsmarkt en krijgt meer verantwoordelijkheden van je werkgever. Behalve dat je zelf meer kan en mag doen, herken je de situaties en signaleer je wat er moet gebeuren.

We hebben 2 opties in deze bijscholing:

  • Helpende 2 plus: 4 dagen
  • Helpende 2 plus extra: 5 dagen, inclusief onderwerp Insuline injecteren en bloedsuiker bepalen

Over deze bijscholing

Duur

Locatie(s)

Kosten

€ 975,00

Toelating

Niveau

Doorstromen

Zorgcollege, hart voor de zorg!

Dit ga je leren in de cursus Helpende 2 Plus

In de bijscholing Helpende plus richt jij je zowel op de theorie als op de praktijk. Je krijgt uitleg over de Wet BIG, leert wat je moet weten over het uitreiken en toedienen van medicatie en je krijgt verdieping in de ziektebeelden Parkinson, COPD, CVA en dementie.
Tijdens de 4-daagse bijscholing voor Helpende ga je ook veel zelf doen. Onze ervaren docenten brengen je praktische vaardigheden bij.

De volgende essentiële vaardigheden worden behandeld in de bijscholing Helpende 2 Plus:

• Medicatie aanreiken en toedienen.
• Steunkousen
• Katheterverzorging
• Externe katheter aanbrengen
• Wondzorg
• Ziektebeelden
• Palliatieve zorg

Je hebt keuze uit de 4-daagse cursus of een 5-daagse cursus. Kies je voor de 5-daagse cursus, dan kan je het Helpende 2 Plus Extra certificaat behalen. Op deze 5e dag behandelen we als extra onderwerpen het ziektebeeld Diabetes Mellitus en daarbij bloedsuiker bepalen & insuline injecteren.

Na afloop van de bijscholing mag én kan jij extra taken uitvoeren. Dat is niet alleen een mooie uitdaging voor jezelf, je bent van nog meer toegevoegde waarde voor jouw collega’s én cliënten.

 

Jouw resultaat

De bijscholingscursus Helpende 2 Plus geeft een belangrijke verrijking en verdieping aan je diploma Helpende Zorg en Welzijn. Het certificaat van de bijscholing vormt een extra plus op je diploma. En wat dacht je van je toekomstperspectief? De opleiding Verzorgende-IG op mbo-niveau 3 komt weer een stapje dichterbij.

  • Branche-erkend certificaat.
  • Je hebt aangetoond dat je jezelf verder kunt ontwikkelen op mbo-niveau 3.
  • Je bent een belangrijke pré voor werkgevers.
  • Door jouw uitgebreide kennis als Helpende ben je een verrijking in het zorgteam.

Cursusinformatie bijscholing Helpende 2 plus

Wordt het de 4-daagse of 5-daagse bijscholing Helpende plus? Welke je ook kiest, je plukt de vruchten snel. Met één lesdag per week rond je de bijscholing binnen 4 of 5 weken af. Je hebt een branche-erkend certificaat in de pocket, bent van toegevoegde waarde en onderscheid je. Bij de prijs is alles inbegrepen: de theorielessen, de praktijktraining door zorgprofessionals, het lesmateriaal, de toetsen en een eventuele herkansing.

 

De lesdagen Helpende 2 plus zijn wekelijks, waarbij je in totaal 4 lesdagen naar school gaat. De lesdag start om 9.30 en eindigt om 16.30 uur.

 

De cursus wordt op 4 opleidingslocaties gegeven: Capelle aan de IJssel (voorheen Rotterdam), Amsterdam, Eindhoven, Zwolle of Nijmegen.

 

Lesonderdelen bijscholing Helpende 2 plus

Helpende 2 plus is een aanvulling op je diploma Helpende Zorg en Welzijn (mbo-niveau 2). De eerste vier dagen worden de volgende onderwerpen behandeld:

 

• Uitleg De Wet Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg
• Medicatie uitreiken en toedienen
• Ambulante compressietherapie
• Bloeddruk & pols meten
• Toedienen zuurstof en zuurstofbom berekenen
• Stomazorg
• Kathetertoilet en blaasspoelen
• Ziektebeeld Dementie
• Ziektebeeld COPD
• Ziektebeeld CVA

 

De digitale versie van het rooster en het lesmateriaal ter voorbereiding op je eerste lesdag van de bijscholing Helpende 2 plus sturen we na aanmelding naar je toe. De reader en het overig lesmateriaal ontvang je op de eerste lesdag.

Toelating bijscholing Helpende 2 plus

Deze bijscholingscursus is speciaal ontwikkeld voor kandidaten die minimaal in het bezit zijn van het diploma Helpende Zorg en Welzijn mbo-niveau 2.

Toelatingseisen: bezit diploma Helpende Zorg en Welzijn niveau 2

Zorgcollege is een Crebo-geregistreerde onderwijsinstelling. Hiermee staan wij borg voor de kwaliteit en actualiteit van de bijscholingscursus Helpende 2 Plus. Al ruim 15 jaar is Zorgcollege dé opleider in de zorg. Met trots kunnen wij zeggen dat wij meer dan 70.000 zorgprofessionals in Nederland hebben opgeleid.

 

Volg je een cursus bij Zorgcollege dan krijg je les van gekwalificeerde docenten die allemaal afkomstig zijn uit de zorgpraktijk. Ons lesmateriaal voor de bijscholing Helpende 2 Plus betrekken we van de erkende opleidingen, waardoor de bijscholing altijd nauw aansluit op de wettelijke eisen en de praktijk.

 

Zorgcollege is lid van de Nederlandse Raad voor Trainingen en Opleidingen (NRTO). Onze bijscholingen en opleidingen voldoen aan de acht kwaliteitseisen van het NRTO-Keurmerk.

 

Zorgcollege. Voor zorgprofessionals door zorgprofessionals

CREBO Erkende mbo-opleidingen

Zorgcollege is een crebo-geregistreerde onderwijsinstelling. Hiermee staan wij borg voor de kwaliteit en actualiteit van de bijscholing. Het lesmateriaal betrekken we van de erkende opleidingen, waardoor de bijscholing nauw aansluit op de wettelijke eisen die gelden voor het zorgvak. De bijscholingen en cursussen worden verzorgd door gekwalificeerde docenten die afkomstig zijn uit de zorgpraktijk.

 

Zorgcollege is lid van de Nederlandse Raad voor Trainingen en Opleidingen (NRTO). Onze bijscholingen en opleidingen voldoen aan de acht kwaliteitseisen van het NRTO-Keurmerk.

 

Zorgcollege. Voor zorgprofessionals door zorgprofessionals

Kosten cursus Helpende 2 plus

De 4-daagse bijscholing Helpende 2 plus kost [zorgcollege_cursus_eigenschap veld=Prijs]. Dit bedrag dekt alle kosten en is inclusief (maximaal) één herkansing van de toets medicatie en het lesmateriaal.

Blijf op de hoogte

Lukt het je niet op een van bovenstaande startdata? Laat je gegevens achter en we informeren je zodra er nieuwe data beschikbaar zijn!

Waarom past de cursus Helpende 2 plus bij jou?

Geef jij jouw carrière in de zorg graag een kwalitatieve impuls, dan is deze bijscholing een absolute must voor jou. Jouw diploma Helpende Zorg en Welzijn (HZW) is direct meer waard. Of het nu gaat om de extra taken die je gaat uitvoeren of jouw toenemende deskundigheid, met het branche-erkende certificaat Helpende 2 plus ben jij straks dé schakel tussen de cliënt en de verzorgende of verpleegkundige. Je vindt een nieuwe uitdaging in specifieke situaties op de werkvloer waarbij je altijd al betrokken wilde zijn. Op naar je volgende diploma, op naar niveau 3. En ook dat doel is door de bijscholing Helpende 2 plus weer een stapje dichterbij.

Schrijf je in!

Geef je carrière in de zorg boost. Schrijf je vandaag nog in voor de bijscholing Helpende plus en reserveer een plekje voor de eerstvolgende bijscholing. Heb je vragen of opmerkingen? Laat het ons weten via info@zorgcollege.nl en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Daarom Zorgcollege!

Bijscholing in 4 of 5 lesdagen.
Branche-erkend certificaat.
Zorgcollege is een crebo-geregistreerde onderwijsinstelling.
Al ruim 15 jaar dé opleider in de zorg.
Meer dan 70.000 zorgprofessionals opgeleid in Nederland.
Les van gekwalificeerde docenten uit de zorgpraktijk.

Helpende 2 plus

Ja, ik wil een gratis adviesgesprek!