De bijscholingscursus Helpende 2 plus extra is speciaal ontwikkeld voor zorgprofessionals die minimaal op mbo niveau 2 werkzaam zijn of willen zijn. Met Helpende 2 plus extra werk je aan kwaliteit en deskundigheidbevordering. Het geeft je zo een voorsprong op de arbeidsmarkt. Wil je het Keuzedeel Helpende Plus volgen en daarmee een erkend MBO certificaat behalen? Ga dan naar het Keuzedeel Helpende Plus onder Opleidingen.

Over de bijscholing Helpende 2 plus extra

De bijscholingscursus Helpende 2 plus extra geeft een belangrijke verrijking en verdieping aan kwaliteit en deskundigheid van de gediplomeerde Helpende Zorg en Welzijn. Het certificaat van de cursus vormt een extra plus op je diploma.

 

Lesdagen bijscholing Helpende 2 plus extra

De lesdagen Helpende 2 plus extra zijn verdeeld over 5 of 6 weken, waarbij je in totaal 5 lesdagen naar school gaat. De lesdag start om 9.30 en eindigt om 16.30 uur. Tussendoor zijn er drie korte pauzes om even op adem te komen.

Over deze bijscholing

Duur

29 mei 2024

Locatie(s)

Kosten

€ 1250,00

Toelating

Niveau

Zorgcollege, hart voor de zorg!

Lesonderdelen bijscholing Helpende 2 Plus Extra

Helpende 2 Plus Extra is een aanvulling op je diploma Helpende Zorg en Welzijn (mbo niveau 2). De eerste vier dagen worden de volgende onderwerpen behandeld:

+ Uitleg De Wet Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg
+ Medicatie uitreiken en toedienen
+ Ambulante compressie Therapie
+ Bloeddruk & pols meten
+ Toedienen zuurstof en zuurstofbom berekenen
+ Kathetertoilet en blaasspoelen
+ Stomazorg
+ Wondzorg

De vijfde dag, bovenop de basis cursus Helpende Plus, worden extra de volgende onderwerpen behandeld:

+ Ziektebeeld Diabetes Mellitus
+ Bloedsuiker bepalen & Insuline injecteren

De digitale versie van het rooster en het lesmateriaal ter voorbereiding op je eerste lesdag van de bijscholing Helpende 2 Plus Extra sturen we na aanmelding naar je toe. De reader en het overig lesmateriaal ontvang je op de eerste lesdag.

Toelating bijscholing Helpende 2 plus extra

Deze bijscholingscursus staat open voor kandidaten die minimaal in het bezit zijn van het diploma Helpende Zorg en Welzijn mbo niveau 2.

 

Toets Helpende 2 plus extra

Elk onderdeel van Helpende 2 plus extra wordt getoetst aan de hand van een schriftelijke toets of een praktijktest. Na afloop van de bijscholing bieden wij herkansingen aan als dit nodig mocht zijn. Het certificaat Helpende 2 plus extra ontvang je binnen twee weken na de laatste bijscholingsdag. Hierop staan alle onderdelen waarvoor je bent geslaagd duidelijk aangegeven.

Docenten van Zorgcollege

Kies je voor een opleiding bij Zorgcollege dan krijg je les van gedreven en betrokken docenten uit de zorgpraktijk. Docenten die het zorgvak verstaan. Ze nemen je mee en laten je ervaren wat het is om als zorgprofessional te werken. Zo krijg je praktisch en dagelijks toepasbaar gereedschap waarmee je verder komt.

De praktijklokalen van Zorgcollege zijn zo ingericht dat je tijdens de opleiding alle praktijkvaardigheden en -handelingen van een verzorgende kan oefenen in een realistische context.

 

  • ruim 15 jaar dé opleider in de zorg.
  • Meer dan 70.000 zorgprofessionals in Nederland opgeleid.

 

Zorgcollege. Voor zorgprofessionals door zorgprofessionals

CREBO Erkende mbo-opleidingen

Zorgcollege is een crebo-geregistreerde onderwijsinstelling. Hiermee staan wij borg voor de kwaliteit en actualiteit van de bijscholing. Het lesmateriaal betrekken we van de erkende opleidingen, waardoor de bijscholing nauw aansluit op de wettelijke eisen die gelden voor het zorgvak. De bijscholingen en cursussen worden verzorgd door gekwalificeerde docenten die afkomstig zijn uit de zorgpraktijk.

 

Zorgcollege is lid van de Nederlandse Raad voor Trainingen en Opleidingen (NRTO). Onze bijscholingen en opleidingen voldoen aan de acht kwaliteitseisen van het NRTO-Keurmerk.

 

Zorgcollege. Voor zorgprofessionals door zorgprofessionals

Kosten Helpende 2 plus extra

De 5-daagse bijscholing Helpende 2 plus extra kost [zorgcollege_cursus_eigenschap veld=Prijs].

Geen verborgen kosten. Dit bedrag dekt alle kosten, inclusief maximaal één herkansing, het lesmateriaal en een aftekenboekje voor de praktijk.

Locatie: Zorgcollege Capelle aan den IJssel

29 mei 2024
22 juli 2024
28 augustus 2024
2 oktober 2024
6 november 2024

Locatie: Zorgcollege Amsterdam

24 juni 2024
29 juli 2024

Locatie: Zorgcollege Eindhoven

16 september 2024
28 oktober 2024

Locatie: Zorgcollege Nijmegen

15 oktober 2024
1 november 2024
2 december 2024

Blijf op de hoogte

Lukt het je niet op een van bovenstaande startdata? Laat je gegevens achter en we informeren je zodra er nieuwe data beschikbaar zijn!

De waarde van de bijscholing Helpende 2 Plus Extra van Zorgcollege

Het certificaat Helpende 2 Plus Extra van Zorgcollege geeft meerwaarde aan je kwalificatie Helpende Zorg en Welzijn (mbo niveau 2). Je hebt aantoonbaar gewerkt aan kwaliteit en deskundigheid. Je hebt je kennis verdiept. Dit is een belangrijke pre voor werkgevers. Je hebt bovendien aangetoond dat je jezelf verder kunt ontwikkelen op mbo niveau 3. Bijvoorbeeld voor de opleiding Verzorgende IG.

Schrijf je in!

Wil jij werken aan je kwaliteit en deskundigheidbevordering? Volg de 5-daagse cursus Helpende 2 plus extra. Schrijf je alvast in!

Daarom Zorgcollege!

Het hoogste slagingspercentage van Nederland.
Zorgcollege is een crebo-geregistreerde onderwijsinstelling.
Al ruim 15 jaar dé opleider in de zorg.
Meer dan 70.000 zorgprofessionals opgeleid in Nederland.
Les van gekwalificeerde docenten uit de zorgpraktijk.

Helpende 2 plus extra

Ja, ik wil een gratis adviesgesprek!