Bijscholingen voor de zorgsector

Voor de zorgsector biedt Zorgcollege cursussen en bijscholingen op mbo niveau 2, 3 en 4. De mbo-bijscholingen van Zorgcollege zijn bijna allemaal V&VN erkend. Bekijk onze bijscholingen speciaal ontwikkeld voor Helpende, Verzorgende-IG en Verpleegkundige.

Filter

Locatie

Locatie bijscholing

Bijscholingen

Niveau

Bijscholingsniveau

Algemene dagelijkse levensverrichtingen

Algemeen dagelijkse levensverrichtingen (ADL) zijn handelingen die mensen dagelijks in het gewone leven verrichten. In de zorg wordt hiermee aangegeven in hoeverre iemand nog zelfredzaam is. De afkorting is ADL. Voorbeelden van ADL zijn in en uit bed komen, aan- en uitkleden, eten, drinken, medicijnen innemen, bewegen en lopen, praten en naar het toilet gaan. Voor mensen met een beperking kunnen deze verrichtingen een dagelijkse opgave zijn

BIG herregistratie examengesprek klinisch redeneren

Voor het aanvragen van een herregistratie als verpleegkundige in het landelijk BIG-register moet je voldoen aan een werkervaringseis. Je moet in een periode van vijf jaar minimaal 2080 uur als verpleegkundige werkzaam zijn geweest. Voldoe je niet aan deze eis dan kun je je alsnog herregistreren wanneer je slaagt voor het landelijk examen BIG herregistratie Verpleegkundige. Na het afronden van deze bijscholing kun je 6 accreditatiepunten laten bijschrijven in jouw V&VN Kwaliteitsregister. Hiervoor moet je wel bij aanmelding voor deze cursus jouw V&VN relatienummer of BIG-nummer invullen.

BIG Herregistratie Training

Voor het aanvragen van een herregistratie als verpleegkundige in het landelijk BIG-register moet je voldoen aan een werkervaringseis. Je moet in een periode van vijf jaar minimaal 2080 uur als verpleegkundige werkzaam zijn geweest. Voldoe je niet aan deze eis dan kun je je alsnog herregistreren wanneer je slaagt voor het landelijk examen BIG herregistratie Verpleegkundige. Na het afronden van deze bijscholing kun je 18 accreditatiepunten laten bijschrijven in jouw V&VN Kwaliteitsregister. Hiervoor moet je wel bij aanmelding voor deze cursus jouw V&VN relatienummer of BIG-nummer invullen.

Helpende 2 plus

Met de bijscholing Helpende plus maak je als Helpende een belangrijke tussenstap richting je mbo-opleiding niveau 3. Je leert in de bijscholing veel theorie én essentiële praktische vaardigheden. Met jouw specialisme als Helpende kan én mag jij meer doen. Wil je het Keuzedeel Helpende Plus volgen en daarmee een erkend MBO certificaat behalen? Ga dan naar het Keuzedeel Helpende Plus onder Opleidingen.

Helpende 2 plus extra

De bijscholingscursus Helpende 2 plus extra is speciaal ontwikkeld voor zorgprofessionals die minimaal op mbo niveau 2 werkzaam zijn of willen zijn. Met Helpende 2 plus extra werk je aan kwaliteit en deskundigheidbevordering. Het geeft je zo een voorsprong op de arbeidsmarkt. Wil je het Keuzedeel Helpende Plus volgen en daarmee een erkend MBO certificaat behalen? Ga dan naar het Keuzedeel Helpende Plus onder Opleidingen.

Insuline injecteren en bloedsuiker bepalen

De cursus Insuline injecteren en bloedsuiker bepalen is een mooie aanvulling op je diploma Helpende Zorg en Welzijn. Je leert in deze bijscholingscursus bloedsuiker bepalen en insuline te injecteren. Steeds meer zorginstellingen rekenen op deze deskundigheid van jou als helpende.

Medicatie uitreiken en toedienen

De bijscholing Medicatie uitreiken en toedienen is mooie aanvulling op je diploma Helpende zorg en welzijn (niveau 2). In de medicatiecursus van Zorgcollege leer je in één lesdag alles over veel voorkomende medicijnen uit de dagelijkse praktijk. En over handelingen die je als helpende moet kennen én kunnen uitvoeren. Met jouw specialisme in medicatie ben je van toegevoegde waarde voor jouw cliënten én voor het zorgteam.

Training voorbehouden en risicovolle handelingen

De carrouseldag Voorbehouden en risicovolle handelingen richt zich op zorgprofessionals die werkzaam zijn als Verpleegkundige of Verzorgende-IG. De carrouseldag is zeer geschikt voor zzp’ers in de zorg. Wij zorgen ervoor dat je weer bevoegd bent, zodat je je in de praktijk verder kunt bekwamen. Na het afronden van deze bijscholing kun je 6 accreditatiepunten laten bijschrijven in jouw V&VN Kwaliteitsregister. Hiervoor moet je wel na aanmelding voor deze cursus jouw V&VN relatienummer of BIG-nummer invullen.

Vaccineren

Leren vaccineren? Deze bijscholing Vaccineren is speciaal ontworpen voor de zorgverleners die op korte termijn het intramusculair injecteren van het Covid vaccin willen leren om zo inzetbaar te zijn voor het vaccinatieprogramma.

Verpleegkundig rekenen van Meneer Megens

Voor (toekomstige) zorgprofessionals is verpleegkundig rekenen of medisch rekenen vaak een lastig onderwerp. Een voldoende halen voor deze toets is verplicht bij een opleiding tot verpleegkundige of verzorgende. Dit maakt het nog belangrijker om hier goed op voorbereid te zijn. Vinden jouw medewerkers rekenen ook lastig? Zorgcollege en Meneer Megens (docent verpleegkundig rekenen en economie) helpen hen om die toets te halen!

Werken met tilliften

De cursus Werken met tilliften is een mooie aanvulling op je diploma Helpende Zorg en Welzijn, Verzorgende-IG of Verpleegkundige. Je leert in de cursus tilliften hoe je het beste werkt met actieve en passieve tilliften in de zorg.

Wondzorg voor Helpende

De bijscholingscursus Wondzorg voor Helpende Zorg en Welzijn is een mooie aanvulling op je diploma Helpende Zorg en Welzijn. Je leert in de cursus Wondzorg uitgebreid wonden herkennen en verzorgen. Met jouw specialisme als zorgprofessional ben je van toegevoegde waarde voor jouw cliënten én collega’s.

Cursussen en bijscholingen in de zorgsector

Cursussen in de zorg door ervaren docenten 

Bij Zorgcollege vinden we het belangrijk dat onze mbo-zorgopleidingen en -bijscholingen naadloos aansluiten op de praktijk. Wanneer je één van onze cursussen in de zorg volgt zal je dan ook enkel les krijgen van bevoegde docenten met jarenlange praktijkervaring, docenten die het zorgvak verstaan. Daarnaast zijn al onze programma’s ontwikkeld in samenspraak met werkgevers in de zorg- en welzijnsector. Onze bijscholingen in de zorg zijn afgestemd op de leervraag, ervaring en werk- en thuissituatie van een volwassene. Op deze manier krijg jij als zorgprofessional de ruimte om je volledige potentie te benutten. 

Bijscholing voor zorgsector – de ideale aanvulling op je zorgdiploma 

Door één van onze bijscholingen of cursussen in de zorg te volgen zorg je voor verdieping van je kennis. Zo kun je bijvoorbeeld je diploma Helpende uitbreiden met een bijscholing omgaan met dementie, wondzorg of werken met tilliften. Daarnaast bieden we diverse cursussen voor Verzorgende IG. Denk aan een bijscholing vaccineren, injecteren, stomazorg of katheteriseren. En ook voor zorgprofessionals met een diploma Verpleegkundige bieden we diverse bijscholingen in de zorg aan. Zo kun je bijvoorbeeld een cursus volgen om je goed voor te bereiden op de BIG Herregistratie of kiezen voor een specialisatie in infuustherapie, medicatie, venapunctie en injecteren. 

Inschrijven voor een cursus in de zorg 

Heb je een bijscholing of cursus in de zorg gevonden die helemaal bij jou past? Schrijf je dan vrijblijvend in door je gegevens, de gewenste bijscholing en een startdatum op te geven. Wij nemen vervolgens contact met je op en voorzien je van de nodige informatie. In sommige gevallen zijn er nog geen nieuwe startdata bekend. Je kunt ons dan een bericht sturen met je contactgegevens en cursuskeuze, zodat wij je op de hoogte kunnen houden van nieuwe data. Twijfel je welke bijscholing in de zorg het beste past of heb je een specifieke vraag? Neem dan gerust contact met ons op voor een afspraak.